Inner Join mysqli

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 14:12:11
Quote Anchor link
ik heb een fout die ik niet begrijpt. kan iemand mij hier mee helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $berichten
= mysqli_query($dbcreat,
  "(SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `BB.gebruikersnaam`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$TT->naam_1)."' or `BB.gebruikersnaam`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$TT->naam_2)."'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 ?>


de error :
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `BB.gebruikersnaam`' at line 1


Ik heb nog nooit Cross join of inner join toegepast.
ik had gelezen dat je dan normaal als de rowl naam Gebruikersnaam is dat je dan AS BB.gebruikersnaam moet gebruiken? maar dit werkt niet.

mvg.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:33:46
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 14:42:09
Quote Anchor link
SELECT a.*, b.*
FROM tabel_a a
JOIN tabel_b b
ON a.id = b.a_id
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 14:46:51
Quote Anchor link
ik heb nu :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
  if($data->login == $bericht_vriend->naam_1){
 $gebruikersnaam2 =  $bericht_vriend->naam_2;
 }
else{
 $gebruikersnaam2 = $bericht_vriend->naam_1;
 }

 
 $berichten = mysqli_query($dbcreat,"
 (SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN
 (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `TT.naam_1=`'"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                             `TT.naam_2`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND `BB.gebruikersnaam`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND `BB.pagina`='overzicht'") or mysqli_error($dbcreat);

?>


Alleen ik krijg geen error van mysqli_error.
ik krijg error bij een while commando :

Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/klant00324/domains/.nl/public_html/reactie.php on line 124


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 while($object = mysqli_fetch_object($berichten)){
?>
Gewijzigd op 10/03/2015 15:21:03 door Eeyk Vd noot
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/03/2015 14:58:16
Quote Anchor link
Je kunt een if (is_object($object)) toevoegen, maar zo te zien kun je het beste eerst je query verbeteren, want mysqli_query() eindigt in false in plaats van een mysqli_result.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:18:17
Quote Anchor link
dit is de mysqli in echo :


(SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN
(SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE

`TT.naam_1=`'patric' or `TT.naam_2`='patric' AND
`BB.gebruikersnaam`='Jolanda'
AND `BB.pagina`='overzicht'

Het klopt allemaal maar toch krijg ik een error.

Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/klant00324/domains/.nl/public_html/reactie.php on line 132
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/03/2015 15:21:28
Quote Anchor link
Werkt die query wel als je hem handmatig uitvoert?

Ik vermoed van niet, alleen al omdat er een backtick ` verkeerd staat in:

`TT.naam_1=`'patric'
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:27:09
Quote Anchor link
Wow die fout had ik niet gezien maar nu krijg ik deze fout:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `TT.naam_1`='patric' at line 1
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 15:34:54
Quote Anchor link
geen haakjes gebruiken in het stuk voor AS BB en ook niet voor AS TT
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 15:39:22
Quote Anchor link
Ik zou die backticks er tevens uitgooien.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:42:49
Quote Anchor link
Zelfde error alleen nu Line 2 en niet line 1:


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SELECT * FROM `vriendenlijst` AS TT WHERE `TT.naam_1`='patric' or ' at line 2

ik loop al te google maar ik kom niet echt de zelfde problemen tegen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 $berichten
= mysqli_query($dbcreat,"
 SELECT * FROM `berichten_muur` AS BB INNER JOIN
 SELECT * FROM `vriendenlijst` AS TT WHERE   `TT.naam_1`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                             `TT.naam_2`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND `BB.gebruikersnaam`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND `BB.pagina`='overzicht'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 
?>


of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 
 $berichten
= mysqli_query($dbcreat,"
 SELECT * FROM berichten_muur AS BB INNER JOIN
 SELECT * FROM vriendenlijst AS TT WHERE  TT.naam_1='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                          TT.naam_2='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND BB.gebruikersnaam='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND BB.pagina='overzicht'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 
 
?>


blijf de zelfde fout houden.
Gewijzigd op 10/03/2015 15:44:12 door Eeyk Vd noot
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 15:47:59
Quote Anchor link
zover ik weet hoort er na een JOIN een ON statement te komen. Ik twijfel nu wat je wilt. Hebben de twee tabellen een relatie met elkaar?
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 15:48:46
Quote Anchor link
Wat probeer je hier nou te doen dan, dit is namelijk niet een query waar je echt een join bij nodig hebt, je legt namelijk geen relatie tussen de 2 tabellen hier. Gewoon een where volstaat hier met een select bb.*, tt.*
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 16:03:19
Quote Anchor link
ik denk dat dit in de richting komt. (zonder nadere kennis van je probleem benadruk ik "in de richting", want er mist info, zoals Frank al aanhaalt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT * FROM berichten_muur AS BB
INNER JOIN
 (SELECT * FROM vriendenlijst AS TT
  WHERE  TT.naam_1='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
     OR  TT.naam_2='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."')  AS TTT
 ON BB.gebruikersnaam= TTT.naam_2 AND BB.pagina='overzicht'



edit:
ik heb 1 alias naar TTT veranderd.
Gewijzigd op 10/03/2015 16:04:33 door Ivo P
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:07:28
Quote Anchor link
Ivo P.

Thanks het werkt :D echt super bedankt ;D
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 16:09:04
Quote Anchor link
ik dacht eigenlijk dat hij voor de helft zou werken, namelijk niet als het gaat om naam_1....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ON (BB.gebruikersnaam = TTT.naam_1 OR BB.gebruikersnaam = TTT.naam_2) AND BB.pagina='overzicht'
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 16:09:48
Quote Anchor link
Blijft een superslechte query en database-ontwerp, zou daar echt nog wat aan doen Eeyk
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:15:58
Quote Anchor link
alleen nu heb ik het volgende probleem.
ik krijg maar 1 nieuw bericht als iemand anders uit me vriendenlijst een bericht plaats krijg je weer de zelfde naam onder elkaar.

Afbeelding

Afbeelding


alle gegevens blijven bij de eerste vriend? en niet vriend 2 en 3.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 16:19:23
Quote Anchor link
Zou je niet eerst eens de volgende tabellen maken?

- users
- berichten
- fotos

in de tabel berichten neem je dan ook een kolom user_id op
in de tabel fotos neem je dan ook een tabel bericht_id op er van uitgaande dat je de foto's in de berichten wilt plaatsen.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:22:01
Quote Anchor link
Nee het moeten echt tekst berichten zijn. de foto's zijn voor later ik wil eerst dat dit werkt maar tot nu toe lukt het al 3 dagen niet.

door ivo p ben ik nu verder dan ooit maar nog steeds werkt het helaas niet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 16:24:33
Quote Anchor link
Wil je dat een gebruiker meer dan één bericht kan plaatsen/sturen?

Of is dit de tabel 'berichten'? in dat geval zou ik username vervangen voor user_id
Gewijzigd op 10/03/2015 16:33:36 door Frank Nietbelangrijk
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:38:16
Quote Anchor link
de bedoeling is een soort chat waar leden hun dag kunnen vertellen.
als ze bevriend zijn met elkaar.


Het is gelukt! :D
ik moest While nog aanpassen naar $object
Gewijzigd op 10/03/2015 16:41:36 door Eeyk Vd noot
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.