if record empty don't show it.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Robby Alexander

Robby Alexander

30/03/2012 14:23:16
Quote Anchor link
$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress IS NOT NULL";

wil maar niet werken.
ik wil dit:
als adress niet is ingevuld; laat de id en naam ook niet zien.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 04:19:28
 
Reshad F

Reshad F

30/03/2012 14:27:53
Quote Anchor link
kan je dit niet uitwerken met php wanneer je de gebruikers laat zien die WEL een adres ingevuld hebben?
 
Robby Alexander

Robby Alexander

30/03/2012 14:35:49
Quote Anchor link
dat weet ik dus niet... dat zou mooi zijn...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/03/2012 14:36:00
Quote Anchor link
$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress <> ''";
 
Robby Alexander

Robby Alexander

31/03/2012 11:21:45
Quote Anchor link
hey ozzie ja ik heb ook nou zoiets:

$sql = "SELECT id, name, adress FROM klanten WHERE adress > 0 ";

Dus als je dingen wilt laten zien die alleen zijn ingevuld moet je een waarde opgeven met groter dan 0.
Dan kun je in je sql ingeven dat hij standaard 0 moet invullen als er niets staat of iets dergelijks.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/03/2012 14:09:13
Quote Anchor link
Alleen is dit niet netjes wat je doet. Een adres is een string (een tekst) en die ga jij nu vergelijken met een getal. Ja dat werkt, maar het is zeker geen nette oplossing.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/04/2012 18:13:03
Quote Anchor link
pff nu wil ik de WHERE clausule iets uitbreiden maar het wil niet echt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql = "SELECT id, name, adress
            FROM klanten
            WHERE adress > 0  AND adress LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";

Stel ik wil dat sql de waarden met 0 niet moet laten zien maar wel de zoekactie...
Hoe laat ik het zo filteren dat hij de zoekactie uitvoert maar de records waar een 0 in zit niet laat zien ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:18:20
Quote Anchor link
Je kunt dan gewoon controleren of het veld 'adress' (is trouwens met dubbel d, of één s ;-)) niet gelijk is aan '0':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE adress != 0 AND adress LIKE ...

Netter zou het echter zijn om het veld gewoon leeg te laten als er geen adres ingevuld is en dan te controleren of het veld leeg is of niet.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

01/04/2012 19:27:25
Quote Anchor link
Thanx ik ga het proberen wanneer ik over een paar uur weer op kantoor ben!
 
Erwin H

Erwin H

01/04/2012 19:50:25
Quote Anchor link
Joren de Wit op 01/04/2012 18:18:20:
Je kunt dan gewoon controleren of het veld 'adress' (is trouwens met dubbel d, of één s ;-)) niet gelijk is aan '0':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE adress != 0 AND adress LIKE ...

Dit heeft natuurlijk niet zoveel zin. Als je al een LIKE statement erin zet, dan worden daarmee automatisch al alle "lege" velden eruit gefilterd. Dat "address != 0" is dus niet meer nodig. Tenzij je een lege waarde opgeeft in het LIKE statement, maar dat is al helemaal niet handig.
Daarnaast vraag ik me uberhaupt af waarom je een != 0 erin zou willen zetten (of > 0). Als het een string is kan je ook gewoon op een lege string testen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT id, name, adress
FROM klanten
WHERE adress <> ''

Hiermee worden null waardes eruit gehaald en lege strings.

PS ik heb <> als operator gebruikt en niet != beide werken wel.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

01/04/2012 20:39:54
Quote Anchor link
Moet je juist niet de controle hebben op het form? Kan aan mij lichen maar zo gaat het meestal....
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 13:49:09
Quote Anchor link
and stel ik heb meerdere LIKES hoe kan ik dan zo filteren dat hij uiteindelijk de resultaten met een 0 niet laat zien?
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 13:51:38
Quote Anchor link
Volgens mij laat ie alleen de 0 zien als je een LIKE '%0%' hebt.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 13:56:28
Quote Anchor link
Ja, dat klopt alleen stel dat ik nu op een andere term zoek bijvoorbeeld op naam laat hij de namen zien die een 0 bevatten ik wil dat hij de resultaten waar een 0 bij adres staat niet wordt weergeven... ookal zoek je op naam en die tabel bevat een 0
 
B a s
Beheerder

B a s

02/04/2012 13:59:06
Quote Anchor link
Zorg ervoor dat je kolom in je tabel 'NULL' is. Dan kun je wel de clause WHERE kolom IS NOT NULL gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 14:03:03
Quote Anchor link
Robby Alexander op 02/04/2012 13:56:28:
Ja, dat klopt alleen stel dat ik nu op een andere term zoek bijvoorbeeld op naam laat hij de namen zien die een 0 bevatten


Als je op een andere term zoekt, waarom zou ie dan een 0 vinden? Lijkt mij niet logisch in ieder geval. Ik zie het probleem niet.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 14:10:07
Quote Anchor link
ja lijkt mij ook logisch je hebt ook gelijk maar de waarde komt terug met dingen die een null bevatten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT id, name, address
            FROM klanten
            WHERE address IS NOT NULL
           AND address  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'
           OR name  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";


Als ik dan zoek op 0 krijg ik nog steeds de waarden met een 0

mijn kolom address is NULL standaard in de database [correctie]
Gewijzigd op 02/04/2012 14:11:25 door Robby Alexander
 
- SanThe -

- SanThe -

02/04/2012 14:21:05
Quote Anchor link
Gebruik nooit:
WHERE ... AND ... OR ...

Maar gebruik haakjes:
WHERE (... AND ...) OR ...
of
WHERE ... AND (... OR ...)
Deze twee geven heel andere resultaten.
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 14:44:10
Quote Anchor link
ik snap het santhe het zijn niet de haakjes maar ik had iets beter moeten opletten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql = "SELECT id, name, address
            FROM klanten
            WHERE
                address  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'
           OR name  LIKE '%" . mysql_real_escape_string($_POST['search']) . "%'";
          AND address > 0


dan zeg ik eigenlijk kijk naar de naam "zoekterm" EN of het adres groter is dan 0
Opgelost!

Toevoeging op 02/04/2012 14:56:10:

Bedankt voor de reacties! Santhe, Joran, Bas, Erwin, Allemaal bedankt especially Santhe die maakte me even wakker :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/04/2012 14:56:48
Quote Anchor link
Waarom vergelijk je met een getal????
 
Robby Alexander

Robby Alexander

02/04/2012 17:16:36
Quote Anchor link
ozzie je hebt gelijk maar als het niet is ingevuld heb ik tegen sql gezegd dat hij er een 0 moet zetten voor sql inject

Maar ik heb nog een vraagje... stel dat ik een gedeelte van een naam zoek en een gedeelte van het adress hoe moet dat dan?
Dus stel ik heb 3 maal records met de naam Hans en een hans woont op de Hoofdstraat en ik wil zoeken naar:
hans hooft hoe krijg ik dan alleen Hans op de Hooftstraat?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.