Inner Join mysqli

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 14:12:11
Quote Anchor link
ik heb een fout die ik niet begrijpt. kan iemand mij hier mee helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
  $berichten
= mysqli_query($dbcreat,
  "(SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `BB.gebruikersnaam`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$TT->naam_1)."' or `BB.gebruikersnaam`='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$TT->naam_2)."'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 ?>


de error :
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `BB.gebruikersnaam`' at line 1


Ik heb nog nooit Cross join of inner join toegepast.
ik had gelezen dat je dan normaal als de rowl naam Gebruikersnaam is dat je dan AS BB.gebruikersnaam moet gebruiken? maar dit werkt niet.

mvg.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:58:04
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 14:42:09
Quote Anchor link
SELECT a.*, b.*
FROM tabel_a a
JOIN tabel_b b
ON a.id = b.a_id
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 14:46:51
Quote Anchor link
ik heb nu :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
  if($data->login == $bericht_vriend->naam_1){
 $gebruikersnaam2 =  $bericht_vriend->naam_2;
 }
else{
 $gebruikersnaam2 = $bericht_vriend->naam_1;
 }

 
 $berichten = mysqli_query($dbcreat,"
 (SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN
 (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `TT.naam_1=`'"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                             `TT.naam_2`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND `BB.gebruikersnaam`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND `BB.pagina`='overzicht'") or mysqli_error($dbcreat);

?>


Alleen ik krijg geen error van mysqli_error.
ik krijg error bij een while commando :

Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/klant00324/domains/.nl/public_html/reactie.php on line 124


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 while($object = mysqli_fetch_object($berichten)){
?>
Gewijzigd op 10/03/2015 15:21:03 door Eeyk Vd noot
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/03/2015 14:58:16
Quote Anchor link
Je kunt een if (is_object($object)) toevoegen, maar zo te zien kun je het beste eerst je query verbeteren, want mysqli_query() eindigt in false in plaats van een mysqli_result.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:18:17
Quote Anchor link
dit is de mysqli in echo :


(SELECT * FROM `berichten_muur`) AS BB INNER JOIN
(SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE

`TT.naam_1=`'patric' or `TT.naam_2`='patric' AND
`BB.gebruikersnaam`='Jolanda'
AND `BB.pagina`='overzicht'

Het klopt allemaal maar toch krijg ik een error.

Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/klant00324/domains/.nl/public_html/reactie.php on line 132
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

10/03/2015 15:21:28
Quote Anchor link
Werkt die query wel als je hem handmatig uitvoert?

Ik vermoed van niet, alleen al omdat er een backtick ` verkeerd staat in:

`TT.naam_1=`'patric'
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:27:09
Quote Anchor link
Wow die fout had ik niet gezien maar nu krijg ik deze fout:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AS BB INNER JOIN (SELECT * FROM `vriendenlijst`) AS TT WHERE `TT.naam_1`='patric' at line 1
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 15:34:54
Quote Anchor link
geen haakjes gebruiken in het stuk voor AS BB en ook niet voor AS TT
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 15:39:22
Quote Anchor link
Ik zou die backticks er tevens uitgooien.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 15:42:49
Quote Anchor link
Zelfde error alleen nu Line 2 en niet line 1:


You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SELECT * FROM `vriendenlijst` AS TT WHERE `TT.naam_1`='patric' or ' at line 2

ik loop al te google maar ik kom niet echt de zelfde problemen tegen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 $berichten
= mysqli_query($dbcreat,"
 SELECT * FROM `berichten_muur` AS BB INNER JOIN
 SELECT * FROM `vriendenlijst` AS TT WHERE   `TT.naam_1`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                             `TT.naam_2`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND `BB.gebruikersnaam`='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND `BB.pagina`='overzicht'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 
?>


of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 
 $berichten
= mysqli_query($dbcreat,"
 SELECT * FROM berichten_muur AS BB INNER JOIN
 SELECT * FROM vriendenlijst AS TT WHERE  TT.naam_1='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."' or
                                          TT.naam_2='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
                                 AND BB.gebruikersnaam='"
.mysqli_real_escape_string($dbcreat,$gebruikersnaam2)."' AND BB.pagina='overzicht'") or die(mysqli_error($dbcreat));
 
