HTTPS Ajax Request

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 12:24:26
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het bouwen van een app via phonegap die Ajax Requests naar mijn backend server stuurt en hier gegevens ophaalt. Mijn backend server is alleen maar beschikbaar over port 443 (https) en al mijn ajax requests stuur ik ook naar deze url https://....

Ik dacht altijd dat alle posts en de informatie erin van en naar mijn server dus beveiligd/encrypted was. Nou heb ik eens Fiddler geïnstalleerd om dit te verifiëren maar tot mijn verbazing kan ik alles gewoon uitlezen.

Nou vraag ik mij af of dit komt omdat fiddler op mijn client waar de app draait is geïnstalleerd en dus ook de handshake kan uitvoeren met de server. Of kan het zijn doordat alle gegevens van mijn app eerst door fiddler gaan en daarna pas naar mijn server via https? Of is het gewoon echt te lezen voor kwaadwillende buiten mijn pc om? (sniffing)

Ik hoor graag jullie mening want in fiddler worden mijn posts ook gewoon als http weergeven.
Gewijzigd op 17/03/2018 12:25:19 door Danny von Gaal
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:09:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 12:50:40
Quote Anchor link
Ik ken Fiddler zelf niet, maar ik lees dus dit:
"Fiddler is a free web debugging tool which logs all HTTP(S) traffic between your computer and the Internet."

Het lijkt dus als een 'Man in the Middle' te zitten om (encrypted) data te kunnen onderscheppen voor debugging. Ik weet niet zeker, maar ik denk wel dat als je dit gebruikt, dat je het groene slotje opeens rood of geel zal worden.

HTTPS is verder wel bedoeld om requests op het internet veiliger te maken, maar als je computer geprepareerd/voorzien is met zulke proxy's dan is een MITM-attack eenvoudig te realiseren. Maar alles wat je router passeert zonder problemen kan ook niet zo snel geëncrypt worden. Dat is de intentie van SSL/TLS.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 13:07:51
Quote Anchor link
Bedankt voor je geruststellende berichtje. Ken je een andere programma waar ik dit mee kan testen? En het is toch waar dat niet alleen de post encrypt is maar ook de info die ik terug krijg? Of heb ik dat mis?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 13:16:11
Quote Anchor link
Helaas ken ik geen andere programma's.
Maar als iemand anders over kan vertellen, dan zijn ze welkom in deze discussie.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 15:04:41
Quote Anchor link
Als je t goed wilt zien, moet je wireshark gebruiken.
Fiddler is een proxy :)
Gewijzigd op 17/03/2018 15:05:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2018 15:19:08
Quote Anchor link
Een hoop antwoorden op je vragen staan volgens mij gewoon in de documentatie van Fiddler @Danny.

Zoals: Fiddler registreert zichzelf als proxy, Fiddler installeert zelf een root CA et cetera.

Het is aan jou om op grond van de versie die je gebruikt (die je niet vermeldt) na te gaan of dit allemaal klopt, maar het bovenstaande heb ik in < 10 mins bij elkaar geGoogled...

Daarnaast plaats je allemaal vraagtekens bij zaken "further down the line", iets wat je eerst met 100% zekerheid zou moeten vaststellen is of je uitsluitend via HTTPS communiceert. Pas als je dat zeker weet kun je verder gaan kijken naar wat er voor de rest aan de hand is.

Maar om na te gaan of een programma HTTPS kan decrypten als dat in de specs staat dat deze dat kan doen... Wellicht is dan een betere vraag: HOE kan Fiddler mijn HTTPS verkeer lezen?

EDIT: en zoals @Dennis aangeeft: een echt "extern" programma die gewoon je netwerkverkeer snifft (dit is volgens mij de voornaamste taak van WireShark) lijkt mij dan ook een goede / betere testtool.
Gewijzigd op 17/03/2018 15:20:36 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 19:16:56
Quote Anchor link
Inderdaad, Fiddler is een proxy waar je data doorheen stroomt.
Zoals al aangegeven is heeft fiddler zn eigen certificaat.

En word de data aan jouw kant vervangen met dit certificaat, en kan Fiddler dit ‘decrypten’ en dus inzien.
Ik ben niet bekend met Fiddler, maar wel het concept icm MITM, en is de data vanaf Fiddler naar de site wel weer met de site zn eigen certificaat encrypted.

Wireshark is inderdaad een veelal gebruikte tool, door IT medewerkers maar ook hackers etc.
Hiermee heb je beter inzicht wat er gebeurt op het netwerk.
Dit zonder tussenkomst van een proxy/tunnel/forwarder zoals Fiddler dit doet.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

18/03/2018 11:21:50
Quote Anchor link
Thanks, ik heb wireshark geïnstalleerd en die geeft inderdaad het gewenste resultaat. Ik heb een trace naar een http:// site vergeleken met gegevens die ik ophaal in mijn app en die zijn allemaal encrypted.

Wanneer ik op string zoek naar postdata dat ik mee stuur dan kan ik nergens de waardes uitlezen. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.