inloggen werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:47:29
Quote Anchor link
hallo, ik probeer voor een schoolopdracht een register en login systeem te maken. ik kan al een user aan maken die dan ook in de database wordt opgeslagen, maar wanneer ik probeer in te loggen met datzelfde ww en username, doet ie het niet. hieronder staat de code waarin in de foutmelding krijg, dit is van het login gedeelte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
if($stmt->rowCount() == 1){
                        if($row = $stmt->fetch()){
                            $UserID = $row["UserID"];
                            $username = $row["Username"];
                            $hashed_password = $row["Password"];
                            if(password_verify($password, $hashed_password)){
                                // password is correct, so start new session
                                session_start();

                                //store data in session variables
                                $_SESSION["loggedin"] = true;
                                $_SESSION["UserID"] = $UserID;
                                $_SESSION["username"] = $username;

                                //redirect user to welcome page
                                header("location: welcome.php");
                            }
                            else{
                                //invalid password, display error message
                                $login_err = "Invalid username or password.";
                            }


ik krijg dus de 'Invalid username or password' error die ik heb ingesteld. ik kom hier zelf niet uit, kan iemand hier mij asap helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 08:38:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 14:50:18
Quote Anchor link
Waar komt $password vandaan?
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:54:08
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 14:50:18:
Waar komt $password vandaan?


die komt uit de functie waar ie checked of de password niet empty is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
// Check if password is empty
    if(empty(trim($_POST["password"]))){
        $password_err = "Please enter your password.";
    }
    else{
        $password = trim($_POST["password"]);
    }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 14:58:05
Quote Anchor link
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is. Check ook met password_hash() of de boel overeenkomt.
Gewijzigd op 13/04/2021 14:59:10 door - Ariën -
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 14:59:38
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 14:58:05:
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is.


welke 2 variabelen? de varchar waardes in mijn database staan op 255.

Toevoeging op 13/04/2021 14:59:51:

- Ariën - op 13/04/2021 14:58:05:
Echo beide variabelen eens en kijk of ze uberhaupt een waarde hebben. Kijk ook eens of je VARCHAR-waarde in je database niet te kort is.


welke 2 variabelen? de varchar waardes in mijn database staan op 255.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:04:48
Quote Anchor link
Haal je wachtwoord eens door password_hash(), en controleer of deze overeenkomt met de inhoud in je database.
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:09:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:04:48:
Haal je wachtwoord eens door password_hash(), en controleer of deze overeenkomt met de inhoud in je database.


Hoe bedoel je een wachtwoord door password_hash() halen? (ik ben nog vrij nieuw op het gebied van php dus weet nog niet super veel)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:14:24
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je de wachtwoorden met deze functie toch gehashed in de database opslaat bij de registratie?

Zie ook: www.php.net/password_hash
Gewijzigd op 13/04/2021 15:14:55 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/04/2021 15:22:35
Quote Anchor link
Is het deze tutorial? De code komt aardig overeen.

https://www.webslesson.info/2016/06/php-login-script-using-pdo-with-session.html

En password hash werd in je vorige topic genoemd.

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/login-sessie-met-php-en-database-probleem/103963/#753186

Tijd zat om te oefenen.
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:27:27
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:14:24:
Ik neem aan dat je de wachtwoorden met deze functie toch gehashed in de database opslaat bij de registratie?

Zie ook: www.php.net/password_hash


ik heb nog geen hash op de wachtwoorden staan in het registratie formulier. ik heb deze login van een tutorial en de registratie werkte toen eerst niet, dus die heb ik inmiddels werkend gekregen, maar de login dus nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:41:59
Quote Anchor link
Hoe staat je wachtwoord in je database?
 
Martin Boersma

Martin Boersma

13/04/2021 15:43:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?


de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/04/2021 15:46:02
Quote Anchor link
Kan je beredeneren dat als je wachtwoorden niet hash, je ook geen password verify kan doen?

Dan is de uitslag namelijk altijd FALSE.

Toevoeging op 13/04/2021 15:48:44:

Dit is de hash van 000.
Sla die direct op in de database van de betreffende gebruiker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$2y$10$wIHd7bASOvUWB.esdApC4.eKfGpWwMqet/eTq/4CoYgf2dU3EGGyO
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/04/2021 15:56:10
Quote Anchor link
Martin Boersma op 13/04/2021 15:43:05:
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?


de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000

Ik had dit juist vorige keer al uitgelegd.
Passwoorden moet je altijd omzetten naar een niet-terugkerende hash. Niemand hoeft te weten wat je wachtwoord is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

14/04/2021 10:20:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 13/04/2021 15:56:10:
Martin Boersma op 13/04/2021 15:43:05:
- Ariën - op 13/04/2021 15:41:59:
Hoe staat je wachtwoord in je database?
de wachtwoorden worden hoe het nu is gewoon opgeslagen als hoe ze ingevoerd zijn, dus als ik 000 invoer wordt ie opgeslagen als 000

Ik had dit juist vorige keer al uitgelegd.
Passwoorden moet je altijd omzetten naar een niet-terugkerende hash. Niemand hoeft te weten wat je wachtwoord is.

Eens. Wanneer iemand anders jouw systeem gebruikt bega je een strafbaar feit als je wachtwoorden opslaat in de database(!)
Dat is volgens artikel 32, lid 1 van europese AVG wetgeving. Er zijn al vaker boetes voor uitgedeeld. En er wordt uitgebreid gewaarschuwd, en de hele wereld wordt bekend gemaakt met hoe je het dan wel moet doen.

Met andere woorden, iedereen die denkt dat-ie wachtwoorden van anderen mag opslaan is een regelrechte idioot. Zeg niet dat we niet gewaarschuwd hebben.
Gewijzigd op 14/04/2021 10:38:12 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.