insert into databse werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 18:23:42
Quote Anchor link
Hallo beste mensen!

ik had een dag vrij en dacht ik ga weer eens een keer php leren... ik heb een boek en wat tuts van het net en ik ben heel de dag lkkr bezig MAAR!

ik ben al een paar uur aan het uitzoeken waarom dit script niets in de database zet... ik krijg wel de melding dat het gelukt is :(

<script>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

//Defineer functie
function error($link)
{

header('Refresh: 3; url=' . $link.php . '');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ // Controle of er op de knop is geklikt.

    include_once 'config/connect.php'; // Connectie db.
    
    //Data veilig maken voor sql injectie d.m.v. mysql_real.....

          
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
    $provincies = mysql_real_escape_string($_POST['provincies']);
    $plaats = mysql_real_escape_string($_POST['plaats']);
    $soort = mysql_real_escape_string($_POST['soort']);
    $deuropen = mysql_real_escape_string($_POST['deuropen']);
    $deurdicht = mysql_real_escape_string($_POST['deurdicht']);
    $opentot = mysql_real_escape_string($_POST['opentot']);
            
          
mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.
                
    header('Refresh: 4; url=upload_event.php');
     exit ('gelukt!!.');
    }

?>



</script>

Toevoeging op 15/03/2013 18:28:15:
Gewijzigd op 15/03/2013 18:39:53 door Ray de graaf
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:28:50
 
Wouter J

Wouter J

15/03/2013 18:29:44
Quote Anchor link
Maak allereerst een beschrijvende titel van je topic, dit is natuurlijk bagger...
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 18:40:19
Quote Anchor link
Wouter J op 15/03/2013 18:29:44:
Maak allereerst een beschrijvende titel van je topic, dit is natuurlijk bagger...


done!
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 19:36:28
Quote Anchor link
Logisch dat je een melding krijgt dat het gelukt is als het formulier gepost is krijg je die melding, bouw eerst is een foutafhandeling in. Tutorials kun je hier vinden op de site.
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 19:53:21
Quote Anchor link
ik heb hem al met foutafhandeling maar die had ik er even tussen uitgehaald omdat hij de database niet vulde.. met afhandeling heb ik hem zo: (en dan nog een aantal voor de andere posts

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php

//Defineer functie
function error($link)
{

header('Refresh: 3; url=' . $link.php . '');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ // Controle of er op de knop is geklikt.

    include_once 'config/connect.php'; // Connectie db.
    
    //Data veilig maken voor sql injectie d.m.v. mysql_real.....

          
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
    $provincies = mysql_real_escape_string($_POST['provincies']);
    $locatie = mysql_real_escape_string($_POST['locatie']);
    $plaats = mysql_real_escape_string($_POST['plaats']);
    $soort = mysql_real_escape_string($_POST['soort']);
    $deuropen = mysql_real_escape_string($_POST['deuropen']);
    $deurdicht = mysql_real_escape_string($_POST['deurdicht']);
    $opentot = mysql_real_escape_string($_POST['opentot']);
    
    //velden controleren
    $errors = array();
    if(strlen($titel) < 2) {
        array_push($errors, "Je hebt geen of  een te korte titel ingevuld");
    }

    if(strlen($naam) > 30) {
        array_push($errors, "Je hebt een te lange titel ingevuld");
    }

    //kijken of  er een naam is ingevuld, zo nee onderbreek het proces, anders ga verder
    if(count($errors) >0){
            foreach($errors as $error){
                echo $error;
            }
    }
 
    }
else {
            
          
mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.
                
    header('Refresh: 4; url=upload_event.php');
     exit ('Gelukt.');
    }

    
?>
Gewijzigd op 15/03/2013 19:53:59 door ray de graaf
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 19:56:46
Quote Anchor link
Zo'n foutafhandeling bedoel ik niet, maar om je een beetje op de goede weg te helpen gebruik dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$query
= mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.

if(!$query) {
echo "Error: " . mysql_error();
}

?>
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 20:17:28
Quote Anchor link
ik zit denk ik nu wat meer in de richting maar krijg alleen de echo die ik juist niet wil hebben. nog een tip in de richting?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

//Defineer functie
function error($link)
{

header('Refresh: 3; url=' . $link.php . '');
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ // Controle of er op de knop is geklikt.

    include_once 'config/connect.php'; // Connectie db.
    
