Inlogscript wordt HELEMAAL niet uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 19:05:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een site online staan, en ik heb een paar bestandjes er gehost, en een database.
Het punt is: de homepage+plaatje werken prima, evenals het registreren verloopt vlekkeloos.

Maar als ik dan ga inloggen, komt er niks van terecht, en word ik alsmaar naar de homepage gestuurd, wat ik ook doe of invoer.

Ik kan geldige invoer invoeren, een verkeerd wachtwoord, een leeg veld, beide velden leeg, ik word alleen maar naar de homepage gestuurd. Dus heb ik er iets in gehardcode dat ik een tekst te zien krijg (wat niet zou moeten, omdat inlog een puur php script is, maar nu dus wel), als het script aangeroepen wordt.

Config.php is een verzameling van een paar variabelen zoals de URL van de homepage ( http://www.dating.url.ph/), de naam van de site, en de phpMyAdmin inlogcodes enzo. Daar zit de fout zeker weten niet.

code login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
session_start();
include('config.php');

echo "<html><body>HALLO</body></html>"; //dit is er dus bijgekomen, wat "hallo" zou moeten schrijven maar wordt ook niet gedaan.

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "register.php"); }

mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");
IF($sql_inlog === false)
    {
header("Location: ".$homepage ); }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo 'Error: ' . mysql_error(); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>


Code Index.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
include('config.php');
?>


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title><?php echo $sitename; ?> - Home</title>
<link rel="icon" type="image/ico" href="favicon.ico" />
<style>
    #bottom_table{
    position: absolute;
    right: 0px;
    bottom: 0px; }
</style>
</head>
<body bgcolor="#00BFFF">
<center> <a href=""><img border="0" src="logo.png" alt="<?php echo $sitename; ?>" width="435" height="264"></a></center> <br />

<div style="text-align: center;"><big style="font-weight;">
Welcome to our Main Page!<br />
You can log in or register below:
</big> <br /> <br />

<table align="center">
<form action="login.php" method="post">
    <tr><td width="114">
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Username:</td>
    <td width="200"><input type="text" size="30" name="username" value="">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td>
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Password:</td><td> <input type="password" size="30" name="password" value="">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td></td> <td align="left"><input type="submit" value="Log In!">
</form></td></tr>
</table><br />

<table align="center">
<tr><td>You don't have an account yet?</td></tr>
<form action="register.php" method="post">
<input type="hidden" name="controle" value="FALSE">
<tr><td><input type="submit" value="Register!"></td></tr>
</form>
</div></table>

<div id="bottom_table">
<table align="right"> <tr> <td>
<small><small><a href="mailto: <?php echo $mailto; ?>">&copy Kevin Nauta 2012-2013 </a>    </small></small>
</div> </td> </tr> </table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 04:56:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 19:10:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");
IF($sql_inlog === false)
    { header("Location: ".$homepage ); }

Ik zou op zijn minst een error verwachten als een query stuk loopt. Met een redirect kan je niks debuggen.

Houd ook in je hoofd dat de MySQL-functies gedateerd zijn, en dat je het beste MySQLi kan gebruiken.

Die echo op lijn 5 kan ook botsen met je headers, als er iets in je script fout loopt.
Gewijzigd op 14/11/2013 19:12:00 door - Ariën -
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 19:32:07
Quote Anchor link
- Aar -
Zelfs als ik de admin probeer (user=Admin, pass=root) dan gebeurt er niks.

En die botsingen met headers, weet ik. Dan krijg ik een error van: cannot send because (er staat al iets op het scherm oid). Maar dat komt er ook niet...

Hoeveel werk zou het zijn om alles van mysql naar mysqli om te zetten?
En ik weet ook niet of dat werkt met mijn hosting company achtig iets (http://www.hostinger.nl)

EDIT:
ik heb nu een hele smerige hack in config gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
session_start();
$_SESSION['username']="Admin";

zodat ik wel door kan gaan met controleren van andere scripts...
Op die manier kan ik wel zien dat alle andere query's het wel doen, na een kleine wijziging die ook nodig was. (query's om bijv. info naar database te sturen of te halen op het profiel)
Gewijzigd op 14/11/2013 19:37:36 door Kevin Zegikniet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 19:42:42
Quote Anchor link
Zet eerst maar eens even de error_reporting aan tijdens het ontwikkelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?>


Zorg dan even voor goede foutafhandeling met mysql_error().
De ombouw van mysql_*()-functies naar mysql_*()-functies is vaak het toevoegen van de (i). Bij sommige functies moet je ook een parameter meegeven van de connectie-variabele welke je gebruikt.
Zie ook: http://php.net/mysqli_query en de vergelijkbare URL's die naar andere functienamen verwijzen.
Gewijzigd op 14/11/2013 19:44:50 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 19:43:38
Quote Anchor link
Check nogmaals de post van Aar, want zijn eerst opmerking zie je nu over het hoofd volgens mij.
De query levert altijd een resultaat op (met een record, of geen record), of false als de query mislukt. Uit het feit dat de redirect wordt uitgevoerd blijkt dat de query dus gewoon mislukt. Niet dat de inlog klopt of niet klopt, maar simpel dat er een fout in de query zit. Omdat je verder geen enkele foutafhandeling erop toepast valt er verder weinig te zeggen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/11/2013 19:44:06
Quote Anchor link
Oplossing: debuggen...
Controleer telkens of elke variabele bevat wat je verwacht.
Echo bijvoorbeeld eens de query en met name $_SESSION['username'] van regel 14.
Waar komt $_SESSION['username'] vandaan?
Ik zie wel dat op regel 19 de waarde wordt toegekend. Dat is echter _na_ je query.

md5 is volgens mij niet de meest veilige manier om een wachtwoord te beveiligen.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:03:20
Quote Anchor link
- Aar -
ik zal dat eens aanzetten, en die site eens bekijken.

