htmlspecialchars fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 16:32:00
Quote Anchor link
ik heb de volgende code voor mijn website:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>



maar nu toont hij alltijd de letter A hoe kan je dit oplossen alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:28:28
 

26/01/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dit niet,

$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);

$html is een array... vandaar de A

htmlspecialchars("$html['titel']", ENT_QUOTES);
dat kan dan weer wel...
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Als ik het zo doe zie ik ook weer A =/
kan het op een andere manier om het zelfde effect te krijgen?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:06:00
Quote Anchor link
Haal zowieso die quotes weg.
Dus
htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);

Als je hem als array doet, doe dan niet
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
...maar...
$html = mysql_fetch_array($ress);
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:09:00
Quote Anchor link
ik heb nu deze code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>


maar nu krijg ik deze foutmelding:

Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /usr/export/www/hosting/p4e/tutorial.php on line 6
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Beter kijken :)
Het is niet...
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
...maar...
$titel = htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);
of
$bericht = htmlspecialchars($html['bericht'], ENT_QUOTES);

Hij wil een string, GEEN ARRAY
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

26/01/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Ik heb gezegd op msn dat hij het zo moet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bla
= $html['title'];
//htmlspecialchars met $bla
?>


Is dat goed?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:16:00
Quote Anchor link
Let er dan wel op dat je bijvoorbeeld dit doet:
echo "<div><h1>".$titel."</h1>";
...dus NIET...
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:17:00
Quote Anchor link
@PurpleMadness:
Ja dat is goed. Ik neem aan dat $html['title'] een string symboliseert :)
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:23:00
Quote Anchor link
het werkt nu met behulp van purplemadness en barman thnx
dit is mijn script nu voor de mensen die geintrseerd zijn :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$titel = $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$title.' - '.$date.'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($ber).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:30:00
Quote Anchor link
Een echte nerd is lui en vind daarom 3x achter elkaar dezelfde tekst teveel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$titel
= $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
?>


Dit kan je beter in een foreach loop doen.
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($html AS $key => $value){
  if (is_string($value)){
    $html2[$key] = htmlspecialchars($value, ENT_QUOTES);
  }
}

?>


Dan is $html2['titel'] de beveiligde titel, enz.

Als je nu een kolom toevoegd, dan gaat hij deze AUTOMATISCH na. Je hoeft er dan dus niet meer naar om te kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.