Inlog controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Gerhard l

gerhard l

07/03/2012 09:34:37
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik vroeg me af hoe ik het beste kon controleren of iemand ingelogd is, het kan natuurlijk heel makkelijk met if($_SESSION['logged_in'] == true), ik wil wat betrouwbaarders.
Situatie nu: Als een user inlogt wordt er een key generate van 150 cijfers/letters deze wordt in mijn database gezet.
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
function is_user_logged_in(){
    
    if(isset($_SESSION[NAME]['auth_key'])){
    
        $query = mysql_query("
            SELECT
                users.username,
                roles.name
            FROM
                sessions,
                users,
                user_role,
                roles
            WHERE
                sessions.auth_key = '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'
            AND
                sessions.ip = '"
.mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."'
            AND
                sessions.date + interval 10 minute > now()
            AND
                sessions.user_id = users.id
            AND
                user_role.user_id = users.id    
            AND
                user_role.role_id = roles.id
        "
);
                
        if($query === false){

            //echo mysql_error();
        }
        elseif(mysql_num_rows($query) > 0) {
                
            mysql_query("UPDATE sessions SET date = now() WHERE auth_key = '".mysql_real_escape_string($_SESSION[NAME]['auth_key'])."'");
            return mysql_fetch_assoc($query);
        }
    }

    return false;
}

?>


Is dit waterdicht?
Gewijzigd op 07/03/2012 09:41:33 door Gerhard l
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:20:21
 
Remco Fischer

Remco Fischer

09/03/2012 21:50:26
Quote Anchor link
het het altijd goed wat kan er in misgaan
voor uitloggen gebruik je session_kill();
je maakt het alleen maar ingewikkeld als je die code bij de url gebruikt zoals die je ziet in een phpbb forum!
 

09/03/2012 23:09:12
Quote Anchor link
@Remco, session_kill?? Heb je een nieuwe functie bedacht? session_destroy() ken ik wel :)

Het controleren op ip adres raad ik ten zeerste af, zogauw iemand ergens anders inlogged, of met zijn telefoon / tablet zal diegene dus niet kunnen inloggen?

Opzich is er verder niks mis met jouw script zover ik het zie.
 
Remco Fischer

Remco Fischer

10/03/2012 11:57:02
Quote Anchor link
HET STOND IN EEN INLOG SCRIPT DAT GEBRUIKT MAAKT VAN PHPBB
DAT KAN HET ZIJN?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/03/2012 12:16:24
Quote Anchor link
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.

Toevoeging op 10/03/2012 12:17:13:

Obelix en Idefix op 10/03/2012 12:16:24:
Je hoeft niet zo te SCHREEUWEN.


En omdat het in een script stond, zou het, dus, goed zijn?
Heb hier heel veel scripts voorbij zien komen, waar toch echt nog wel wat (kleine) puntjes voor verbetering vatbaar bleken.
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 12:44:06
Quote Anchor link
@Remco Ik snap niet zo veel van je reactie, sessions kill en code in url, daar maak ik geen gebruik van.

@Phoenix Als ik alleen op ip zou controleren zou dat kloppen, maar het is in combinatie het een unieke code, dus hij zou gewoon op 2 plekken kunnen inloggen. Alleen als de code niet meer matched met het ip, wordt de persoon uitgelogd.

edit:
Stel dat ik op 2 apparaten zou inloggen, zou hij dus 2 sessions toevoegen aan de database, waardoor de website dus ook al weergeven dat 2x bijv. Gerhard online is... Het is dus beter om zonder ip te doen, en dan gewoon de gegenereerde code ophalen via user_id?
Gewijzigd op 10/03/2012 12:47:41 door gerhard l
 
Arjan -

Arjan -

10/03/2012 13:55:23
Quote Anchor link
Om toch op ipadres te controleren kan je gebruik maken van een session tabel in de database. Elke keer wanneer iemand inlogt worden de sessiegegevens opgeslagen in deze tabel. Deze sessie is dan gelockt op een bepaald ipadres. Op deze manier kan je een 99,9% waterdicht systeem krijgen die tevens controleert op ipadres.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2012 14:44:11
Quote Anchor link
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?
 
Gerhard l

gerhard l

10/03/2012 19:45:16
Quote Anchor link
@Arjan bedankt ik ga hier naar kijken.

- SanThe - op 10/03/2012 14:44:11:
Gerhard l op 07/03/2012 09:34:37:
Hierna controleer ik deze met:
if($user = is_user_logged_in()){ ...


Kan je beter met == doen.

Is NAME een constante in $_SESSION[NAME]['auth_key']?


@SanThe bedankt, zal ik aanpassen. En ja NAME is een constante, zo kan ik m'n verschillende sessies van scripts gescheiden houden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.