if probleem - (opgelost)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jacques

jacques

15/01/2010 22:22:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik haal uit de database de volgende gegevens: optie=1 duur=1maand
Hoe komt het dat hij steeds de laatste uitleest? (optie=2 duur=15maand)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?

if($optie!='1'){ if($duur!='1maand')
{
$pr = '20.00';}}
if($optie!='1'){ if($duur!='2maand')
{
$pr = '40.00';}}
if($optie!='2'){ if($duur!='1maand')
{
$pr = '10.00';}}
if($optie!='2'){ if($duur!='15maand')
{
$pr = '40.00';}}

    $SQL = "
        SELECT
 optie, duur
        FROM
            advertentie ORDER BY `id` DESC LIMIT 1
    "
;
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());

                    while($row=mysql_fetch_object($data))
        {


echo' '. $pr .' ';

                         }

';
?>


Alvast bedankt.
Jacques.

Oplossing was simpel, toch bedankt voor het mee denken.
Het moest == ipv !=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?

if($optie=='1'){ if($duur=='1maand')
{
$pr = '20.00';}}
if($optie=='1'){ if($duur=='2maand')
{
$pr = '40.00';}}
if($optie=='2'){ if($duur=='1maand')
{
$pr = '10.00';}}
if($optie=='2'){ if($duur=='15maand')
{
$pr = '40.00';}}

    $SQL = "
        SELECT
 optie, duur
        FROM
            advertentie ORDER BY `id` DESC LIMIT 1
    "
;
                  $data = mysql_query($SQL) or die (mysql_errno());

                    while($row=mysql_fetch_object($data))
        {


echo' '. $pr .' ';

                         }

';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacques
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:00:21
 
Eddy E

Eddy E

15/01/2010 22:31:00
Quote Anchor link
wat geeft een print_r($optie . $duur)?
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

15/01/2010 22:37:00
Quote Anchor link
dat staat in de eerste 10 regels dat tie dat moet doen
?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if($optie!='2'){ if($duur!='15maand')
{
$pr = '40.00';}}
?>

dit is de voorwaarde waaraan voldaan wordt als je optie=1 en duur=1maand
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door repelsteeltje
 
Jacques

jacques

15/01/2010 22:39:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 15.01.2010 22:31:
wat geeft een print_r($optie . $duur)?


Deze geeft als result: 1
 
Mr.Moe

Mr.Moe

16/01/2010 09:58:00
Quote Anchor link
jacques:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if($optie=='1'){ if($duur=='1maand')
{
$pr = '20.00';}}?>

wtf!
waarom niet gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if($optie=='1' && $duur=='1maand'){ $pr = '20.00';} ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.