Image upload werkt offline wel, online niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »
Femke van Gemert

Femke van Gemert

15/07/2010 20:18:41
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een site waarbij in het CMS een image upload functie zit. Deze werkte tot een paar weken geleden goed, maar opeens nu niet meer. Wat nog raarder is, is dat precies dezelfde code offline wel goed werkt, maar online niet.

Ik heb zelf al van alles geprobeerd, maar hij lijkt heel het script niet uit te voeren online.. kan dat liggen aan de server waarop de site staat?

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
<?php
                
include ('include/connection.php');
session_start();
error_reporting(E_ALL);

$id = $_SESSION['id']; //zelfde als personeelsnummer
$ingelogdnaam = $_SESSION['ingelogdnaam']; //zelfde als naam

if (!$_SESSION['login_oke'])
{

header("Location: index.php");
exit;
}


if (isset($_GET['uitloggen']))
{

session_destroy();
//$_SESSION['login_oke'] = FALSE;
header("Location: index.php");
exit;
}

?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
    <title>Innplate CMS - Apparatuur toevoegen</title>
        <!-- informatie voor zoekmachines -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <meta name="description" content="Multivalent: plating, etching and more" />
    <meta name="keywords" content="multivalent, plating, etching, reel-to-reel, conversion, anodizing, pickling" />
    <meta name="author" content="Femke van Gemert" />
    <!-- roep de stylesheet aan -->
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyle.css" media="screen" />
    
<!-- TinyMCE -->
<script type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "simple"
    });
</script>
<!-- /TinyMCE -->

</head>

<body>

    <!-- header -->
    <div id="header">
    </div>
        
    <div id="contentcontainer">
    
    <!-- menu -->
    <div id="menu">
        <?php include("include/menu.php"); ?>
    </div>
    
    <!-- begin content div -->
    <div id="content">        
            
            <h1>Nieuw apparatuur toevoegen</h1>
            
            <form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" enctype="multipart/form-data" method="post">
            <table border="0">
            <tr>
                <td>
                    <label for="titel">Titel:</label>
                </td>
                <td>
                    <input name="titel" type="text" value="<?php echo $titeltekst; ?>" />
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="inhoud">Tekst:</label>
                </td>
                <td>
                    <textarea name="inhoud" rows="10" cols="85"><?php echo $inhoudtekst; ?></textarea>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="foto">Foto</label>
                </td>
                <td>
                    <p>Mag leeg gelaten worden!</p>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    
                </td>
                <td>
                    <input type="file" name="foto">
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="zoekindex">Zoekindex:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="zoekindex" name="zoekindex">
                        <option value="1">Mag wel gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                        <option value="0">Mag niet gevonden worden door een zoekopdracht</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            <tr>
                <td>
                    <label for="taal">Taal:</label>
                </td>
                <td>
                    <select id="taal" name="taal">
                        <option value="nederlands">Nederlands</option>
                        <option value="engels">Engels</option>
                    </select>
                </td>
            </tr>
            
            <tr>
                <td colspan="2" align="right">
                    <input type="submit" name="toevoegen" value="Toevoegen" />
                </td>
            </tr>
            
            </table>
            </form>
        
            <?php
            
            if(isset($_POST['toevoegen']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
            {
                    
                if(!empty($_POST['titel']))
                {

                    $titelpost=$_POST['titel'];
                    $inhoudpost=$_POST['inhoud'];
                    $zoekindexpost=$_POST['zoekindex'];
                    $categoriepost="apparatuur";
                    $taalpost=$_POST['taal'];
                    $datumtoegevoegd=date("Y-m-d H:i:s");
                    
                    $path = "images/fotoapparatuur/";
                    
                    if (is_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name']))
                    {
                
                        if (($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/gif") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/pjpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/bmp") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/jpeg") || ($HTTP_POST_FILES['foto']['type']=="image/png"))
                        {
    
                            $res = copy($HTTP_POST_FILES['foto']['tmp_name'],$path.$HTTP_POST_FILES['foto']['name']);

                            if (!$res)
                            {

                                $aFout[] = "Het uploaden van de foto ging fout";
                            }

                            else
                            {
                                $fotopost = "images/fotoapparatuur/" .$HTTP_POST_FILES['foto']['name'];
                            }
                        }

                        else
                        {
                            $aFout[] = "U mag alleen afbeeldingen uploaden";
                        }
                    }

                    else
                    {
                        $fotopost = "geenfoto";
                    }

                    
                    if(!empty($aFout))
                    {

                        $errors = '<ul class="fout">';
                        foreach($aFout as $sFout)
                        {

                            $errors .= "<li>".$sFout."</li>\n";
                        }

                        $errors .= '</ul>';
                        echo '<p>Het volgende ging mis:</p>';
                        echo $errors;
                    }

                    else
                    {
                        $toevoegen="INSERT INTO teksten (titel, inhoud, foto, datum, categorie, zoekindex, taal) VALUES ('$titelpost', '$inhoudpost', '$fotopost', '$datumtoegevoegd', '$categoriepost', '$zoekindexpost', '$taalpost')";
                        $resulttoevoegen = mysql_query($toevoegen);
                        
                        if(!$resulttoevoegen)
                        {

                            echo "Er is iets misgegaan. Mysql error: " . mysql_error();
                        }

                        else
                        {
                            echo '<br />Apparatuur toegevoegd, je wordt nu door gelinkt naar het apparatuur overzicht.';
                            echo "<meta http-equiv='refresh' content='3; URL=apparatuurbeheer.php'>";
                        }
                    }
                }

                else
                {
                    echo 'Je bent vergeten iets in te vullen!';
                }
            }

            
            ?>

            
    <!-- einde content div -->    
    </div>

    <!-- einde content container -->
    </div>
    
    <!-- even de floats clearen -->
    <div style="clear:both;"></div>
    
    <!-- footer -->
    <div id="footer">
        <?php include("include/footer.php"); ?>
    </div>

</body>

</html>
</html>


Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen!
Gewijzigd op 15/07/2010 20:19:31 door Femke van Gemert
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:44:44
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2010 20:38:23
Quote Anchor link
Gebruik $_FILES['..'] in plaats van $HTTP_POST_FILES['..'].
Script is gevoelig voor SQL-Injection.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 12:03:06
Quote Anchor link
Het werkt! Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?

En ja dat weet ik, dat moet ik nog veilig maken, dat moet eigenlijk eerst, maar ik wilde eerst een upload functie werkend hebben :)
 
Mick ForSure

Mick ForSure

16/07/2010 12:09:09
Quote Anchor link
is de juiste map gechmod?
 
- Mark -

- Mark -

16/07/2010 12:11:35
Quote Anchor link
$HTTP_POST_FILES['..'] is verouderd en word uitgefaseerd.
 
Niels K

Niels K

16/07/2010 12:27:41
Quote Anchor link
"Maar waarom werkt $HTTP_POST_FILES['..'] in eens niet meer en $_FILES['..'] wel?
"

Heb je localhost een verouderde versie van php. of heb je in php.ini aanstaan dat $HTTP_POST_FILES mogelijk is?

Ik gok zo maar wat, maar ik denk dat het probleem daar ligt.
 
Femke van Gemert

Femke van Gemert

16/07/2010 13:33:05
Quote Anchor link
Oh, oke. Dan zal ik mijn MAMP maar update. Dan zal het ook daardoor wel gekomen zijn dat het bedrijf waar de website staat laatst een update hebben uitgevoerd en daarom hij het een paar weken geleden nog wel deed en sinds een paar dagen niet meer.

Maar dan weet ik dat voortaan! Bedankt voor de hulp & uitleg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.