Include werkt niet exclude wel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:13:25
Quote Anchor link
Ik zit met een probleem, als ik deze pagina in een include laat werken, dan doet het niks. Doe ik hem appart, een exclude, runnen, dan werkt het wel.
Hoe kan dat?

newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>

Dit is de code en werkt wel als ik hem op de achtergrond laat werken, maar als hij door een include wordt aangeroepen, werkt hij niet. Alle variable staan goed, dus daar is niks mis mee.
PS: bij de exclude laadt ik wel de database.php config in
Gewijzigd op 05/06/2022 17:14:25 door Arno van Zanten
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:50:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:15:19
Quote Anchor link
Exclude? -> https://www.php.net/manual-lookup.php?pattern=exclude&lang=en&scope=404quickref

Is dit nou gokwerk omdat include() niet werkt, en dat je maar een niet bestaande functie exclude() probeert, of bedoel je wat anders met exclude?
Gewijzigd op 05/06/2022 17:16:10 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:17:42
Quote Anchor link
Met exclude bedoel ik dat de page opzich zelf werkt, natuurlijk weet ik dat exclude niet bestaat.
Als ik de page opzich laad werken met include('dbase.php'); werkt het wel.
Maar doe ik hem met een include aanroepen, dan werkt het niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:29:36
Quote Anchor link
wat werkt er niet aan? Heb je alle error reporting voluit staan?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:30:39
Quote Anchor link
als ik eens wist waarom hij opzich alleen wel werkt en als hij geinclude wordt niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:34:21
Quote Anchor link
Wat doe je dan precies om te includeren? Als het niet lukt zou je minimaal een error moeten zien, of op je scherm op anders in de error_log.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:36:38 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:39:01
Quote Anchor link
Ik zal je de codes laten zien die bij elkaar horen

users.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

    $sql
= 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $users = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    echo "    <tr class='tr_mail_0'><td colspan='7' align='left'><a href='index.php?menu=newuser'>Add new Employee</a></td></tr>
            <tr class='tr_mail_1'><td>Name</td><td>Email</td><td>Username</td><td>LoginKey</td><td>Level</td><td>Edit</td><td>Delete</td></tr>"
;
    
    foreach($users as $user) {
        echo"<div class='container'><tr><td>".$user['Name']."</td><td>".$user['email']."</td><td>".$user['Username']."</td><td>".$user['LoginKey']."</td>";
            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Not displayed</td>";
            }
else {
                echo "<td>".$user['Level']."</td>";
            }

            if($_SESSION['Level'] <= $user['level']){
                echo "<td>Edit</td><td>Delete</td></tr></div>";
            }
else {
                echo "<td><a href=index.php?menu=edituser'>Edit</a></td><td><a href=index.php?menu=deluser'>Delete</a></td></tr></div>";
            }
    }


?>


newuser.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
// add new user
echo"
                <tr>
                    <td colspan='7'>
            <div class='container'>
            <form id='contact' action='./index.php?menu=newuseradd' method='post'>
            <h3>Add new Employee</h3>
            <fieldset>
                <input type='text' name='username' placeholder='Username' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='password' name='password' placeholder='Password' required>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <input type='text' name='key' placeholder='Key' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='name' placeholder='Full name of Employee' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <input type='text' name='email' placeholder='Email address' required>
            </fieldset>
            <fieldset>
                <label for='level'>Select Employee level</label>
                <select id='level' name='level'>
                    <option value='1'>1</option>
                    <option value='2'>2</option>
                    <option value='3'>3</option>
                    <option value='4'>4</option>
                    <option value='5'>5</option>
                    <option value='6'>6</option>
                    <option value='7'>7</option>
                </select>
            </fieldset>
            <fieldset>            
                <button type='submit' name='submit'>Add Employee</button>
            </fieldset>
            </form>
            </div>
                    </td>
                </tr>
        "
;

?>


newuseradd.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level) VALUES ('.$username.', '.md5($password).', '.$key.', '.$name.', '.$email.', '.$level.')';
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    
    }