    //Data veilig maken voor sql injectie d.m.v. mysql_real.....

          
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $datum = mysql_real_escape_string($_POST['datum']);
    $provincies = mysql_real_escape_string($_POST['provincies']);
    $locatie = mysql_real_escape_string($_POST['locatie']);
    $plaats = mysql_real_escape_string($_POST['plaats']);
    $soort = mysql_real_escape_string($_POST['soort']);
    $deuropen = mysql_real_escape_string($_POST['deuropen']);
    $deurdicht = mysql_real_escape_string($_POST['deurdicht']);
    $opentot = mysql_real_escape_string($_POST['opentot']);
    
    
    
    
          
$sql= ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."''". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.
  
   if (!mysql_query($sql)) {//voer de code uit
   echo "uitvoeren van de query $sql is mislukt!"; //goed uitgevoerd?
   }
   else {
       echo   "het is glukt!";
   }

  
                
    //header('Refresh: 4; url=upload_event.php');
    // exit ('Gelukt.');

    }
    
?>
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 20:19:38
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen mysql_error() zoals in mijn code? Dan kun je juist zien waarom hij niks in de database zet.
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 20:26:07
Quote Anchor link
Wesley PHP op 15/03/2013 20:19:38:
Waarom gebruik je geen mysql_error() zoals in mijn code? Dan kun je juist zien waarom hij niks in de database zet.


dat had ik wel toen kreeg ik ook errors en vanuit daar heb ik dit weer in mijn boek gevonden. ik zal het er nog eens in doen het het bekijken



Toevoeging op 15/03/2013 20:30:18:

Ray de graaf op 15/03/2013 20:26:07:
Wesley PHP op 15/03/2013 20:19:38:
Waarom gebruik je geen mysql_error() zoals in mijn code? Dan kun je juist zien waarom hij niks in de database zet.


dat had ik wel toen kreeg ik ook errors en vanuit daar heb ik dit weer in mijn boek gevonden. ik zal het er nog eens in doen het het bekijken

dit is de error met jouw code

Notice: Undefined variable: query in D:\xampp\htdocs\www\upload_eventv.php on line 29
Error: Column count doesn't match value count at row 1
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2013 20:34:59
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: query in D:\xampp\htdocs\www\upload_eventv.php on line 29 -> Hij zegt dat de variabele query niet bestaat, waarschijnlijk had je hem $sql genoemd?

En Column count doesn't match value count at row 1 -> '".$deuropen."''". $deurdicht ."' Je bent hier een komma vergeten.
 
Local Dev

Local Dev

15/03/2013 20:37:10
Quote Anchor link
gebruik pdo of mysqli, de mysql extensie wordt inmiddels al tig jaren niet meer aan ontwikkeld en zal binnenkort ook depracated zijn.

De foutmelding houd in dat de waarde die je wilt toevoegen aan de tabel niet gelijk is aan de ingestelde waarde in mysql en de waarde die jij wilt toevoegen.
 
Ray de graaf

ray de graaf

15/03/2013 20:40:42
Quote Anchor link
het is gelukt! na een halve dag

$query = mysql_query ("INSERT INTO events (titel,datum,provincies,locatie,plaats,soort,deuropen,deurdicht,opentot) VALUES ('". $titel ."','". $datum ."','". $provincies ."','". $locatie ."','". $plaats ."','". $soort ."', '".$deuropen."','". $deurdicht ."','". $opentot ."')"); // Gebruiker in db plaatsen.

if(!$query) {
echo "Error: " . mysql_error();
}

dat was alles! maar zonder hulp was ik er nooit gekomen!

bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.