Inlogscript wordt HELEMAAL niet uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 19:05:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een site online staan, en ik heb een paar bestandjes er gehost, en een database.
Het punt is: de homepage+plaatje werken prima, evenals het registreren verloopt vlekkeloos.

Maar als ik dan ga inloggen, komt er niks van terecht, en word ik alsmaar naar de homepage gestuurd, wat ik ook doe of invoer.

Ik kan geldige invoer invoeren, een verkeerd wachtwoord, een leeg veld, beide velden leeg, ik word alleen maar naar de homepage gestuurd. Dus heb ik er iets in gehardcode dat ik een tekst te zien krijg (wat niet zou moeten, omdat inlog een puur php script is, maar nu dus wel), als het script aangeroepen wordt.

Config.php is een verzameling van een paar variabelen zoals de URL van de homepage ( http://www.dating.url.ph/), de naam van de site, en de phpMyAdmin inlogcodes enzo. Daar zit de fout zeker weten niet.

code login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
session_start();
include('config.php');

echo "<html><body>HALLO</body></html>"; //dit is er dus bijgekomen, wat "hallo" zou moeten schrijven maar wordt ook niet gedaan.

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "register.php"); }

mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");
IF($sql_inlog === false)
    {
header("Location: ".$homepage ); }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo 'Error: ' . mysql_error(); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>


Code Index.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
include('config.php');
?>


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title><?php echo $sitename; ?> - Home</title>
<link rel="icon" type="image/ico" href="favicon.ico" />
<style>
    #bottom_table{
    position: absolute;
    right: 0px;
    bottom: 0px; }
</style>
</head>
<body bgcolor="#00BFFF">
<center> <a href=""><img border="0" src="logo.png" alt="<?php echo $sitename; ?>" width="435" height="264"></a></center> <br />

<div style="text-align: center;"><big style="font-weight;">
Welcome to our Main Page!<br />
You can log in or register below:
</big> <br /> <br />

<table align="center">
<form action="login.php" method="post">
    <tr><td width="114">
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Username:</td>
    <td width="200"><input type="text" size="30" name="username" value="">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td>
    <div style="text-align: right;"><style="font-weight;">Password:</td><td> <input type="password" size="30" name="password" value="">
    </div></style></td></tr>
    <tr><td></td> <td align="left"><input type="submit" value="Log In!">
</form></td></tr>
</table><br />

<table align="center">
<tr><td>You don't have an account yet?</td></tr>
<form action="register.php" method="post">
<input type="hidden" name="controle" value="FALSE">
<tr><td><input type="submit" value="Register!"></td></tr>
</form>
</div></table>

<div id="bottom_table">
<table align="right"> <tr> <td>
<small><small><a href="mailto: <?php echo $mailto; ?>">&copy Kevin Nauta 2012-2013 </a>    </small></small>
</div> </td> </tr> </table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:33:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 19:10:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");
IF($sql_inlog === false)
    { header("Location: ".$homepage ); }

Ik zou op zijn minst een error verwachten als een query stuk loopt. Met een redirect kan je niks debuggen.

Houd ook in je hoofd dat de MySQL-functies gedateerd zijn, en dat je het beste MySQLi kan gebruiken.

Die echo op lijn 5 kan ook botsen met je headers, als er iets in je script fout loopt.
Gewijzigd op 14/11/2013 19:12:00 door - Ariën -
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 19:32:07
Quote Anchor link
- Aar -
Zelfs als ik de admin probeer (user=Admin, pass=root) dan gebeurt er niks.

En die botsingen met headers, weet ik. Dan krijg ik een error van: cannot send because (er staat al iets op het scherm oid). Maar dat komt er ook niet...

Hoeveel werk zou het zijn om alles van mysql naar mysqli om te zetten?
En ik weet ook niet of dat werkt met mijn hosting company achtig iets (http://www.hostinger.nl)

EDIT:
ik heb nu een hele smerige hack in config gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
session_start();
$_SESSION['username']="Admin";

zodat ik wel door kan gaan met controleren van andere scripts...
Op die manier kan ik wel zien dat alle andere query's het wel doen, na een kleine wijziging die ook nodig was. (query's om bijv. info naar database te sturen of te halen op het profiel)
Gewijzigd op 14/11/2013 19:37:36 door Kevin Zegikniet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 19:42:42
Quote Anchor link
Zet eerst maar eens even de error_reporting aan tijdens het ontwikkelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
?>


