Include werkt niet exclude wel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:13:25
Quote Anchor link
Ik zit met een probleem, als ik deze pagina in een include laat werken, dan doet het niks. Doe ik hem appart, een exclude, runnen, dan werkt het wel.
Hoe kan dat?

newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>

Dit is de code en werkt wel als ik hem op de achtergrond laat werken, maar als hij door een include wordt aangeroepen, werkt hij niet. Alle variable staan goed, dus daar is niks mis mee.
PS: bij de exclude laadt ik wel de database.php config in
Gewijzigd op 05/06/2022 17:14:25 door Arno van Zanten
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 17:52:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:15:19
Quote Anchor link
Exclude? -> https://www.php.net/manual-lookup.php?pattern=exclude&lang=en&scope=404quickref

Is dit nou gokwerk omdat include() niet werkt, en dat je maar een niet bestaande functie exclude() probeert, of bedoel je wat anders met exclude?
Gewijzigd op 05/06/2022 17:16:10 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:17:42
Quote Anchor link
Met exclude bedoel ik dat de page opzich zelf werkt, natuurlijk weet ik dat exclude niet bestaat.
Als ik de page opzich laad werken met include('dbase.php'); werkt het wel.
Maar doe ik hem met een include aanroepen, dan werkt het niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:29:36
Quote Anchor link
wat werkt er niet aan? Heb je alle error reporting voluit staan?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:30:39
Quote Anchor link
als ik eens wist waarom hij opzich alleen wel werkt en als hij geinclude wordt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:34:21
Quote Anchor link
Wat doe je dan precies om te includeren? Als het niet lukt zou je minimaal een error moeten zien, of op je scherm op anders in de error_log.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:36:38 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:39:01
Quote Anchor link
Ik zal je de codes laten zien die bij elkaar horen

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

    $sql
= 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $users = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    echo "    <tr class='tr_mail_0'><td colspan='7' align='left'><a href='index.php?menu=newuser'>Add new Employee</a></td></tr>
            <tr class='tr_mail_1'><td>Name</td><td>Email</td><td>Username</td><td>LoginKey</td><td>Level</td><td>Edit</td><td>Delete</td></tr>"
;
    
    foreach($users as $user) {
        echo"<div class='container'><tr><td>".$user['Name']."</td><td>".$user['email']."</td><td>".$user['Username']."</td><td>".$user['LoginKey']."</td>";
            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Not displayed</td>";
            }
else {
                echo "<td>".$user['Level']."</td>";
            }

            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Edit</td><td>Delete</td></tr></div>";
            }
else {
                echo "<td><a href=index.php?menu=edituser'>Edit</a></td><td><a href=index.php?menu=deluser'>Delete</a></td></tr></div>";
            }
    }


?>


newuser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
// add new user
echo"
                <tr>
                    <td colspan='7'>
            <div class='container'>
            <form id='contact' action='./index.php?menu=newuseradd' method='post'>
            <h3>Add new Employee</h3>
            <fieldset>
                <input type='text' name='username' placeholder='Username' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='password' name='password' placeholder='Password' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='text' name='key' placeholder='Key' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='name' placeholder='Full name of Employee' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='email' placeholder='Email address' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <label for='level'>Select Employee level</label>
                <select id='level' name='level'>
                    <option value='1'>1</option>
                    <option value='2'>2</option>
                    <option value='3'>3</option>
                    <option value='4'>4</option>
                    <option value='5'>5</option>
                    <option value='6'>6</option>
                    <option value='7'>7</option>
                </select>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <button type='submit' name='submit'>Add Employee</button>
            </fieldset>
            </form>
            </div>
                    </td>
                </tr>
        "
;

?>


newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>


dan komt dan nog bij deze codes die erbij horen

header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// header.php

        session_start();
        include("./inc/dbase.php");
    echo "
    <BODY>
        <head>
            <link rel='stylesheet' href='./inc/style.css'>
        </head>
            <div class='content'>"
;
    echo $_SESSION['Level'];
    echo "
    <table class='table'>
            "
;
            if(isset($_SESSION['Username'])){
                echo "
            <tr>
                <td colspan='3'>Welcome back <font color='ff9900'><b>"
.$_SESSION['Name']."</b></font></td>
                <td colspan='3' align='right'><a href='./inc/logout.php'>logout</a></td>
                <td align='right'><a href='./index.php?menu=users'>Users</a>
                </td>
            </tr>"
;
            }

echo"            <tr>
                <td colspan='7'>
                    <img src='./img/banner_small.png'>
                </td>
            </tr>
    "
;
?>


view.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
// view.php
    echo $_GET['menu'];
    echo "
            <tr class='tr'>
                <td colspan='7'>
        "
;
        if(!$_GET['menu']) {
            include("inc/welcome.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'news') {
               include("inc/news.php");
//            echo "News Page";
        }
        if($_GET['menu'] == 'addnews') {
            include("inc/addnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delnews') {
            include("inc/delnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editnews') {
            include("inc/editnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'activate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'deactivate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'quallity') {
               include("inc/quallity.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'info') {
               include("inc/info.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editprofile') {
               include("inc/editprofile.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'gallery') {
               include("inc/gallery.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'order') {
               include("inc/order.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'contact') {
               include("inc/contact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'read') {
            include("inc/readmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'back') {
            include("inc/mailsaw.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delmail') {
            include("inc/delmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'addcontact') {
            include("inc/addcontact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'users') {
            include("inc/users.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuser') {
            include("inc/newuser.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuseradd') {
            include("inc/newuseradd.php");
        }

        
    echo "
                </td>
            </tr>
        "
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:44:38
Quote Anchor link
Mijn eerste ingeving? Klopt het pad wel?

