htmlspecialchars fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 16:32:00
Quote Anchor link
ik heb de volgende code voor mijn website:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>



maar nu toont hij alltijd de letter A hoe kan je dit oplossen alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:14:01
 

26/01/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dit niet,

$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);

$html is een array... vandaar de A

htmlspecialchars("$html['titel']", ENT_QUOTES);
dat kan dan weer wel...
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Als ik het zo doe zie ik ook weer A =/
kan het op een andere manier om het zelfde effect te krijgen?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:06:00
Quote Anchor link
Haal zowieso die quotes weg.
Dus
htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);

Als je hem als array doet, doe dan niet
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
...maar...
$html = mysql_fetch_array($ress);
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:09:00
Quote Anchor link
ik heb nu deze code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>


maar nu krijg ik deze foutmelding:

Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /usr/export/www/hosting/p4e/tutorial.php on line 6
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Beter kijken :)
Het is niet...
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
...maar...
$titel = htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);
of
$bericht = htmlspecialchars($html['bericht'], ENT_QUOTES);

Hij wil een string, GEEN ARRAY
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

26/01/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Ik heb gezegd op msn dat hij het zo moet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bla
= $html['title'];
//htmlspecialchars met $bla
?>


Is dat goed?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:16:00
Quote Anchor link
Let er dan wel op dat je bijvoorbeeld dit doet:
echo "<div><h1>".$titel."</h1>";
...dus NIET...
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:17:00
Quote Anchor link
@PurpleMadness:
Ja dat is goed. Ik neem aan dat $html['title'] een string symboliseert :)
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:23:00
Quote Anchor link
het werkt nu met behulp van purplemadness en barman thnx
dit is mijn script nu voor de mensen die geintrseerd zijn :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$titel = $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$title.' - '.$date.'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($ber).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:30:00
Quote Anchor link
Een echte nerd is lui en vind daarom 3x achter elkaar dezelfde tekst teveel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$titel
= $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
?>


Dit kan je beter in een foreach loop doen.
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($html AS $key => $value){
  if (is_string($value)){
    $html2[$key] = htmlspecialchars($value, ENT_QUOTES);
  }
}

?>


Dan is $html2['titel'] de beveiligde titel, enz.

Als je nu een kolom toevoegd, dan gaat hij deze AUTOMATISCH na. Je hoeft er dan dus niet meer naar om te kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.