Zorg dan even voor goede foutafhandeling met mysql_error().
De ombouw van mysql_*()-functies naar mysql_*()-functies is vaak het toevoegen van de (i). Bij sommige functies moet je ook een parameter meegeven van de connectie-variabele welke je gebruikt.
Zie ook: http://php.net/mysqli_query en de vergelijkbare URL's die naar andere functienamen verwijzen.
Gewijzigd op 14/11/2013 19:44:50 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 19:43:38
Quote Anchor link
Check nogmaals de post van Aar, want zijn eerst opmerking zie je nu over het hoofd volgens mij.
De query levert altijd een resultaat op (met een record, of geen record), of false als de query mislukt. Uit het feit dat de redirect wordt uitgevoerd blijkt dat de query dus gewoon mislukt. Niet dat de inlog klopt of niet klopt, maar simpel dat er een fout in de query zit. Omdat je verder geen enkele foutafhandeling erop toepast valt er verder weinig te zeggen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/11/2013 19:44:06
Quote Anchor link
Oplossing: debuggen...
Controleer telkens of elke variabele bevat wat je verwacht.
Echo bijvoorbeeld eens de query en met name $_SESSION['username'] van regel 14.
Waar komt $_SESSION['username'] vandaan?
Ik zie wel dat op regel 19 de waarde wordt toegekend. Dat is echter _na_ je query.

md5 is volgens mij niet de meest veilige manier om een wachtwoord te beveiligen.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:03:20
Quote Anchor link
- Aar -
ik zal dat eens aanzetten, en die site eens bekijken.

Obelix en Idefix
Ik zal eens wat echo's plaatsen, en naar die regel kijken. Dat zou best een instinker kunnen zijn.
(enige uitzondering is het nu: in config.php staat ie ook al toegekend als "Admin")

Toevoeging op 14/11/2013 20:08:38:

Ik heb nu de 'hack' in config uitgezet (dwz: is nu commentaar).

Code veranderd in dit, geen verandering.
Ik klik op inloggen en kom nog steeds bij homepage uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

echo "<html><body>HALLO</body></html>";

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "/register.php"); }

$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

echo $sql_inlog;

IF($sql_inlog === false)
    {
header("Location: ".$homepage ); }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo 'Error : ' . mysql_error(); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo 'Error: ' . mysql_error(); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/11/2013 20:09:23
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 14/11/2013 20:03:20:
(enige uitzondering is het nu: in config.php staat ie ook al toegekend als "Admin")

Dan verwijder je het daar toch (tijdelijk) weer?!

En wat zit er in de variabelen?
Wat is de query die wordt uitgevoerd?
Wat is de uitkomst van $sql_inlog;
Gewijzigd op 14/11/2013 20:11:43 door Obelix Idefix
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:09:38
Quote Anchor link
Trouwens, toen ik de $con bij mysql_connect was vergeten, kreeg ik wel een paar errors. (namelijk dat ik die con was vergeten)

Toevoeging op 14/11/2013 20:10:44:

Heb ik dus uitgezet ;)
En ja, md5 is niet erg veilig. Maar beter als niks, en als dit straks werkt, ga ik daarna wel bezig met SDHA of hoehetookalweerheet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:11:13
Quote Anchor link
Waar is je foutafhandeling op je query?
Het echoén ervan maakt niks uit.
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:12:26
Quote Anchor link
Erwin H op 14/11/2013 19:43:38:
Omdat je verder geen enkele foutafhandeling erop toepast valt er verder weinig te zeggen.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:16:03
Quote Anchor link
Ehh... oeps.

Wat verstaan jullie trouwens onder foutafhandeling?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:17:27
Quote Anchor link
Een controle of de query gelukt is of juist niet, en in het geval dat het fout is aan de rechthebbende tonen wat er fout is.

Enfin... lees dit maar eens
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:28:14
Quote Anchor link
Ik ben bezig met dat erin gooien, en ik was toevallig een '}' vergeten.
Gevolg: error -> } vergeten

Gefixt: weer zelfde probleem.

EDIT: afgemaakt, nog steeds niks.
Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLerror($sql,$error,$text='Error') {
    if (DEBUG_MODE) {
        return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }
else {
    return $text;
    }
}
  

IF (($_POST['password'] == "") OR ($_POST['username'] == "" ))
    {
header("Location: " . $homepage . "/register.php"); }

$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

echo $sql_inlog;

IF($sql_inlog === false)
    {
echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in");
    //header("Location: ".$homepage );
    }
    
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);

