if record empty don't show it.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robby Alexander

Robby Alexander

30/03/2012 14:23:16
Quote Anchor link
$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress IS NOT NULL";

wil maar niet werken.
ik wil dit:
als adress niet is ingevuld; laat de id en naam ook niet zien.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:25:25
 
Reshad F

Reshad F

30/03/2012 14:27:53
Quote Anchor link
kan je dit niet uitwerken met php wanneer je de gebruikers laat zien die WEL een adres ingevuld hebben?
 
Robby Alexander

Robby Alexander

30/03/2012 14:35:49
Quote Anchor link
dat weet ik dus niet... dat zou mooi zijn...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2012 14:36:00
Quote Anchor link
$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress <> ''";
 
Robby Alexander

Robby Alexander

31/03/2012 11:21:45
Quote Anchor link
hey ozzie ja ik heb ook nou zoiets:

$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress > 0 ";

Dus als je dingen wilt laten zien die alleen zijn ingevuld moet je een waarde opgeven met groter dan 0.
Dan kun je in je sql ingeven dat hij standaard 0 moet invullen als er niets staat of iets dergelijks.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/03/2012 14:09:13
Quote Anchor link
Alleen is dit niet netjes wat je doet. Een adres is een string (een tekst) en die ga jij nu vergelijken met een getal. Ja dat werkt, maar het is zeker geen nette oplossing.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/04/2012 18:13:03
Quote Anchor link
pff nu wil ik de WHERE clausule iets uitbreiden maar het wil niet echt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = "SELECT id, name, adress
            FROM klanten
            WHERE adress > 0  AND adress LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";

Stel ik wil dat sql de waarden met 0 niet moet laten zien maar wel de zoekactie...
Hoe laat ik het zo filteren dat hij de zoekactie uitvoert maar de records waar een 0 in zit niet laat zien ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:18:20
Quote Anchor link
Je kunt dan gewoon controleren of het veld 'adress' (is trouwens met dubbel d, of één s ;-)) niet gelijk is aan '0':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE adress != 0 AND adress LIKE ...

Netter zou het echter zijn om het veld gewoon leeg te laten als er geen adres ingevuld is en dan te controleren of het veld leeg is of niet.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/04/2012 19:27:25
Quote Anchor link
Thanx ik ga het proberen wanneer ik over een paar uur weer op kantoor ben!
 
Erwin H

Erwin H

01/04/2012 19:50:25
Quote Anchor link
Joren de Wit op 01/04/2012 18:18:20:
Je kunt dan gewoon controleren of het veld 'adress' (is trouwens met dubbel d, of één s ;-)) niet gelijk is aan '0':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE adress != 0 AND adress LIKE ...

Dit heeft natuurlijk niet zoveel zin. Als je al een LIKE statement erin zet, dan worden daarmee automatisch al alle "lege" velden eruit gefilterd. Dat "address != 0" is dus niet meer nodig. Tenzij je een lege waarde opgeeft in het LIKE statement, maar dat is al helemaal niet handig.
Daarnaast vraag ik me uberhaupt af waarom je een != 0 erin zou willen zetten (of > 0). Als het een string is kan je ook gewoon op een lege string testen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT id, name, adress
FROM klanten
WHERE adress <> ''

Hiermee worden null waardes eruit gehaald en lege strings.

PS ik heb <> als operator gebruikt en niet != beide werken wel.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

01/04/2012 20:39:54
Quote Anchor link
Moet je juist niet de controle hebben op het form? Kan aan mij lichen maar zo gaat het meestal....
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 13:49:09
Quote Anchor link
and stel ik heb meerdere LIKES hoe kan ik dan zo filteren dat hij uiteindelijk de resultaten met een 0 niet laat zien?
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 13:51:38
Quote Anchor link
Volgens mij laat ie alleen de 0 zien als je een LIKE '%0%' hebt.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 13:56:28
Quote Anchor link
Ja, dat klopt alleen stel dat ik nu op een andere term zoek bijvoorbeeld op naam laat hij de namen zien die een 0 bevatten ik wil dat hij de resultaten waar een 0 bij adres staat niet wordt weergeven... ookal zoek je op naam en die tabel bevat een 0
 
B a s
Beheerder

B a s

02/04/2012 13:59:06
Quote Anchor link
Zorg ervoor dat je kolom in je tabel 'NULL' is. Dan kun je wel de clause WHERE kolom IS NOT NULL gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 14:03:03
Quote Anchor link
Robby Alexander op 02/04/2012 13:56:28:
Ja, dat klopt alleen stel dat ik nu op een andere term zoek bijvoorbeeld op naam laat hij de namen zien die een 0 bevatten


Als je op een andere term zoekt, waarom zou ie dan een 0 vinden? Lijkt mij niet logisch in ieder geval. Ik zie het probleem niet.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 14:10:07
Quote Anchor link
ja lijkt mij ook logisch je hebt ook gelijk maar de waarde komt terug met dingen die een null bevatten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT id, name, address
            FROM klanten
            WHERE address IS NOT NULL
           AND address  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'
           OR name  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";


Als ik dan zoek op 0 krijg ik nog steeds de waarden met een 0

mijn kolom address is NULL standaard in de database [correctie]
Gewijzigd op 02/04/2012 14:11:25 door Robby Alexander
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 14:21:05
Quote Anchor link
Gebruik nooit:
WHERE ... AND ... OR ...

Maar gebruik haakjes:
WHERE (... AND ...) OR ...
of
WHERE ... AND (... OR ...)
Deze twee geven heel andere resultaten.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 14:44:10
Quote Anchor link
ik snap het santhe het zijn niet de haakjes maar ik had iets beter moeten opletten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql = "SELECT id, name, address
            FROM klanten
            WHERE
                address  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'
           OR name  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";
          AND address > 0


dan zeg ik eigenlijk kijk naar de naam "zoekterm" EN of het adres groter is dan 0
Opgelost!

Toevoeging op 02/04/2012 14:56:10:

Bedankt voor de reacties! Santhe, Joran, Bas, Erwin, Allemaal bedankt especially Santhe die maakte me even wakker :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/04/2012 14:56:48
Quote Anchor link
Waarom vergelijk je met een getal????
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 17:16:36
Quote Anchor link
ozzie je hebt gelijk maar als het niet is ingevuld heb ik tegen sql gezegd dat hij er een 0 moet zetten voor sql inject

Maar ik heb nog een vraagje... stel dat ik een gedeelte van een naam zoek en een gedeelte van het adress hoe moet dat dan?
Dus stel ik heb 3 maal records met de naam Hans en een hans woont op de Hoofdstraat en ik wil zoeken naar:
hans hooft hoe krijg ik dan alleen Hans op de Hooftstraat?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.