Informatie uit query halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »
Joris R

Joris R

18/03/2021 14:47:32
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik had een vraagje. Ik probeer als hobbyproject meerdere APIs en datastromen met elkaar te verbinden, maar hier zit dus ook een zoekfunctie achter.
Mijn vraag hierover is alsvolgt: wanneer een eindgebruiker op een bepaald keyword zoekt, wil ik bijvoorbeeld andere informatie tonen (infocards etc). Hiervoor moet ik dus de query van de gebruiker kunnen filteren en dan deze cards tonen op de resultatenpagina.

Ik geloof dat dit mogelijk is (zie dit op meerdere websites), maar ik vraag mij af wat de achterliggende technologie hiervan is, en of iemand mij in de richting kan sturen van een tutorial o.i.d.

Groetjes en alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:44:13
 
Thom nvt

Thom nvt

18/03/2021 15:05:59
Quote Anchor link
Heb je een concreet voorbeeld of een schets?
Ik kan me niet echt visualiseren wat je precies probeert te bereiken.
 
Joris R

Joris R

18/03/2021 15:11:49
Quote Anchor link
Een voorbeeld zou kunnen zijn hoe als je "coronavirus" opzoekt op Google je hier statistieken over kunt vinden. Wil min of meer soortgelijke info cards toevoegen aan mijn site (weliswaar met andere functie).

Hoop dat dit iets duidelijker is :).
 
Thom nvt

Thom nvt

18/03/2021 15:23:47
Quote Anchor link
Ah, duidelijk.

Dat is op een aantal manieren te doen, belangrijkste is het filteren van (grote) hoeveelheden data.
Als je dat uit meerdere APIs op wil bouwen zou het beste zijn als deze het zoeken/filteren al ondersteunen, dan is het een kwestie van de zoekopdracht van de gebruiker doorsturen naar de API en de resultaten samenvoegen.

Als je het zelf moet gaan doen is het nogal afhankelijk van de hoeveelheid en diversiteit van de achterliggende data.
Als het om veel data gaat zul je al snel op een oplossing als ElasticSearch (of wat ouder: Apache Solr) komen, deze ondersteunt geavanceerde zoek en filter mogelijkheden maar dan moet je alle data lokaal opslaan (cache).

Is het weinig data dan kun je het in PHP filteren, al zal dat een aantal beperkingen opleggen, met name snelheid en complexiteit van de zoek/filter algoritmes.

Als de data relatief statisch is maar wel divers zou ik er voor kiezen om het periodiek in een dedicated zoekoplossing als ElasticSearch op te slaan en elke X uur te refreshen. Dan leg je de complexiteit buiten je eigen oplossing.
PostgreSQL/MySQL kan ook maar die is naar mijn mening minder geschikt voor zoek en filter oplossingen.

Er zullen ongetwijfeld meerdere manieren zijn die ik nu niet zie.
De gekozen oplossing is geheel afhankelijk van de data dus daar kan ik niet echt een advies over geven zonder meer te weten.
Gewijzigd op 18/03/2021 15:25:00 door Thom nvt
 
Eddy E

Eddy E

21/03/2021 21:06:19
Quote Anchor link
Met LEFT JOIN kan je in MySQL meerdere tabellen koppelen.
Zo krijg je toch alle data in 1 array terug die je kan aflopen.

Met SELECT onzinnaam AS voorkeurnaam kan je ook kolomnamen in 1 array-sleutel krijgen.
Gewijzigd op 21/03/2021 21:08:19 door Eddy E
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/03/2021 09:10:11
Quote Anchor link
Je vraagt het op een PHP forum dus het antwoord zal zijn: met PHP.
PHP kan zoekresultaten combineren en presenteren, de gebruikelijke manier is in een browser.

Voor presentatie heb je kennis nodig van PHP, HTML, liefst ook CSS en eventueel JavaScript.
Voor het binnenhalen van zoekresultaten heb kennis nodig van waar je de gegevens vandaan kunt halen, zoals cURL, PDO en SQL, bestandssystemen, of documentatie van de API die je gebruikt.

Tutorials staan op verschillende sites, maar een veelgebruikte is https://www.w3schools.com
Documentatie over de verschillende PHP-onderdelen staan op https://secure.php.net
 
Joris R

Joris R

22/03/2021 12:47:53
Quote Anchor link
Hoi allemaal, bedankt voor de antwoorden en excuus voor mijn late antwoord!

Ik gebruik cURL voor de api requests, maar mocht een gebruiker zoeken naar bijvoorbeeld 'feedback' dan wil ik bovenaan de resultaten al een feedback formulier plaatsen (zoals een zoekmachine informatie laat zien als een rekenmachine bij een zoekopdracht waar een berekening in voorkomt, of een stuk tekst bij een antwoord).

Ik moet mij nog even inlezen over elasticsearch e.d. want hier heb ik geen ervaring mee, maar bedankt!
 
Thom nvt

Thom nvt

22/03/2021 12:53:43
Quote Anchor link
Om bijv. een specifiek formulier of een rekenmachine te tonen kun je (een deel van) de zoekstring matchen.
Dat kan prima in PHP, zelfs zonder database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (str_contains($_POST['zoekopdracht'], 'feedback')) {
    // Toon feedback-formulier
}


Op een vergelijkbare manier kun je rekenmachine opdrachten herkennen d.m.v. een RegEx.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/03/2021 09:11:06
Quote Anchor link
Dat is de eerste keer dat ik PHP 8 code aangereikt zie worden :-)
 
Thom nvt

Thom nvt

23/03/2021 09:13:48
Quote Anchor link
Je moet een beetje met je tijd mee gaan, ik ben erg gecharmeerd van PHP 8 :)
In eerdere PHP versies is dit natuurlijk ook prima op te lossen, bijv. met strpos().
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/03/2021 19:37:52
Quote Anchor link
Wil ik ook wel, maar zit nog op Debian met 7.3.
 
Joris R

Joris R

25/03/2021 11:27:42
Quote Anchor link
Thom nvt op 22/03/2021 12:53:43:
Om bijv. een specifiek formulier of een rekenmachine te tonen kun je (een deel van) de zoekstring matchen.
Dat kan prima in PHP, zelfs zonder database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if (str_contains($_POST['zoekopdracht'], 'feedback')) {
    // Toon feedback-formulier
}


Op een vergelijkbare manier kun je rekenmachine opdrachten herkennen d.m.v. een RegEx.


Wauw! Dit is precies wat ik zocht, heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.