inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 19:32:24
Quote Anchor link
De vraag is, waarin ik al in mijn vorige post hintte, of je wel een sloot aan empty ()'s wilt.

Wil je niet per stuk weten welke niet valideert? Dat lijkt mij zinniger dan te vragen: "Is voornaam of achternaam of email of telefoon...... niet leeg?" Met antwoord, ja of nee.
Gewijzigd op 28/11/2021 19:33:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:02:53
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 19:57:47
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Zou niet hoven want die zijn allemaal required. Dat wordt in HTML al ondervangen. Maar dat lost het probleem niet op!
die empty dingen heb ik allemaal verwijderd maar

IK hou weer een hele berg (wel dezelfde) fouten over


Notice: Undefined index: voornaam in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 9

Notice: Undefined index: achternaam in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 10

Notice: Undefined index: email in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 11

Notice: Undefined index: telefoon in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 12

Notice: Undefined index: adres in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 13

Notice: Undefined index: postcode in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 14

Notice: Undefined index: woonplaats in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 15

Notice: Undefined index: username in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 16

Notice: Undefined index: password1 in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 17

Notice: Undefined index: password2 in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 18

Notice: Undefined index: geslacht in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 19

Notice: Undefined index: geboortedatum in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 20

Notice: Undefined index: usertype in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 21

Notice: Undefined variable: username in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 26
INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype) VALUES ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '' )

Form submitted succesfully

Ik merk wel op dat ik denk dat de database nu wel gevuld kan worden!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:00:48
Quote Anchor link
Dus je wil niet duidelijk aan je gebruiker aangeven WELK veld niet goed ingevuld is?

Ik zou me snel ergeren als gebruiker als er enkel gezegd wordt dat de invoer niet klopt.

Over je foutmeldingen:
Je variabelen bestaan niet. Vermoedelijk controleer je niet of het formulier verstuurd is via POST.
Gewijzigd op 28/11/2021 20:02:18 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 20:06:36
Quote Anchor link
ze zijn via POST verstuurd!

zie bijgaand: <form action=registreren4.php method="POST">

Maar hoe op te lossen???
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:11:06
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit?
Ikzelf raad aan om zo te controleren of er ge-POST is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") (
// Verstuurd via POST

// Hier je validatie met if'jes per veld
}
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 20:25:14
Quote Anchor link
Helaas ook geen soelaas!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
    // Verstuurd via POST
    
    // Hier je validatie met if'jes per veld


if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['geslacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }

}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren2.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 20:29:12
Quote Anchor link
Kijk nog eens naar mijn eerdere bijdrage.
Wellicht zit daar de oplossing bij.
https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/inserten/104174/1/#754916
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:29:55
Quote Anchor link
Regel 3 i.p.v. regel 8
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 20:35:11
Quote Anchor link
Arien hier snap ik niks van. Kun je duidelijk zijn. Dit is iemand met een kluitje het riet insturen. BEn hier al drie dagen mee bezig om het werkend te krijgen. Inserten in een db lijkt me iets essentieels. Ik ben op zoek naar werkende code!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:45:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

in plaats van dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST['submit']))


Verder zie je het verkeerd, we sturen je niet met een kluitje het riet in.
We geven toch echt aan wat je moet doen. :-)

Kijk ook eens met dit, nadat je hebt gecontroleerd of je formulier is ge-POST, welke inhoud er ge-POST is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
Gewijzigd op 28/11/2021 20:50:29 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

29/11/2021 17:42:46
Quote Anchor link
Hallo heren,

Allereerst mijn excuses voor mijn uitlatingen van gisteren.

