Include werkt niet exclude wel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:13:25
Quote Anchor link
Ik zit met een probleem, als ik deze pagina in een include laat werken, dan doet het niks. Doe ik hem appart, een exclude, runnen, dan werkt het wel.
Hoe kan dat?

newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>

Dit is de code en werkt wel als ik hem op de achtergrond laat werken, maar als hij door een include wordt aangeroepen, werkt hij niet. Alle variable staan goed, dus daar is niks mis mee.
PS: bij de exclude laadt ik wel de database.php config in
Gewijzigd op 05/06/2022 17:14:25 door Arno van Zanten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:12:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:15:19
Quote Anchor link
Exclude? -> https://www.php.net/manual-lookup.php?pattern=exclude&lang=en&scope=404quickref

Is dit nou gokwerk omdat include() niet werkt, en dat je maar een niet bestaande functie exclude() probeert, of bedoel je wat anders met exclude?
Gewijzigd op 05/06/2022 17:16:10 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:17:42
Quote Anchor link
Met exclude bedoel ik dat de page opzich zelf werkt, natuurlijk weet ik dat exclude niet bestaat.
Als ik de page opzich laad werken met include('dbase.php'); werkt het wel.
Maar doe ik hem met een include aanroepen, dan werkt het niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:29:36
Quote Anchor link
wat werkt er niet aan? Heb je alle error reporting voluit staan?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:30:39
Quote Anchor link
als ik eens wist waarom hij opzich alleen wel werkt en als hij geinclude wordt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:34:21
Quote Anchor link
Wat doe je dan precies om te includeren? Als het niet lukt zou je minimaal een error moeten zien, of op je scherm op anders in de error_log.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:36:38 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:39:01
Quote Anchor link
Ik zal je de codes laten zien die bij elkaar horen

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

    $sql
= 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $users = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    echo "    <tr class='tr_mail_0'><td colspan='7' align='left'><a href='index.php?menu=newuser'>Add new Employee</a></td></tr>
            <tr class='tr_mail_1'><td>Name</td><td>Email</td><td>Username</td><td>LoginKey</td><td>Level</td><td>Edit</td><td>Delete</td></tr>"
;
    
    foreach($users as $user) {
        echo"<div class='container'><tr><td>".$user['Name']."</td><td>".$user['email']."</td><td>".$user['Username']."</td><td>".$user['LoginKey']."</td>";
            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Not displayed</td>";
            }
else {
                echo "<td>".$user['Level']."</td>";
            }

            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Edit</td><td>Delete</td></tr></div>";
            }
else {
                echo "<td><a href=index.php?menu=edituser'>Edit</a></td><td><a href=index.php?menu=deluser'>Delete</a></td></tr></div>";
            }
    }


?>


newuser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
// add new user
echo"
                <tr>
                    <td colspan='7'>
            <div class='container'>
            <form id='contact' action='./index.php?menu=newuseradd' method='post'>
            <h3>Add new Employee</h3>
            <fieldset>
                <input type='text' name='username' placeholder='Username' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='password' name='password' placeholder='Password' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='text' name='key' placeholder='Key' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='name' placeholder='Full name of Employee' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='email' placeholder='Email address' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <label for='level'>Select Employee level</label>
                <select id='level' name='level'>
                    <option value='1'>1</option>
                    <option value='2'>2</option>
                    <option value='3'>3</option>
                    <option value='4'>4</option>
                    <option value='5'>5</option>
                    <option value='6'>6</option>
                    <option value='7'>7</option>
                </select>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <button type='submit' name='submit'>Add Employee</button>
            </fieldset>
            </form>
            </div>
                    </td>
                </tr>
        "
;

?>


newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>


dan komt dan nog bij deze codes die erbij horen

header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// header.php

        session_start();
        include("./inc/dbase.php");
    echo "
    <BODY>
        <head>
            <link rel='stylesheet' href='./inc/style.css'>
        </head>
            <div class='content'>"
;
    echo $_SESSION['Level'];
    echo "
    <table class='table'>
            "
;
            if(isset($_SESSION['Username'])){
                echo "
            <tr>
                <td colspan='3'>Welcome back <font color='ff9900'><b>"
.$_SESSION['Name']."</b></font></td>
                <td colspan='3' align='right'><a href='./inc/logout.php'>logout</a></td>
                <td align='right'><a href='./index.php?menu=users'>Users</a>
                </td>
            </tr>"
;
            }

echo"            <tr>
                <td colspan='7'>
                    <img src='./img/banner_small.png'>
                </td>
            </tr>
    "
;
?>


view.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
// view.php
    echo $_GET['menu'];
    echo "
            <tr class='tr'>
                <td colspan='7'>
        "
;
        if(!$_GET['menu']) {
            include("inc/welcome.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'news') {
               include("inc/news.php");
//            echo "News Page";
        }
        if($_GET['menu'] == 'addnews') {
            include("inc/addnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delnews') {
            include("inc/delnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editnews') {
            include("inc/editnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'activate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'deactivate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'quallity') {
               include("inc/quallity.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'info') {
               include("inc/info.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editprofile') {
               include("inc/editprofile.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'gallery') {
               include("inc/gallery.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'order') {
               include("inc/order.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'contact') {
               include("inc/contact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'read') {
            include("inc/readmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'back') {
            include("inc/mailsaw.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delmail') {
            include("inc/delmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'addcontact') {
            include("inc/addcontact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'users') {
            include("inc/users.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuser') {
            include("inc/newuser.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuseradd') {
            include("inc/newuseradd.php");
        }

        
    echo "
                </td>
            </tr>
        "
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:44:38
Quote Anchor link
Mijn eerste ingeving? Klopt het pad wel?

