Hyperlink probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 08:38:55
Quote Anchor link
Geachte,

Ik een vraag,
als ik op de naam van de hyperlink klik krijg ik:

The requested URL /danio/http://www.phphulp.nl/forum/ was not found on this server.
danio is de map waarin ik bezig ben.
ik werk wel op de vertrigo local server.
Dit is een stuk van de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

include('con1.php');

$sql = mysql_query("SELECT naam,adres FROM sponsers ")
or die(mysql_error());


if (mysql_num_rows($sql)==0){
echo 'Geen gevonden!';
}

else {


while($tabel = mysql_fetch_array($sql))
{

    echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">" .$tabel['naam'] . "</a><br>"; }
}
};

?>

Normaal gezien zou de hyperlink naar de site moeten gaan?
Ik heb de url (onder 'adres') opgeslagen in de dbase als volgt: http://www.phphulp.nl/forum/

Kan mij iemand helpen met dit fenomeen?
Met dank
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:37:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 09:34:56
Quote Anchor link
http:// toevoegen en eventueel controleren erop.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 09:35:44
Quote Anchor link
Elian degroot op 27/12/2011 08:38:55:
The requested URL /danio/http://www.phphulp.nl/forum/ was not found on this server.


Die URL kan naar mijn idee nooit goed zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 09:39:23
Quote Anchor link
er ontbreken quotes om je url.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 09:48:30
Quote Anchor link
- Aar - op 27/12/2011 09:34:56:
http:// toevoegen en eventueel controleren erop.


+1
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 09:51:01
Quote Anchor link
Wat bedoel je met: http:// toevoegen en eventueel controleren erop.
de http:// uit de dbase halen, en het vast gebruiken?

Die URL kan naar mijn idee nooit goed zijn.er ontbreken quotes om je url.
Waar zouden de qoutes moeten komen dan?
ik heb al verschillende mogelijkheden geprobeerd.

Met dank
 
Mark L

Mark L

27/12/2011 09:56:03
Quote Anchor link
Er worden twee strings aan elkaar geplaatst, namelijk: '/danio/' en 'http://www.phphulp.nl/forum/'. Wellicht moet je even kijken waar je beide strings vandaan haalt en hoe die bij elkaar komen...

In het stukje bijgeleverde code zie ik geen fout (hoogstens schoonheidsfoutjes zoals niet inspringen en de verkeerde string-quotes gebruiken etc.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 10:02:23
Quote Anchor link
Zijn url bevat al http:// maar wordt vooraf gegaan door /danio/
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 10:18:26
Quote Anchor link
Zijn url bevat al http:// maar wordt vooraf gegaan door /danio/

dat bedoel ik, /danio/ is de map waarin ik werk, en staat nergens in de url verwerkt
en dit begrijp ik dus niet waar hij dit vandaan haalt

Met dank
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:28:10
Quote Anchor link
echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">"
Dit geeft als HTML:

<a href=http://www.phphulp.nl/forum/>

Terwijl je wil hebben:

<a href="http://www.phphulp.nl/forum/">

Dat is wat er fout gaat. Je echo moet dus worden:

echo "<a href=\"".$tabel['adres'] . "\">"
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 10:37:16
Quote Anchor link
Wellicht handiger om aan te leren om single quote te gebruiken bij een echo. Zo voorkom je ook alle escapes (backslashes).

echo '<a href="' . $tabel['adres'] . '">';
Gewijzigd op 27/12/2011 10:40:23 door Wolf Wolf
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 10:51:08
Quote Anchor link
In de nieuwste HTML5 parsers is het niet meer verplicht om quotes te gebruiken in sommige gevallen. Als je value geen spatie, ', ", `, =, < of > bevat kan het gewoon. (dit is in dit geval zo). Dus het zou gewoon moeten werken.

Er is een handige 1page App om te controleren of je quotes moet gebruiken. Deze is http://mothereffingunquotedattributes.com/

Wat staat er in de broncode van de pagina? Staat er gewoon http:// bij? Of staat er nog wat voor?
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 11:13:19
Quote Anchor link
in de database staat er bv:
kolom adres
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hyperlink-probleem/81677/last/
kolom naam: phphulp
in gewoon html zou het dus zo zijn:
<a href="http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hyperlink-probleem/81677/last/"> phphulp</a><br>
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:19:34
Quote Anchor link
Heb je al gekeken wat er precies in de broncode terechtkomt in de browser? (check met "view source")
Post dat eens hier.
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 13:42:00
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de hulp, maar het werkt nu
met de tip van Erwin kon ik zien waar het mis ging.
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 14:30:02
Quote Anchor link
Mooi dat het opgelost is. Als je ook nog kort kan vermelden wat mis ging en wat de oplossing was dan hebben anderen daar later wellicht nog iets aan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 15:48:53
Quote Anchor link
Ben ook wel benieuwd...
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 16:17:47
Quote Anchor link
het werkt zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

include('con1.php');

$sql = mysql_query("SELECT naam,adres FROM sponsers ")
or die(mysql_error());


if (mysql_num_rows($sql)==0){
echo 'Geen gevonden!';
}

else {


while($tabel = mysql_fetch_array($sql))
{

    echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">" .$tabel['naam'] . "</a><br>"; }
}


include("head.php");

?>


maar de echte reden was denk ik, ik heb de ccleaner laten opruimen, zodat de cache leeg was.
Nu ben ik wel nog aan het zoeken hoe ik target="_blank" in de url kan krijgen.
voorlopig lukt dat niet
en ook nog hoe ik het zal doen, als een sponser geen website heeft, en dus geen url moet echo'en
maar julie hebben me toch echt goed geholpen, waarvoor mijn dank
Gewijzigd op 27/12/2011 16:18:26 door elian degroot
 
Eddy B

Eddy B

27/12/2011 16:31:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include('con1.php');

$sql = mysql_query("SELECT naam,adres FROM sponsers ") or die(mysql_error());

if (mysql_num_rows($sql) == 0) {
    echo 'Geen gevonden!';
}
else {
    while($tabel = mysql_fetch_array($sql))
    {

        if (empty($tabel['adres'])) {
            echo "<i>Deze sponsor heeft geen website.</i><br>";
        }
else {
            echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">" .$tabel['naam'] . "</a><br>";
        }
    }
}

include("head.php");
?>


is een optie.
 
Elian degroot

elian degroot

28/12/2011 07:35:40
Quote Anchor link
Bedankt Eddy Bisschops
ik had het al geprobeerd met: ""
maar dat werkte niet
ik moet nog veel bijleren denk ik

Toevoeging op 28/12/2011 08:17:54:

target="_blank" is nu ook opgelost als volgd;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<a href=\"".$tabel['adres'] . "\"class=\"link\" target=\"blank\">" .$tabel['naam'] . "</a><br>";


Iedereen is erg bedankt voor de hulp die ik hier heb gekregen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2011 08:43:58
Quote Anchor link
Elian degroot op 28/12/2011 07:35:40:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<a href=\"".$tabel['adres'] . "\"class=\"link\" target=\"blank\">" .$tabel['naam'] . "</a><br>";


maak het jezelf makkelijk en gebruik bij php ' en bij html ". Scheelt een boel escapen en verkleint de kans op fouten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<a href="'.$tabel['adres'] . '"class="link" target="_blank">" .$tabel['naam'] . '</a><br>';
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.