// Kijk of lijst 1 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 1
$sql_l1 = mysql_query (
        "SELECT Provincie
        FROM USER
        WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
        "
) ;
if ($sql_l1 === false)
    {
echo showSQLerror($sql_l1, mysql_error(), "Error while checking Primary goal."); }
else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l1);
    if ($info[0] == '')
        {
$_POST['controle']="FALSE";
        header('Location: list1.php'); }
    else {// Kijk of lijst 2 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 2
        $sql_l2=mysql_query(
            "SELECT Provincie
            FROM PARTNER
            WHERE Username = '"
. ($_SESSION['username']) . "'
            "
);
        if ($sql_l2===false)
            {
echo showSQLerror($sql_l2, mysql_error(), "Error while checking Secondary goal."); }
        else {  $info = mysql_fetch_row($sql_l2);
            if ($info[0] == '')
                {
$_POST['controle']="FALSE";
                header('Location: list2.php'); }
            else { // kijk of lijst 3 ingevuld is, zo niet stuur door naar lijst 3
                $sql_l3=mysql_query(
                "SELECT Profielbericht
                FROM PROFIEL
                WHERE Username = '"
. $_SESSION['username'] . "'
                "
);
            if ($sql_l3===false)
                {
echo showSQLerror($sql_l3, mysql_error(), "Error while checking Tertiary goal."); }
            else { $info[0] = mysql_Fetch_row($sql_l3);
                if ($info[0] == '')
                    {
$_POST['controle']="FALSE";
                    header("Location: list3.php"); }
                else { //alles is ingevuld, stuur door naar profiel
                    header('Location: profile.php'); }
                }
            }
        }
    }
}
}

?>
Gewijzigd op 14/11/2013 20:31:32 door Kevin Zegikniet
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:29:40
Quote Anchor link
Dan heb je het niet goed erin staan, want bij een foute query zou je alleen de foutmelding moeten zien en geen redirect. Laat eens alleen de query met de foutafhandeling zien. Zou zo'n 5 regels moeten zijn.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:36:10
Quote Anchor link
Het probleem ten eerste is al: als ik de velden op de homepage leeg laat, dan zou die naar registreren moeten.
WAT OOK NIET GEBEURT.

Ik zal eens alleen regels
1 t/m 16
en
21 t/m 24
en
29+30+32
in een script gooien en uitvoeren.
 
Erwin H

Erwin H

14/11/2013 20:39:55
Quote Anchor link
Nee, zolang je de blijkbare fout niet uit je query gaat halen gaat het ook nooit werken ook!
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:40:55
Quote Anchor link
dus dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE',true);

function
showSQLerror($sql,$error,$text='Error') {
    if (DEBUG_MODE) {
        return  '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }
else {
    return $text;
    }
}


$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query ("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

IF($sql_inlog === false)
    {
echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in"); }
else {
$_SESSION['username']   = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Username FROM user WHERE Username = '".$_POST['username']."' "), 0);
$_SESSION['background']    = mysql_result ( mysql_query ("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '".$_SESSION['username']."' "), 0);    

header('Location: profile.php');
}

?>


werkt ook niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:45:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1);

session_start();
include('config.php');

define('DEBUG_MODE', true);

function
showSQLerror($sql, $error, $text = 'Error'){
    if(DEBUG_MODE){
        return '<pre>Error: ' . $error . '<br />' . $sql . '</pre>';
    }

    else{
        return $text;
    }
}


$con = mysql_connect($SQLhost, $SQLuser, $SQLpass) or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db($SQLdb, $con) or die("Kan de database niet vinden: " . mysql_error());

$md5_pass = md5($_POST['password']);
$sql_inlog = mysql_query("SELECT ID FROM USER WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' AND Password = '" . $md5_pass . "' ");

if($sql_inlog === false){
    echo showSQLerror($sql_inlog, mysql_error(), "Error with logging in");
}
else{
    $_SESSION['username'] = mysql_result(mysql_query("SELECT Username FROM user WHERE Username = '" . $_POST['username'] . "' "), 0);
    $_SESSION['background'] = mysql_result(mysql_query("SELECT Background FROM profiel WHERE Username = '" . $_SESSION['username'] . "' "), 0);
    header('Location: profile.php');
}

?>

Zo, even de boel gefatsoeneerd met betere inspringing. Verder ben ik benieuwd welke error je krijgt, en wat er nou exact gebeurt?

Tevens is er een gevaar voor SQL-injection, omdat $_POST['username'] open en bloot ligt om aangepast te kunnen worden
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

14/11/2013 20:51:33
Quote Anchor link
- Aar -
Dat is het probleem dus: ik krijg geen error.

SQL-injection zag ik ook net, maar dat kan het probleem niet zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/11/2013 20:53:49
Quote Anchor link
Wat gebeurt er dan wel? Je wordt doorgestuurd? Of niet?
Zeg a.u.b. even concreet stap voor stap wat je doet.
Gewijzigd op 14/11/2013 20:54:17 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.