?>


dan komt dan nog bij deze codes die erbij horen

header.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// header.php

        session_start();
        include("./inc/dbase.php");
    echo "
    <BODY>
        <head>
            <link rel='stylesheet' href='./inc/style.css'>
        </head>
            <div class='content'>"
;
    echo $_SESSION['Level'];
    echo "
    <table class='table'>
            "
;
            if(isset($_SESSION['Username'])){
                echo "
            <tr>
                <td colspan='3'>Welcome back <font color='ff9900'><b>"
.$_SESSION['Name']."</b></font></td>
                <td colspan='3' align='right'><a href='./inc/logout.php'>logout</a></td>
                <td align='right'><a href='./index.php?menu=users'>Users</a>
                </td>
            </tr>"
;
            }

echo"            <tr>
                <td colspan='7'>
                    <img src='./img/banner_small.png'>
                </td>
            </tr>
    "
;
?>


view.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
// view.php
    echo $_GET['menu'];
    echo "
            <tr class='tr'>
                <td colspan='7'>
        "
;
        if(!$_GET['menu']) {
            include("inc/welcome.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'news') {
               include("inc/news.php");
//            echo "News Page";
        }
        if($_GET['menu'] == 'addnews') {
            include("inc/addnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delnews') {
            include("inc/delnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editnews') {
            include("inc/editnews.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'activate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'deactivate') {
            include("inc/activation.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'quallity') {
               include("inc/quallity.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'info') {
               include("inc/info.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'editprofile') {
               include("inc/editprofile.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'gallery') {
               include("inc/gallery.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'order') {
               include("inc/order.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'contact') {
               include("inc/contact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'read') {
            include("inc/readmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'back') {
            include("inc/mailsaw.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'delmail') {
            include("inc/delmail.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'addcontact') {
            include("inc/addcontact.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'users') {
            include("inc/users.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuser') {
            include("inc/newuser.php");
        }

        if($_GET['menu'] == 'newuseradd') {
            include("inc/newuseradd.php");
        }

        
    echo "
                </td>
            </tr>
        "
;
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:44:38
Quote Anchor link
Mijn eerste ingeving? Klopt het pad wel?

Als iets niet werkt, probeer dit eens in een compacte testcase te plaatsen. Hele lappen code op een forum plaatsen levert vaak weinig animo op voor anderen om door te spitten.

Je zou je 209 regels prima kunnen bewoorden in +/- 15 regels.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 17:48:31
Quote Anchor link
Alles staat in het juiste pad, alles staat daar waar het moet staan.
Echter wanneer ik hem aanroep doormiddel van include, laadt hij niet door.
De reden ervan is mij onduidelijk.
Misschien had ik idd de codes wat kunnen inkorten, maar zo zie je wel de hele structuur.
Maar ik ben ook steeds opzoek, maar meer ogen zien meer

Toevoeging op 05/06/2022 17:51:24:

De new user aanroepen doet hij wel, maar zodra hij dus moet controleren of de user bestaat, klapt de page vast.
Doe ik hem zeg maar op de achtergrond, dan doet hij het wel. dan moet ik wel de dbase.php includen.
Dus ja ik stress hier een beetje van

Toevoeging op 05/06/2022 17:52:25:

en php checker geeft geen fout aan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 17:52:35
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: maak er eens een compact script van, puur om te testen.

Op een gegeven moment kom je op de plek waar ongeveer het probleem in zit, waarbij je een hele hoop, op dat moment overbodige code, aan de kant hebt geschoven en je script voor 90% hebt kaalgesnoeid.
Dan heb je juist ook het beste overzicht.
Gewijzigd op 05/06/2022 17:53:05 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:15:14
Quote Anchor link
welke code zou ik dan moeten snoeien?
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Toevoeging op 05/06/2022 18:18:39:

Ik had 1 ding over het hoofd gezien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_GET['username'];
    $password = $_GET['password'];
    $key = $_GET['key'];
    $name = $_GET['name'];
    $email = $_GET['email'];
    $level = $_GET['level'];
?>

maar dat moest dit zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
?>

De controlle doet hij nu, maar toevoegen nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:20:38
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:15:14:
welke code zou ik dan moeten snoeien?

Wat overbodig is. Allereerst die hele berg aan includes. Dan kan je heel HTML wegsnoeien.
En kijk ook welke scripts ergens betrekking op hebben.
Quote:
Want de newuseradd is belangrijk. die moet controleren of de user niet al bestaat.

Uiteindelijk wel, maar omdat het includeren niet werkt is dit een bijzaak. Dus dit kan je ook gerust wegsnoeien.