Als iets niet werkt, probeer dit eens in een compacte testcase te plaatsen. Hele lappen code op een forum plaatsen levert vaak weinig animo op voor anderen om door te spitten.

Je zou je 209 regels prima kunnen bewoorden in +/- 15 regels.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:48:31
Quote Anchor link
Alles staat in het juiste pad, alles staat daar waar het moet staan.
Echter wanneer ik hem aanroep doormiddel van include, laadt hij niet door.
De reden ervan is mij onduidelijk.
Misschien had ik idd de codes wat kunnen inkorten, maar zo zie je wel de hele structuur.
Maar ik ben ook steeds opzoek, maar meer ogen zien meer

Toevoeging op 05/06/2022 17:51:24:

De new user aanroepen doet hij wel, maar zodra hij dus moet controleren of de user bestaat, klapt de page vast.
Doe ik hem zeg maar op de achtergrond, dan doet hij het wel. dan moet ik wel de dbase.php includen.
Dus ja ik stress hier een beetje van

Toevoeging op 05/06/2022 17:52:25:

en php checker geeft geen fout aan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:52:35
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: maak er eens een compact script van, puur om te testen.

Op een gegeven moment kom je op de plek waar ongeveer het probleem in zit, waarbij je een hele hoop, op dat moment overbodige code, aan de kant hebt geschoven en je script voor 90% hebt kaalgesnoeid.
Dan heb je juist ook het beste overzicht.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:53:05 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:15:14
Quote Anchor link
welke code zou ik dan moeten snoeien?
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Toevoeging op 05/06/2022 18:18:39:

Ik had 1 ding over het hoofd gezien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
?>

maar dat moest dit zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
?>

De controlle doet hij nu, maar toevoegen nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:20:38
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:15:14:
welke code zou ik dan moeten snoeien?

Wat overbodig is. Allereerst die hele berg aan includes. Dan kan je heel HTML wegsnoeien.
En kijk ook welke scripts ergens betrekking op hebben.
Quote:
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Uiteindelijk wel, maar omdat het includeren niet werkt is dit een bijzaak. Dus dit kan je ook gerust wegsnoeien.

Als het toevoegen niet werkt, vertel dan WAT er niet werkt, en WAT er gebeurt?
Gewijzigd op 05/06/2022 18:21:17 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:39:05
Quote Anchor link
Laatste gedeelte waar het niet werkt. ik heb er een echo output aangemaakt, maar hij raakt niet door de $query heen en ik zie de fout niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:55:49
Quote Anchor link
echo eens direct na je $query string de $query variabele, dan zie je wat je query is die uitgevoerd wordt.

- Ik zie dat je wel mysqli_real_escape-string() mist om je query te beschermen. Pas deze toe
- Bouw een controle op $result of deze false is. In dat geval toon je mysqli_error($conn), en anders geef je de uitvoer aan.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:58:45
Quote Anchor link
Krijg ik ook niks te zien helaas

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
?>


Toevoeging op 05/06/2022 18:59:49:

na de echo input new user, blijft hij hangen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:00:29
Quote Anchor link
Dan zal er wat wat eerder in je code iets stuk zijn.
Je zou met deze code minimaal de inhoud van $query moeten zien.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:01:56
Quote Anchor link
De gehel code werkt in princiep wel, want de controlle doet hij.
Als de gebruiker niet bestaat, gaat hij naar de insert toe en daar blijft hij steken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:01:58
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:58:45:
na de echo input new user, blijft hij hangen.


Wat is hangen? Blauw scherm? Blijft het resfreshen? Bevriest je PC?

Echt, wees gewoon eens duidelijk. Zeg gewoon gedetailleerd mogelijk wat je op je scherm ziet, en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:02:16 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:02:53
Quote Anchor link
Ik krijg alleen de echo van Input new user endat was alles wat ik te zien krijg, de rest van de code geeft hij niet weer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:06:25
Quote Anchor link
Dat is wat anders dan 'hangen' of 'steken' ;-)
Je zou dan ook moeten zien wat de query doet:

Record Updated Succesfully of Error Updating record

Ook raad ik aan om bovenaan je script dit te plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Je wilt tenslotte ALLE error's zien.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:10:19 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:48:49
Quote Anchor link
Dit kreeg ik terug van de code die je mij gaf
Fatal error: Uncaught Error: mysqli object is already closed in /www/test/admin/inc/newuseradd.php:38 Stack trace: #0 /www/test/admin/inc/newuseradd.php(38): mysqli_query(Object(mysqli), 'INSERT INTO Adm...') #1 /www/test/admin/inc/view.php(67): include('/www/test/admin...') #2 /www/test/admin/index.php(12): include('/www/test/admin...') #3 {main} thrown in /www/test/admin/inc/newuseradd.php on line 38
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.