htaccess mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 19:37:40
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Je sluit je URL zoals je hem weergeeft al niet af met een / zo zet je hem wel in je .htacces..

Daarnaast werkt mod_rewrite vaak niet onder windows... Dus als je op localhost/ windows test gaat dat niet werken
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 16:53:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 15:05:
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?

hallo...

probeer eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


uitleg :::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteEngine On

weet je wellicht al..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

basis map:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1

hier veranderd (.*) --> hier word uw waarde uitgehaalt...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1

zelfde als daarjuist maar zonder een "/" na de url
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:23:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 17:55:
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.

als .htaccess in de map porfolio zit..
dan moet het er zeker in ;)

werkt het of niet?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 18:26:00
Quote Anchor link
nee het werkt niet.

Mijn andere paginas bv home.php mogen toch ook rechtstreeks in die map zitten he?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:29:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 18:26:
nee het werkt niet

dus het bestand .htaccess staat in de map portfolio met de inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


ga dan naar http://localhost/portfolio/index/000
(--> http://localhost/portfolio/index/000 OF http://localhost/portfolio/index/000/)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:11:00
Quote Anchor link
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:28:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:11:
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen

steek je map er in ;)
"/portfolio/css.css" ...

css.css --> bestand van je css bestand

cv?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:37:00
Quote Anchor link
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:39:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:37:
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt


??

geef eens de bestandsroot en de <link> ding ;)

maar ik versta je vraag niet :s
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:44:00
Quote Anchor link
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css

*die css map zit in de portfoliomap
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:47:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:44:
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css


ajaja...
dan is uw link wel /portfolio/css/css.css eh.. :)
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:02:00
Quote Anchor link
en gaat het nu?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:09:00
Quote Anchor link
die link ligt goed hoor op mijn index pagina.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:14:00
Quote Anchor link
dus het werkt?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:17:00
Quote Anchor link
nee, als ik index.php?nav=000 intyp dan werkt mijn css ens als ik index/000/ intyp niet
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:20:00
Quote Anchor link
eeuhm...

wil je eens de code geven van index.php ...
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="stylsheets/mystyle.css" />
<title>Portfolio</title>
</head>
<body>
    <div id="container">
        <div id="containerleft">
            <div id="top"></div>
            <div id="nav">
                <ul>
                    <a id="010" href="index/000"><li>Home</li></a>
                    <li>about</li>
                    <a id="010" href="index.php?nav=010"><li>Projecten</li></a>
                    <li>Contact</li>
                </ul>
            </div>
            <div id="index">
                <div id="afbeelding">
                    <img src="layoutimg/picture.jpg" alt="afbeelding" />
                </div>
                <div id="titelbalk">
                    <img src="layoutimg/project.png" alt="projecten" />
                    <h1>Projecten</h1>
                </div>
                   <?php
                //array met toegelate paginanamen
                $aNav = array(
                    '000' => true,
                    '001' => true,
                    '010' => true,
                    '011' => true
                );
                if(isset($_GET['nav'])){
                    if(array_key_exists($_GET['nav'], $aNav)){
                        switch($_GET['nav']){
                            case
'000';
                            include('home.php');
                            break;
                            case
'001';
                            //include('about.php');
                            break;
                            case
'010';
                            include('project.php');
                            break;
                            case
'011';
                            //include('contact.php');
                            break;
                            default;

                            include('home.php');
                        }
                    }

                    else
                        echo '<p>De Pagina die u opvroeg bestaat niet</p>';
                }

                else
                    include('home.php');
                ?>
              
                <div id="bodem">
                    <p>Remeysen Thomas</p>
                </div>
            </div>    
        </div>
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:30:00
Quote Anchor link
Zelfde issue bij mij atm.

Ook ik krijg in mijn menu nog steeds shop.php?cat=Naam te zien ipv shop/naam

En als ik handmatig www.domein.nl/shop/Naam intyp is mijn CSS ook weg..


htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^shop/(.*) shop.php?cat=$1


Het menu waar de link inzit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
            <div id="category">';
            $products=new products();
            $items=$products->ShowCategory();
            $i=1;
            foreach($items as $item){
                $aantal = count($item);
                echo '<a href="shop.php?cat='.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
                if($i <= $aantal){
                    echo ' | ';
                }
                $i++;
            }
            echo '
            </div>


stylesheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:44:00
Quote Anchor link
aan allebij::

/ - map- / -css bastand-

dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.