 
?>


blijf de zelfde fout houden.
Gewijzigd op 10/03/2015 15:44:12 door Eeyk Vd noot
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 15:47:59
Quote Anchor link
zover ik weet hoort er na een JOIN een ON statement te komen. Ik twijfel nu wat je wilt. Hebben de twee tabellen een relatie met elkaar?
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 15:48:46
Quote Anchor link
Wat probeer je hier nou te doen dan, dit is namelijk niet een query waar je echt een join bij nodig hebt, je legt namelijk geen relatie tussen de 2 tabellen hier. Gewoon een where volstaat hier met een select bb.*, tt.*
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 16:03:19
Quote Anchor link
ik denk dat dit in de richting komt. (zonder nadere kennis van je probleem benadruk ik "in de richting", want er mist info, zoals Frank al aanhaalt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT * FROM berichten_muur AS BB
INNER JOIN
 (SELECT * FROM vriendenlijst AS TT
  WHERE  TT.naam_1='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."'
     OR  TT.naam_2='".mysqli_real_escape_string($dbcreat,$data->login)."')  AS TTT
 ON BB.gebruikersnaam= TTT.naam_2 AND BB.pagina='overzicht'



edit:
ik heb 1 alias naar TTT veranderd.
Gewijzigd op 10/03/2015 16:04:33 door Ivo P
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:07:28
Quote Anchor link
Ivo P.

Thanks het werkt :D echt super bedankt ;D
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 16:09:04
Quote Anchor link
ik dacht eigenlijk dat hij voor de helft zou werken, namelijk niet als het gaat om naam_1....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ON (BB.gebruikersnaam = TTT.naam_1 OR BB.gebruikersnaam = TTT.naam_2) AND BB.pagina='overzicht'
 
- wes  -

- wes -

10/03/2015 16:09:48
Quote Anchor link
Blijft een superslechte query en database-ontwerp, zou daar echt nog wat aan doen Eeyk
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:15:58
Quote Anchor link
alleen nu heb ik het volgende probleem.
ik krijg maar 1 nieuw bericht als iemand anders uit me vriendenlijst een bericht plaats krijg je weer de zelfde naam onder elkaar.

Afbeelding

Afbeelding


alle gegevens blijven bij de eerste vriend? en niet vriend 2 en 3.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 16:19:23
Quote Anchor link
Zou je niet eerst eens de volgende tabellen maken?

- users
- berichten
- fotos

in de tabel berichten neem je dan ook een kolom user_id op
in de tabel fotos neem je dan ook een tabel bericht_id op er van uitgaande dat je de foto's in de berichten wilt plaatsen.
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:22:01
Quote Anchor link
Nee het moeten echt tekst berichten zijn. de foto's zijn voor later ik wil eerst dat dit werkt maar tot nu toe lukt het al 3 dagen niet.

door ivo p ben ik nu verder dan ooit maar nog steeds werkt het helaas niet.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 16:24:33
Quote Anchor link
Wil je dat een gebruiker meer dan één bericht kan plaatsen/sturen?

Of is dit de tabel 'berichten'? in dat geval zou ik username vervangen voor user_id
Gewijzigd op 10/03/2015 16:33:36 door Frank Nietbelangrijk
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

10/03/2015 16:38:16
Quote Anchor link
de bedoeling is een soort chat waar leden hun dag kunnen vertellen.
als ze bevriend zijn met elkaar.


Het is gelukt! :D
ik moest While nog aanpassen naar $object
Gewijzigd op 10/03/2015 16:41:36 door Eeyk Vd noot
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.