htaccess mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 15:05:00
Quote Anchor link
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 16:23:19
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/11/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Je sluit je URL zoals je hem weergeeft al niet af met een / zo zet je hem wel in je .htacces..

Daarnaast werkt mod_rewrite vaak niet onder windows... Dus als je op localhost/ windows test gaat dat niet werken
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 16:53:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 15:05:
Al vanalles gelezen over google vriendelijke url's, dus dacht laat ik het misschien ook een proberen.

ben eraan begonnen maar het lukt maar niet.
ik heb dus:

http://localhost/portfolio/index.php?nav=000

dit zou moeten worden:

http://localhost/portfolio/index/000

ik heb een .htacces bestand aangemaakt in de folder waar mijn index.php staat en daar staat in.

RewriteEngine On
RewriteRule ^index/(.*)/$ index.php?nav=$1

maar ik krijg nog steeds http://localhost/portfolio/index.php?nav=000 te zien.

Wat doe ik fout, of wat heb ik over het hoofd gezien?

hallo...

probeer eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


uitleg :::

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteEngine On

weet je wellicht al..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

basis map:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1

hier veranderd (.*) --> hier word uw waarde uitgehaalt...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1

zelfde als daarjuist maar zonder een "/" na de url
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 17:55:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:23:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 17:55:
Kasper schreef op 05.11.2008 16:53:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteBase /porfolio/

Moet ik deze regel nog plaatsen als het .htaccess bestand in de map "/portfolio/.htacces" heb zitten? nee toch.

als .htaccess in de map porfolio zit..
dan moet het er zeker in ;)

werkt het of niet?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 18:26:00
Quote Anchor link
nee het werkt niet.

Mijn andere paginas bv home.php mogen toch ook rechtstreeks in die map zitten he?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 18:29:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 18:26:
nee het werkt niet

dus het bestand .htaccess staat in de map portfolio met de inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /portfolio/
RewriteRule ^index/(.*)/ index.php?nav=$1
RewriteRule ^index/(.*) index.php?nav=$1


ga dan naar http://localhost/portfolio/index/000
(--> http://localhost/portfolio/index/000 OF http://localhost/portfolio/index/000/)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:11:00
Quote Anchor link
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:28:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:11:
ja dat werkt, alleen nu wordt mijn css niet mee geladen

steek je map er in ;)
"/portfolio/css.css" ...

css.css --> bestand van je css bestand

cv?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:37:00
Quote Anchor link
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:39:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:37:
De css zit al in die map.

Kvind het echt vreemd.

maar is het niet de bedoeling, wanneer ik achter een knop index.php?nav=000 zet dat die automatisch er index/000 van maakt


??

geef eens de bestandsroot en de <link> ding ;)

maar ik versta je vraag niet :s
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 19:44:00
Quote Anchor link
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css

*die css map zit in de portfoliomap
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 19:47:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 19:44:
nogal moeilijk een link te geven als het local staat.

portfolio/
.htaccess
index.php
home.php
contact.php
css/
css.css


ajaja...
dan is uw link wel /portfolio/css/css.css eh.. :)
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:02:00
Quote Anchor link
en gaat het nu?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:09:00
Quote Anchor link
die link ligt goed hoor op mijn index pagina.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:14:00
Quote Anchor link
dus het werkt?
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:17:00
Quote Anchor link
nee, als ik index.php?nav=000 intyp dan werkt mijn css ens als ik index/000/ intyp niet
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:20:00
Quote Anchor link
eeuhm...

wil je eens de code geven van index.php ...
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:26:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="stylsheets/mystyle.css" />
<title>Portfolio</title>
</head>
<body>
    <div id="container">
        <div id="containerleft">
            <div id="top"></div>
            <div id="nav">
                <ul>
                    <a id="010" href="index/000"><li>Home</li></a>
                    <li>about</li>
                    <a id="010" href="index.php?nav=010"><li>Projecten</li></a>
                    <li>Contact</li>
                </ul>
            </div>
            <div id="index">
                <div id="afbeelding">
                    <img src="layoutimg/picture.jpg" alt="afbeelding" />
                </div>
                <div id="titelbalk">
                    <img src="layoutimg/project.png" alt="projecten" />
                    <h1>Projecten</h1>
                </div>
                   <?php
                //array met toegelate paginanamen
                $aNav = array(
                    '000' => true,
                    '001' => true,
                    '010' => true,
                    '011' => true
                );
                if(isset($_GET['nav'])){
                    if(array_key_exists($_GET['nav'], $aNav)){
                        switch($_GET['nav']){
                            case
'000';
                            include('home.php');
                            break;
                            case
'001';
                            //include('about.php');
                            break;
                            case
'010';
                            include('project.php');
                            break;
                            case
'011';
                            //include('contact.php');
                            break;
                            default;

                            include('home.php');
                        }
                    }

                    else
                        echo '<p>De Pagina die u opvroeg bestaat niet</p>';
                }

                else
                    include('home.php');
                ?>
              
                <div id="bodem">
                    <p>Remeysen Thomas</p>
                </div>
            </div>    
        </div>
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:30:00
Quote Anchor link
Zelfde issue bij mij atm.

Ook ik krijg in mijn menu nog steeds shop.php?cat=Naam te zien ipv shop/naam

En als ik handmatig www.domein.nl/shop/Naam intyp is mijn CSS ook weg..


htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^shop/(.*) shop.php?cat=$1


Het menu waar de link inzit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
            <div id="category">';
            $products=new products();
            $items=$products->ShowCategory();
            $i=1;
            foreach($items as $item){
                $aantal = count($item);
                echo '<a href="shop.php?cat='.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
                if($i <= $aantal){
                    echo ' | ';
                }
                $i++;
            }
            echo '
            </div>


stylesheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:44:00
Quote Anchor link
aan allebij::

/ - map- / -css bastand-

dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link href="/css/style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.