if record empty don't show it.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robby Alexander

Robby Alexander

30/03/2012 14:23:16
Quote Anchor link
$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress IS NOT NULL";

wil maar niet werken.
ik wil dit:
als adress niet is ingevuld; laat de id en naam ook niet zien.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:18:47
 
Reshad F

Reshad F

30/03/2012 14:27:53
Quote Anchor link
kan je dit niet uitwerken met php wanneer je de gebruikers laat zien die WEL een adres ingevuld hebben?
 
Robby Alexander

Robby Alexander

30/03/2012 14:35:49
Quote Anchor link
dat weet ik dus niet... dat zou mooi zijn...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2012 14:36:00
Quote Anchor link
$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress <> ''";
 
Robby Alexander

Robby Alexander

31/03/2012 11:21:45
Quote Anchor link
hey ozzie ja ik heb ook nou zoiets:

$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress > 0 ";

Dus als je dingen wilt laten zien die alleen zijn ingevuld moet je een waarde opgeven met groter dan 0.
Dan kun je in je sql ingeven dat hij standaard 0 moet invullen als er niets staat of iets dergelijks.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/03/2012 14:09:13
Quote Anchor link
Alleen is dit niet netjes wat je doet. Een adres is een string (een tekst) en die ga jij nu vergelijken met een getal. Ja dat werkt, maar het is zeker geen nette oplossing.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/04/2012 18:13:03
Quote Anchor link
pff nu wil ik de WHERE clausule iets uitbreiden maar het wil niet echt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = "SELECT id, name, adress
            FROM klanten
            WHERE adress > 0  AND adress LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";

Stel ik wil dat sql de waarden met 0 niet moet laten zien maar wel de zoekactie...
Hoe laat ik het zo filteren dat hij de zoekactie uitvoert maar de records waar een 0 in zit niet laat zien ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:18:20
Quote Anchor link
Je kunt dan gewoon controleren of het veld 'adress' (is trouwens met dubbel d, of één s ;-)) niet gelijk is aan '0':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE adress != 0 AND adress LIKE ...

Netter zou het echter zijn om het veld gewoon leeg te laten als er geen adres ingevuld is en dan te controleren of het veld leeg is of niet.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/04/2012 19:27:25
Quote Anchor link
Thanx ik ga het proberen wanneer ik over een paar uur weer op kantoor ben!
 
Erwin H

Erwin H

01/04/2012 19:50:25
Quote Anchor link
Joren de Wit op 01/04/2012 18:18:20:
Je kunt dan gewoon controleren of het veld 'adress' (is trouwens met dubbel d, of één s ;-)) niet gelijk is aan '0':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE adress != 0 AND adress LIKE ...

Dit heeft natuurlijk niet zoveel zin. Als je al een LIKE statement erin zet, dan worden daarmee automatisch al alle "lege" velden eruit gefilterd. Dat "address != 0" is dus niet meer nodig. Tenzij je een lege waarde opgeeft in het LIKE statement, maar dat is al helemaal niet handig.
Daarnaast vraag ik me uberhaupt af waarom je een != 0 erin zou willen zetten (of > 0). Als het een string is kan je ook gewoon op een lege string testen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT id, name, adress
FROM klanten
WHERE adress <> ''

Hiermee worden null waardes eruit gehaald en lege strings.

PS ik heb <> als operator gebruikt en niet != beide werken wel.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

01/04/2012 20:39:54
Quote Anchor link
Moet je juist niet de controle hebben op het form? Kan aan mij lichen maar zo gaat het meestal....
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 13:49:09
Quote Anchor link
and stel ik heb meerdere LIKES hoe kan ik dan zo filteren dat hij uiteindelijk de resultaten met een 0 niet laat zien?
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 13:51:38
Quote Anchor link
Volgens mij laat ie alleen de 0 zien als je een LIKE '%0%' hebt.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 13:56:28
Quote Anchor link
Ja, dat klopt alleen stel dat ik nu op een andere term zoek bijvoorbeeld op naam laat hij de namen zien die een 0 bevatten ik wil dat hij de resultaten waar een 0 bij adres staat niet wordt weergeven... ookal zoek je op naam en die tabel bevat een 0
 
B a s
Beheerder

B a s

02/04/2012 13:59:06
Quote Anchor link
Zorg ervoor dat je kolom in je tabel 'NULL' is. Dan kun je wel de clause WHERE kolom IS NOT NULL gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 14:03:03
Quote Anchor link
Robby Alexander op 02/04/2012 13:56:28:
Ja, dat klopt alleen stel dat ik nu op een andere term zoek bijvoorbeeld op naam laat hij de namen zien die een 0 bevatten


Als je op een andere term zoekt, waarom zou ie dan een 0 vinden? Lijkt mij niet logisch in ieder geval. Ik zie het probleem niet.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 14:10:07
Quote Anchor link
ja lijkt mij ook logisch je hebt ook gelijk maar de waarde komt terug met dingen die een null bevatten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT id, name, address
            FROM klanten
            WHERE address IS NOT NULL
           AND address  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'
           OR name  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";


Als ik dan zoek op 0 krijg ik nog steeds de waarden met een 0

mijn kolom address is NULL standaard in de database [correctie]
Gewijzigd op 02/04/2012 14:11:25 door Robby Alexander
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 14:21:05
Quote Anchor link
Gebruik nooit:
WHERE ... AND ... OR ...

Maar gebruik haakjes:
WHERE (... AND ...) OR ...
of
WHERE ... AND (... OR ...)
Deze twee geven heel andere resultaten.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 14:44:10
Quote Anchor link
ik snap het santhe het zijn niet de haakjes maar ik had iets beter moeten opletten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql = "SELECT id, name, address
            FROM klanten
            WHERE
                address  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'
           OR name  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";
          AND address > 0


dan zeg ik eigenlijk kijk naar de naam "zoekterm" EN of het adres groter is dan 0
Opgelost!

Toevoeging op 02/04/2012 14:56:10:

Bedankt voor de reacties! Santhe, Joran, Bas, Erwin, Allemaal bedankt especially Santhe die maakte me even wakker :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/04/2012 14:56:48
Quote Anchor link
Waarom vergelijk je met een getal????
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 17:16:36
Quote Anchor link
ozzie je hebt gelijk maar als het niet is ingevuld heb ik tegen sql gezegd dat hij er een 0 moet zetten voor sql inject

Maar ik heb nog een vraagje... stel dat ik een gedeelte van een naam zoek en een gedeelte van het adress hoe moet dat dan?
Dus stel ik heb 3 maal records met de naam Hans en een hans woont op de Hoofdstraat en ik wil zoeken naar:
hans hooft hoe krijg ik dan alleen Hans op de Hooftstraat?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.