Image Change

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 12:55:04
Quote Anchor link
In uitbereiding op mijn vorige script wat ik hier postte en inmiddels werkt, heb ik het volgende gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
function getFirma(){
    var
firma = this.innerHTML;
    document.getElementById("pic").setAttribute("src", "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg");
    return false
}
?>

Wat het script doet:
Deze functie wordt aangeroepen nadat er op een link is geklikt.
Hij pakt de firma naam wat tussen <a> </a> staat.
De firma is gelijk aan de naam van het mapje waar de afbeelding in staat die hij moet laten zien. en 1.jpg heet.
vervolgens moet hij return false terug sturen omdat ik niet wil dat hij de page herlaad en opnieuw contact maakt met de server.

het probleem is dus dat hij de source van de image "pic" niet veranderd nadat ik op de link heb geklikt.

Wat doe ik hier fout?

* ipv .setAttribute heb ik ook al .src geprobeerd.


later wil ik dit script nog uitbouwen tot een slide show, maar laat m maar eerst eens de src veranderen.

Toevoeging op 16/01/2012 13:13:02:

Ik ben dmv page breaks erachter gekomen dat mijn return false niet werkt.
Hij laat de image dus wel zien, iemand een idee hoe dit op te lossen is?

Als de rest van het script nodig is dan hoor ik dat graag.
Bvd.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:39:03
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 14:32:24
Quote Anchor link
Wel ja, een aantal dingen ...
Ik weet niet hoe je getFirma aanroept.

Als getFirma een callback is (toegewezen aan een EventListener...), kan je this gebruiken. Als dat in de markup gebeurt kan dat niet.

Ook die return false wordt in beide gevallen op een andere manier gebruikt.
Denk er ook aan: als je een fout maakt in een functie, zal de functie niet volledig worden uitgevoerd en wordt die return false sowieso niet uitgevoerd. Je moet dus de problemen 1 voor 1 oplossen.

Kijk, ik denk dat je zoiets wil bereiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<html>
  <head>
    <script>
      function getFirma(elm){
          var firma = elm.innerHTML;
          document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
          return false
      }
    </script>
  </head>
  <body>
    <a href="?p=2" onclick="return getFirma(this);">Ford</a>
    <a href="?p=3" onclick="return getFirma(this);">Fiat</a>
    <a href="?p=4" onclick="return getFirma(this);">Ferrari</a>
    <img id="pic" src=""/>
  </body>
</html>


... maar waarschijnlijk wil je dit niet via onclick="..." in de markup.

-----

Kan je iets van code doorsturen van hoe en waar je getFirma aanspreekt of toewijst aan een event?
Gewijzigd op 16/01/2012 14:38:54 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 14:53:33
Quote Anchor link
Kris, jij begrijpt precies wat ik wil!

de code waarmee ik getFirma aanstuur is deze:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?

function initPortfolio() {

var as =
document.getElementById("content").getElementsByTagName("a");
    for(var i = 1;i <= as.length; i++){
            if( window.addEventListener ) {
              // Modern browser
              document.getElementById("link" + i).addEventListener('click', getFirma, false);
              return false
            }
            else if( window.attachEvent ) {
              // IE
              document.getElementById("link" + i).attachEvent('onclick', getFirmaWin(document.getElementById("link" + i)));
            }

            else {
              // Heel heel heel oud browser
              document.getElementById("link" + i).onclick = getFirma;
            }
            
    }
}


?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 16:02:54
Quote Anchor link
Sowieso moet die return false op lijn 10 weg, anders stopt je for-lus.

Ik werk niet zoveel meer in javascript zonder jQuery ... ik moest het zelf opzoeken ...

( http://bytes.com/topic/javascript/answers/157500-cant-add-return-false-addeventlistener-firefox )

in plaats van return false, gebruik je evt.preventDefault();

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
  <head>
    <script>
      function getFirma(evt) {
          var firma = this.innerHTML;
          document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
          evt.preventDefault();
      }
      function initPortfolio() {
      var as = document.getElementById("content").getElementsByTagName("a");
        for(var i = 1;i <= as.length; i++) {
          if( window.addEventListener ) {
            // Modern browser
            document.getElementById("link" + i).addEventListener('click', getFirma, false);
          }
          else if( window.attachEvent ) {
            // IE
            document.getElementById("link" + i).attachEvent('onclick', getFirmaWin(document.getElementById("link" + i)));
          }
          else {
            // Heel heel heel oud browser
            document.getElementById("link" + i).onclick = getFirma;
          }
        }
      }
      window.onload = initPortfolio;
    </script>
  </head>
  <body>
    <div id="content">
      <a id="link1" href="?p=2" >Ford</a>
      <a id="link2" href="?p=3" >Fiat</a>
      <a id="link3" href="?p=4" >Ferrari</a>
   </div>
    <img id="pic" src=""/>
  </body>
</html>


Maar of dat nu ook met IE werkt, denk ik niet.

----

Ooit al aan gedacht om met jQuery te werken?
Gewijzigd op 16/01/2012 16:03:41 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 16:32:01
Quote Anchor link
Ben nu net mijn ogen aan het openen voor Javascript. Zal maar eens op zoek moeten gaan naar een Lynda Course voor jQuery.
Zal zelfs dat microsoft het aanbeveeld, dus dan kun je er echt niet meer onderuit. lol.

Heb het script nu wel werkend met je vorige voorbeeld door de onclick event in de link te zetten.

Wil het uitbouwen met een mooie fade. Hij fade wel, maar laten zien doet hij niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
function getFirma(ele){
    var
firma = ele.innerHTML;
    document.getElementById("pic").src = "afbeeldingen/" +  firma + "/1.jpg"
        for (var i = 1; i < 99; i++){
            setTimeout("fadeIn(" + i + ")",50);
        }

    return false
}

function
fadeIn(i){
        document.getElementById("pic").style.opacity = i/100;
}


?>


misschien dat je mij hier mee verder kan helpen?
Ik weet dat hij wel door de loop gaat maar niet de pauzes neemt (of laat zien) omdat ik de i < 100 veranderd heb in i < 50 en dan wel de opacity laat zien, maar er niet mooi naar toe fade.

Enige ideetjes?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2012 17:14:52
Quote Anchor link
Die fade in ... Het gaat eigenlijk om een fade out, maar soit.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
...
  document.getElementById("pic").src  = "afbeeldingen/" + firma + "/1.jpg";
  fadeIn(100);
...
      function fadeIn(i){
        document.getElementById("pic").style.opacity = i/100;
        if (i>0) {
          setTimeout("fadeIn(" + (i - 1) + ")",50);
        }
      }


Zo laat je fadeIn zichzelf aanroepen.
Gewijzigd op 16/01/2012 17:16:57 door Kris Peeters
 
Wouter W

Wouter W

16/01/2012 19:04:50
Quote Anchor link
Hey super, Dankjewel!

Maar heb je ook enig idee waarom het beeld flikkert.
Hij springt soms weer op no-opacity lijkt het.
verder werkt het super!


Toevoeging op 16/01/2012 21:17:14:

Sorry, ik heb het verkeerd toegepast.


Nog wel een vraag. Hoe check ik of de source van een image daadwerkelijk bestaat?
Zal voor mij de laatste vraag worden :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.