Resultaat tot nog toe:

INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype) VALUES ('Pietje', 'Puk', '[email protected]', '', 'etwet', '2352 bb', 'etwet', 'non', '123', '123', 'o', '', '' )

Form not submitted
Array
(
[voornaam] => Pietje
[achternaam] => Puk
=> [email protected]
[telefoonnummer] => 1
[adres] => etwet
[postcode] => 2352 bb
[woonplaats] => etwet
[username] => non
[password1] => 123
[password2] => 123
[geslacht] => o
[submit] => Registreren
)


Hij doet wel iets maar slaat ze niet op in de db.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren4.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


<?php

        $host
= "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = isset($_POST['voornaam']) && trim($_POST['voornaam'])!='' ? $_POST['voornaam'] : '';
        //$voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = isset($_POST['achternaam']) && trim($_POST['achternaam'])!='' ? $_POST['achternaam'] : '';
        //$achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = isset($_POST['email']) && trim($_POST['email'])!='' ? $_POST['email'] : '';
        //$email = $_POST ['email'];
        $telefoon = isset($_POST['telefoon']) && trim($_POST['telefoon'])!='' ? $_POST['telefoon'] : '';
        //$telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = isset($_POST['adres']) && trim($_POST['adres'])!='' ? $_POST['adres'] : '';
        //$adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = isset($_POST['postcode']) && trim($_POST['postcode'])!='' ? $_POST['postcode'] : '';
        //$postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = isset($_POST['woonplaats']) && trim($_POST['woonplaats'])!='' ? $_POST['woonplaats'] : '';
        //$woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = isset($_POST['username']) && trim($_POST['username'])!='' ? $_POST['username'] : '';
        //$gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = isset($_POST['password1']) && trim($_POST['password1'])!='' ? $_POST['password1'] : '';
        //$password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = isset($_POST['password2']) && trim($_POST['password2'])!='' ? $_POST['password2'] : '';
        //$password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = isset($_POST['geslacht']) && trim($_POST['geslacht'])!='' ? $_POST['geslacht'] : '';
        //$geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = isset($_POST['geboortedatum']) && trim($_POST['geboortedatum'])!='' ? $_POST['geboortedatum'] : '';
        //$geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = isset($_POST['usertype']) && trim($_POST['usertype'])!='' ? $_POST['usertype'] : '';
        //$usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $gebruikersnaam . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }

    
        echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
?>


Wat gaat er toch mis. Ik het idee het laatste stukje maar waar??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2021 17:45:38
Quote Anchor link
Omdat je niet aan MySQL vraagt WAT er mis is, door mysqli_error($data) te gebruiken op lijn 158.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

29/11/2021 17:56:16
Quote Anchor link
Ben ik nu blind??

Unknown column 'telefoon' in 'field list'

Ik zie het echt niet!!

Waar gaat het mis?



Toevoeging op 29/11/2021 17:57:27:

Toegevoegd/aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        else
        {
            echo "Form not submitted";
            $fout = mysqli_error($data);
            echo '<p>' . $fout . '</p>';
        }
    
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2021 17:58:49
Quote Anchor link
Unknown column 'telefoon' in 'field list'

Vertaald:

Onbekende kolom 'telefoon' in 'veldlijst'

Spreekt voor zich. Je mist dat veld in je database.
Gewijzigd op 29/11/2021 17:59:31 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/11/2021 18:44:12
Quote Anchor link
Sluit de PHP code in met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if( isset($_POST['submit']))
{
..
}


En verander telefoon in telefoonnummer, iets wat ik al eerder onder de aandacht heb gebracht.
En dan werkt het. In ieder geval bij mij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2021 18:47:01
Quote Anchor link
Op sich is if( isset($_POST['submit'])) niet de juiste manier in mijn ogen.
Je wilt immers weten of het via POST verstuurd is, en niet of er op een knop gedrukt is.

Beiden zou wel kunnen als je twee verschillende submit knoppen hebt in een formulier.
Gewijzigd op 29/11/2021 18:47:23 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

30/11/2021 09:44:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$voornaam
= isset($_POST['voornaam']) && trim($_POST['voornaam'])!='' ? $_POST['voornaam'] : '';
?>


of de korte versie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$voornaam
= filter_input(INPUT_POST, 'voornaam');
?>


https://www.php.net/filter-input

Waarbij je dan eventueel nog een 3e parameter kunt gebruiken die dan controleert of de gegeven invoer wel een getal / datum / emailadres is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email
= filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_VALIDATE_EMAIL);
?>


https://www.php.net/manual/en/filter.filters.validate.php
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.