include vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 14:02:35
Quote Anchor link
Hallo,

Kort vraagje. Als ik vanuit mijn index.php een bestand wil includen dat buiten de www map ligt, maakt het dan verschil uit of ik het bestand op deze manier include:

1) include '../private/mijnmap/mijnbestand.php'; (relatief)

of op deze manier?

2) include '/data/var/domains/private/mijnmap/mijnbestand.php'; (absoluut)

Graag jullie reacties.
Gewijzigd op 30/01/2012 14:51:14 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:32:32
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

30/01/2012 14:10:52
Quote Anchor link
Het maakt niet uit. Als beide paden werken zal er geen verschil optreden. Ik zou persoonlijk de relatieve route pakken, scheelt qua teksten. Maar wat ik niet snap is dit: ../../ zou dus zijn: domains/www/ welke alsnog je publieke map is.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

30/01/2012 14:11:50
 
TJVB tvb

TJVB tvb

30/01/2012 14:46:35
Quote Anchor link
M H, dat heeft niks met de vraag te maken.

Persoonlijk include ik altijd 1 bestand met standaard paden en dan verder via een constante.
Bijvoorbeeld:
include_once(CLASS_PATH.'mijnclassbestand.php');

Daarbij gebruik dan wel het absolute pad, hierbij kan ik makkelijk de paden aanpassen bij bijvoorbeeld een nieuwe locatie.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

30/01/2012 14:52:19
Quote Anchor link
Als je deze constante verwerkt in chdir(), weet je zeker dat je altijd goed zit.
Deze code zou je er in principe van moeten verzekeren dat je altijd met de goede paden werkt, en je de config niet hoeft aan te passen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

chdir(dirname(__FILE__));

?>


Let op dat deze code dus wel in je index.php moet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 14:54:11
Quote Anchor link
@Merijn: sorry, was puur een voorbeeldje. Je hebt gelijk. Ik heb het aangepast.

Maar de vraag is dus... meer algemeen... is er een verschil of je een pad relatief of absoluut include? Is het een bijvoorbeeld sneller dan het ander?
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 15:38:42
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 30/01/2012 14:54:11:
is er een verschil of je een pad relatief of absoluut include? Is het een bijvoorbeeld sneller dan het ander?


Een pad is alleen een locatie bepaling... Relatief of absoluut maakt niet uit.
Als je van Amsterdam naar Groning wilt, maakt het uit welke weg je neemt?
Ik denk het niet, als je er maar komt.

In theorie zal het absolute pad sneller zijn, daar tegenover kan je mogelijk de prijs moeten betalen als _SERVER["ROOT"] wijzigt, waar je in geval van een relatief pad geen probleem hebt.

Als je je weer iets afvraagt of 'A' sneller is dan 'B', bouw dan even een testje. Dan ben je er snel achter.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 15:45:51
Quote Anchor link
Dankjewel Jim. Maar als ik van Amsterdam naar Groningen ga... en onderwater doet ie dat via New York, dan zal er wel verschil in zitten :)

Maar het gaat me niet alleen om snelheid, maar ook om de vraag of het een wellicht verstandiger / handiger is dan het andere.

Die veranderende root had ik nog niet bij stilgestaan. Dat is dus zeker een hele goede tip. Zou het dan kunnen zijn dat als mijn site bij een shared host staat en die ineens besluit om de mappenstructuur te veranderen dat het dan niet meer werkt? Ja, nu je het zegt.. dat zou inderdaad kunnen. Dus in dit geval kan ik dan beter een relatief pad gebruiken.
 
- Jim  -

- Jim -

30/01/2012 15:55:17
Quote Anchor link
Ja en al zou hij onderwater via New York gaan, dan merk je dat toch niet.
Misschien staat al jou data op een NAS in Ijsland, terwijl je server in Nederland wordt gehost..., who knows???
Misschien wordt er binnen het pad wel 30 symbolic-links gebruikt..., daarvoor zijn de LVM's en die moeten dat optimaal doen. Daar kan je niets aan doen.

Jou doel is 'locatie', en ik denk dat een relatief-pad een goed idee is. Misschien wel relatief v.a _SERVER["ROOT"];
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/01/2012 15:58:05
Quote Anchor link
Oké, thanks!
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2012 16:01:59
Quote Anchor link
- Jim - op 30/01/2012 15:55:17:
_SERVER["ROOT"];


Bedoel je hier $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] mee?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.