Als het toevoegen niet werkt, vertel dan WAT er niet werkt, en WAT er gebeurt?
Gewijzigd op 05/06/2022 18:21:17 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:39:05
Quote Anchor link
Laatste gedeelte waar het niet werkt. ik heb er een echo output aangemaakt, maar hij raakt niet door de $query heen en ik zie de fout niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 18:55:49
Quote Anchor link
echo eens direct na je $query string de $query variabele, dan zie je wat je query is die uitgevoerd wordt.

- Ik zie dat je wel mysqli_real_escape-string() mist om je query te beschermen. Pas deze toe
- Bouw een controle op $result of deze false is. In dat geval toon je mysqli_error($conn), en anders geef je de uitvoer aan.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 18:58:45
Quote Anchor link
Krijg ik ook niks te zien helaas

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
?>


Toevoeging op 05/06/2022 18:59:49:

na de echo input new user, blijft hij hangen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:00:29
Quote Anchor link
Dan zal er wat wat eerder in je code iets stuk zijn.
Je zou met deze code minimaal de inhoud van $query moeten zien.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:01:56
Quote Anchor link
De gehel code werkt in princiep wel, want de controlle doet hij.
Als de gebruiker niet bestaat, gaat hij naar de insert toe en daar blijft hij steken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    
    $username
= $_POST['username'];
    $password = $_POST['password'];
    $key = $_POST['key'];
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];
    $level = $_POST['level'];
    
    $sql = 'SELECT * FROM AdminUsers';
    $result = mysqli_query($connect, $sql);
    $details = mysqli_fetch_all($result, MYSQLI_ASSOC);
    mysqli_free_result($result);
    mysqli_close($connect);
    
    foreach($details as $detail) {
        if($username == $detail['Username']) {
            echo "<tr><td colspan='7'>Username already in use!</td></tr>";
                if($name == $detail['Name']) {
                    echo "<tr><td colspan='7'>Name already in use!</td></tr>";
                        if($email == $detail['email']) {
                            echo "<tr><td colspan='7'>Email already in use!</td></tr>";
                        }
                }
        }
else {
            echo "<tr><td colspan='7'>Input new user</td></tr>";
            
            $query = 'INSERT INTO AdminUsers
                (Username, Passwd, LoginKey, Name, email, Level)
                    VALUES
                ("'
.$username.'", "'.md5($password).'", "'.$key.'", "'.$name.'", "'.$email.'", "'.$level.'")';
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            $result = mysqli_query($connect, $query);
            
            echo "<tr><td colspan='7'>".$query."</td></tr>";
            
            if(mysqli_query($connect, $query)) {
                echo "<br>Record Updated Succesfully";
            }
else {
                echo "<br>Error Updating record";
            }

                echo "<tr><td>New User added</td></tr>";
        }
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:01:58
Quote Anchor link
Arno van Zanten op 05/06/2022 18:58:45:
na de echo input new user, blijft hij hangen.


Wat is hangen? Blauw scherm? Blijft het resfreshen? Bevriest je PC?

Echt, wees gewoon eens duidelijk. Zeg gewoon gedetailleerd mogelijk wat je op je scherm ziet, en wat er gebeurt.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:02:16 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:02:53
Quote Anchor link
Ik krijg alleen de echo van Input new user endat was alles wat ik te zien krijg, de rest van de code geeft hij niet weer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2022 19:06:25
Quote Anchor link
Dat is wat anders dan 'hangen' of 'steken' ;-)
Je zou dan ook moeten zien wat de query doet:

Record Updated Succesfully of Error Updating record

Ook raad ik aan om bovenaan je script dit te plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Je wilt tenslotte ALLE error's zien.
Gewijzigd op 05/06/2022 19:10:19 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

05/06/2022 19:48:49
Quote Anchor link
Dit kreeg ik terug van de code die je mij gaf
Fatal error: Uncaught Error: mysqli object is already closed in /www/test/admin/inc/newuseradd.php:38 Stack trace: #0 /www/test/admin/inc/newuseradd.php(38): mysqli_query(Object(mysqli), 'INSERT INTO Adm...') #1 /www/test/admin/inc/view.php(67): include('/www/test/admin...') #2 /www/test/admin/index.php(12): include('/www/test/admin...') #3 {main} thrown in /www/test/admin/inc/newuseradd.php on line 38
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.