Inheritance

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

15/02/2016 18:03:26
Quote Anchor link
Hallo,

Omdat ik deze situatie nogal vaak tegenkom heb ik besloten toch maar te vragen hoe dit nou precies zit:
Wanneer gebruik je inheritance en wanneer geef je informatie mee via bijv. de constructor?

Ik snap dat deze vraag nogal onduidelijk is dus probeer ik het wat te verduidelijken via onderstaande pseudo code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
class Gem
{
    private String color = "red";
    private Event onPickUp;
    
    public Gem(String color, Event onPickUp)
    {
        this.color = color;
        this.onPickUp = onPickUp;
    }
}

Gem gem_1 = new Gem("red", Event.PlusOnePoint);
Gem gem_2 = new Gem("blue", Event.PlusTenPoints);


In bovenstaande voorbeeld is er dus 1 class en vanuit deze class kun je meerdere edelstenen aanmaken, elke edelsteen heeft een andere kleur en een andere callback.

Maar wat ook mogelijk is, is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
class abstract Gem
{
    public Gem()
    {
    }
    
    public void onPickUp()
    {
    }
}

class RedGem extends Gem
{
    public void onPickUp()
    {
        points++;
    }
}

class BlueGem extends Gem
{
    public void onPickUp()
    {
        points += 10;
    }
}

Gem gem_1 = new RedGem();
Gem gem_2 = new BlueGem();


Het voorbeeld is misschien een beetje simpel, maar ik hoop dat jullie mijn bedoeling snappen.

Alvast bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 15/02/2016 18:04:08 door Lord Gaga
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:36:42
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2016 20:13:31
Quote Anchor link
Overerving of inheritance gebruik je minder dan de meeste mensen in het begin verwachten. Je gebruikt het vaak als je een bestaande class niet meer wilt veranderen of voor objecten die in veel "smaken" vervaardigd kunnen worden met meerdere custom methods. Een aardig voorbeeld is de BaseController waar al heel wat functionaliteit in zit om views te genereren en modals aan te roepen. Welke en wannéér deze views of modals aangeroepen moeten worden is echter in iedere controller weer anders. Een ideale situatie om een basecontroller te extenden.

Informatie meegeven aan een functie (Een constructor is ook een functie) gebruik je veel, het liefst zo veel mogelijk. Stel dat je een User object hebt en data uit dit object voor de output in de view wilt gebruiken. Je geeft dan het User object gewoon mee aan de view. Als je ook nog even een email wilt genereren waarin wat data moet komen te staan dat uit het User object komt dan geef je dus het User object ook gewoon even door aan je Mailer class.

Wel moet je even letten waarvoor een constructor bedoeld is. Initialisatie van je (te instantiëren) object. De properties voorzien van een waarde dus.

Wat hier op aansluit is Dependency Injection. Zeker de moeite waard om te lezen.
 
Wouter J

Wouter J

15/02/2016 20:20:18
Quote Anchor link
Vaak is inheritance niet het antwoord. In de OO introducties wordt vaak veel te gemakkelijk over inheritance gesproken, waar deze dingen eigenlijk via een andere manier opgelost moesten worden. (bijv. het veelgebruikte "Admin extends User" verhaaltje).

In het algemeen mag je aannemen dat je bij data objecten (Gem in jouw geval) geen inheritance moet gebruiken. Data objecten bevatten namelijk alleen data, geen logic. Inheritance kun je het beste alleen toepassen in gevallen dat gedrag van een object veranderd. Omdat data objecten geen gedrag hebben kunnen ze deze ook niet anders hebben dat hun parent/child.

Als we naar je tweede voorbeeld gaan zien we dat er een duidelijk probleem ontstaat: Onze data objecten bevatten logica. Dit maakt het geheel veel moeilijker. Stel nu bijv. dat we moeilijkere criteria krijgen voor het opwaarderen van punten (bijv. mag alleen +10 als de slijper zijn werk goed heeft gedaan, mag alleen als de huidige valuta boven een bepaalde waarde zit, etc.). Je kan je indenken dat ons mooie data object ineens een bende van logica gaat worden.

Je kunt deze logica dus het beste opsplitsen naar een andere class, bijv. GemPointsCalculator:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
interface GemPointsCalculator
{
    public int pointsForGem(Gem gem);
}

class SimpleGemPointsCalculator implements GemPointsCalculator
{
    public int pointsForGem(Gem gem)
    {
        switch (gem.color()) {
            case 'red':
                return gem.points() + 1;

                break;
            case 'blue':
                return gem.points() + 10;

                break;
        }
    }
}


Nu gaat deze class op gegeven moment ook veel logica bevatten. In dat geval moet je het waarschijnlijk nog meer opsplitsen, waardoor elke Gem zijn eigen GemPointsCalculator krijgt en een algemene calculator die deze dan kan aanroepen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
class RedGemPointsCalculator implements ColeredGemPointsCalculator
{
    public string[] supportingColors()
    {
        return ['red'];
    }

    public int pointsForGem(Gem gem)
    {
        return gem.points() + 1;
    }
}
// ...
 
Lord Gaga

Lord Gaga

15/02/2016 20:37:49
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

Ik denk dat ik het een beetje beter begrijp dan voorheen. :P

In dit geval was de Gem class een simpel voorbeeld.
Waar ik in de praktijk mee bezig ben zijn enkele JavaScript spelletjes, en deze spelletjes bevatten natuurlijk elk onderdelen die in elk spelletje aanwezig zijn:

- De mainloop (voor game logic en renderen van entities)
- Scenes (voor menu's, verschillende levels, etc.)
- Entities (de objecten in de spelletjes)

Op dit moment twijfel ik dus over de 2 aanpakken in mijn openingspost, maak ik gebruik van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var game = new Game(
{
    onUpdate: function()
    {
    },
    onRender: function()
    {
    }
});


of toch van inheritance (pseudocode):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
class abstract Game
{
    public void update()
    {
    }
    
    public void render()
    {
    }
}


En hoe doe ik dit met de andere objecten? (Scene, Entity, AssetLoader, etc.)

Wanneer ik naar verschillende JavaScript frameworks kijk, zie ik dat vooral de eerste manier vaak wordt toegepast, maar toch twijfel ik. (Ik weet dat ik beter gebruik kan maken van een bestaand framework maar ik wil het toch onder de knie krijgen dit zelf te kunnen.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.