Obelix en Idefix
Ik zal eens wat echo's plaatsen, en naar die regel kijken. Dat zou best een instinker kunnen zijn.
(enige uitzondering is het nu: in config.php staat ie ook al toegekend als "Admin")

Toevoeging op 14/11/2013 20:08:38:

Ik heb nu de 'hack' in config uitgezet (dwz: is nu commentaar).

Code veranderd in dit, geen verandering.
Ik klik op inloggen en kom nog steeds bij homepage uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

echo "<html><body>HALLO</body></html>";

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "/register.php"); }

$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

echo $sql_inlog;

IF($sql_inlog === false)
    {
header("Location: ".$homepage ); }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo 'Error: ' . mysql_error(); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/11/2013 20:09:23
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 14/11/2013 20:03:20:
(enige uitzondering is het nu: in config.php staat ie ook al toegekend als "Admin")

Dan verwijder je het daar toch (tijdelijk) weer?!

En wat zit er in de variabelen?
Wat is de query die wordt uitgevoerd?
Wat is de uitkomst van $sql_inlog;
Gewijzigd op 14/11/2013 20:11:43 door Obelix Idefix
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:09:38
Quote Anchor link
Trouwens, toen ik de $con bij mysql_connect was vergeten, kreeg ik wel een paar errors. (namelijk dat ik die con was vergeten)

Toevoeging op 14/11/2013 20:10:44:

Heb ik dus uitgezet ;)
En ja, md5 is niet erg veilig. Maar beter als niks, en als dit straks werkt, ga ik daarna wel bezig met SDHA of hoehetookalweerheet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:11:13
Quote Anchor link
Waar is je foutafhandeling op je query?
Het echoén ervan maakt niks uit.
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:12:26
Quote Anchor link
Erwin H op 14/11/2013 19:43:38:
Omdat je verder geen enkele foutafhandeling erop toepast valt er verder weinig te zeggen.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:16:03
Quote Anchor link
Ehh... oeps.

Wat verstaan jullie trouwens onder foutafhandeling?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:17:27
Quote Anchor link
Een controle of de query gelukt is of juist niet, en in het geval dat het fout is aan de rechthebbende tonen wat er fout is.

Enfin... lees dit maar eens
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:28:14
Quote Anchor link
Ik ben bezig met dat erin gooien, en ik was toevallig een '}' vergeten.
Gevolg: error -> } vergeten

Gefixt: weer zelfde probleem.

EDIT: afgemaakt, nog steeds niks.
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLerror($sql,$error,$text='Error') {
    if (DEBUG_MODE) {
        return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }
else {
    return $text;
    }
}
  

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "/register.php"); }

$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

echo $sql_inlog;

IF($sql_inlog === false)
    {
echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in");
    //header("Location: ".$homepage );
    }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo showSQLerror($sql_l1, mysql_error(), "Error while checking Primary goal."); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo showSQLerror($sql_l2, mysql_error(), "Error while checking Secondary goal."); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo showSQLerror($sql_l3, mysql_error(), "Error while checking Tertiary goal."); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>
Gewijzigd op 14/11/2013 20:31:32 door Kevin Zegikniet
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:29:40
Quote Anchor link
Dan heb je het niet goed erin staan, want bij een foute query zou je alleen de foutmelding moeten zien en geen redirect. Laat eens alleen de query met de foutafhandeling zien. Zou zo'n 5 regels moeten zijn.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:36:10
Quote Anchor link
Het probleem ten eerste is al: als ik de velden op de homepage leeg laat, dan zou die naar registreren moeten.
WAT OOK NIET GEBEURT.

Ik zal eens alleen regels
1 t/m 16
en
21 t/m 24
en
29+30+32
in een script gooien en uitvoeren.
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:39:55
Quote Anchor link
Nee, zolang je de blijkbare fout niet uit je query gaat halen gaat het ook nooit werken ook!
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:40:55
Quote Anchor link
dus dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLerror($sql,$error,$text='Error') {
    if (DEBUG_MODE) {
        return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }
else {
    return $text;
    }
}


$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

IF($sql_inlog === false)
    {
echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in"); }
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);    

header('Location: profile.php');
}

?>


werkt ook niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:45:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE', true);

function
showSQLerror($sql, $error, $text = 'Error'){
    if(DEBUG_MODE){
        return '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }

    else{
        return $text;
    }
}


$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: " . mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

if($sql_inlog === false){
    echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in");
}
else{
    $_SESSION['username'] = mysql_result(mysql_query("SELECT Username FROM user WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' "), 0);
    $_SESSION['background'] = mysql_result(mysql_query("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' "), 0);
    header('Location: profile.php');
}

?>

Zo, even de boel gefatsoeneerd met betere inspringing. Verder ben ik benieuwd welke error je krijgt, en wat er nou exact gebeurt?

Tevens is er een gevaar voor SQL-injection, omdat $_POST['username'] open en bloot ligt om aangepast te kunnen worden
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:51:33
Quote Anchor link
- Aar -
Dat is het probleem dus: ik krijg geen error.

SQL-injection zag ik ook net, maar dat kan het probleem niet zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:53:49
Quote Anchor link
Wat gebeurt er dan wel? Je wordt doorgestuurd? Of niet?
Zeg a.u.b. even concreet stap voor stap wat je doet.
Gewijzigd op 14/11/2013 20:54:17 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.