Als iets niet werkt, probeer dit eens in een compacte testcase te plaatsen. Hele lappen code op een forum plaatsen levert vaak weinig animo op voor anderen om door te spitten.

Je zou je 209 regels prima kunnen bewoorden in +/- 15 regels.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:48:31
Quote Anchor link
Alles staat in het juiste pad, alles staat daar waar het moet staan.
Echter wanneer ik hem aanroep doormiddel van include, laadt hij niet door.
De reden ervan is mij onduidelijk.
Misschien had ik idd de codes wat kunnen inkorten, maar zo zie je wel de hele structuur.
Maar ik ben ook steeds opzoek, maar meer ogen zien meer

Toevoeging op 05/06/2022 17:51:24:

De new user aanroepen doet hij wel, maar zodra hij dus moet controleren of de user bestaat, klapt de page vast.
Doe ik hem zeg maar op de achtergrond, dan doet hij het wel. dan moet ik wel de dbase.php includen.
Dus ja ik stress hier een beetje van

Toevoeging op 05/06/2022 17:52:25:

en php checker geeft geen fout aan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:52:35
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: maak er eens een compact script van, puur om te testen.

Op een gegeven moment kom je op de plek waar ongeveer het probleem in zit, waarbij je een hele hoop, op dat moment overbodige code, aan de kant hebt geschoven en je script voor 90% hebt kaalgesnoeid.
Dan heb je juist ook het beste overzicht.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:53:05 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:15:14
Quote Anchor link
welke code zou ik dan moeten snoeien?
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Toevoeging op 05/06/2022 18:18:39:

Ik had 1 ding over het hoofd gezien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
?>

maar dat moest dit zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
?>

De controlle doet hij nu, maar toevoegen nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:20:38
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:15:14:
welke code zou ik dan moeten snoeien?

Wat overbodig is. Allereerst die hele berg aan includes. Dan kan je heel HTML wegsnoeien.
En kijk ook welke scripts ergens betrekking op hebben.
Quote:
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Uiteindelijk wel, maar omdat het includeren niet werkt is dit een bijzaak. Dus dit kan je ook gerust wegsnoeien.

Als het toevoegen niet werkt, vertel dan WAT er niet werkt, en WAT er gebeurt?
Gewijzigd op 05/06/2022 18:21:17 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:39:05
Quote Anchor link
Laatste gedeelte waar het niet werkt. ik heb er een echo output aangemaakt, maar hij raakt niet door de $query heen en ik zie de fout niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:55:49
Quote Anchor link
echo eens direct na je $query string de $query variabele, dan zie je wat je query is die uitgevoerd wordt.

- Ik zie dat je wel mysqli_real_escape-string() mist om je query te beschermen. Pas deze toe
- Bouw een controle op $result of deze false is. In dat geval toon je mysqli_error($conn), en anders geef je de uitvoer aan.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:58:45
Quote Anchor link
Krijg ik ook niks te zien helaas

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
?>


Toevoeging op 05/06/2022 18:59:49:

na de echo input new user, blijft hij hangen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:00:29
Quote Anchor link
Dan zal er wat wat eerder in je code iets stuk zijn.
Je zou met deze code minimaal de inhoud van $query moeten zien.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:01:56
Quote Anchor link
De gehel code werkt in princiep wel, want de controlle doet hij.
Als de gebruiker niet bestaat, gaat hij naar de insert toe en daar blijft hij steken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:01:58
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:58:45:
na de echo input new user, blijft hij hangen.


Wat is hangen? Blauw scherm? Blijft het resfreshen? Bevriest je PC?

Echt, wees gewoon eens duidelijk. Zeg gewoon gedetailleerd mogelijk wat je op je scherm ziet, en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:02:16 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:02:53
Quote Anchor link
Ik krijg alleen de echo van Input new user endat was alles wat ik te zien krijg, de rest van de code geeft hij niet weer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:06:25
Quote Anchor link
Dat is wat anders dan 'hangen' of 'steken' ;-)
Je zou dan ook moeten zien wat de query doet:

Record Updated Succesfully of Error Updating record

Ook raad ik aan om bovenaan je script dit te plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Je wilt tenslotte ALLE error's zien.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:10:19 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:48:49
Quote Anchor link
Dit kreeg ik terug van de code die je mij gaf
Fatal error: Uncaught Error: mysqli object is already closed in /www/test/admin/inc/newuseradd.php:38 Stack trace: #0 /www/test/admin/inc/newuseradd.php(38): mysqli_query(Object(mysqli), 'INSERT INTO Adm...') #1 /www/test/admin/inc/view.php(67): include('/www/test/admin...') #2 /www/test/admin/index.php(12): include('/www/test/admin...') #3 {main} thrown in /www/test/admin/inc/newuseradd.php on line 38
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.