ip's bannen via .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Hey mensen is het mogelijk om IP's van je site te bannen doormiddel van een .htaccess ??
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:18:33
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 15:44:00
Quote Anchor link
ja, kijk hier eens voor mee informatie http://www.html-site.nl/wachtwoord3.php
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 15:49:00
Quote Anchor link
tnx voor je reply maar dat bedoelde ik niet

Het gene waar ik naar opzoek ben is niet iets om een gedeelte van me site beveiligen, maar mensen (spambots in dit geval) hardcore te bannen (redirect naar error page oid)
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Ja, in een .htaccess:

Order allow,deny
Allow from all
Deny from 82.222.223.223
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Je kan het inderdaad op dat niveau aanpakken.

Je kan ook nog 1 niveau hoger (apache allow/deny), maar persoonlijk zou ik zelfs 1 niveau lager gaan.

Ik zou de ipadressen in een database zetten, en op je site een ipadres opzoeken uit die database. Voordeel hiervan is dat de onderhoudbaarheid vele malen beter is. Immers is het update van een database makkelijker dan een bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_VIA']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_VIA'];
}
else{
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}


$query      = "SELECT ip FROM bans WHERE ip = '".$ip."'";
$resultaat     = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$aantal        = mysql_num_rows($resultaat);
    
if($aantal >= 1)
{

    echo 'Sorry, we hebben jou ipadres '.ip.' gebanned van onze server!';
    exit;
}


?>
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 16:04:00
Quote Anchor link
tnx voor de snelle hulp mensen. tis allemaal gelukt :)
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 16:13:00
Quote Anchor link
Arjan:
Je kan het inderdaad op dat niveau aanpakken.

Je kan ook nog 1 niveau hoger (apache allow/deny), maar persoonlijk zou ik zelfs 1 niveau lager gaan.

Ik zou de ipadressen in een database zetten, en op je site een ipadres opzoeken uit die database. Voordeel hiervan is dat de onderhoudbaarheid vele malen beter is. Immers is het update van een database makkelijker dan een bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_VIA']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_VIA'];
}
else{
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}


$query      = "SELECT ip FROM bans WHERE ip = '".$ip."'";
$resultaat     = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$aantal        = mysql_num_rows($resultaat);
    
if($aantal >= 1)
{

    echo 'Sorry, we hebben jou ipadres '.ip.' gebanned van onze server!';
    exit;
}


?>
Op zich ook handig, maar 2 opmerkingen/vragen:
1) Is het gebruik van .htaccess of direct instellen in httpd.conf niet sneller dan hetgeen jij noemt?

2) Je kan vast ook het .htaccess bestand uitlezen via een phpscriptje (heb ik nog nooit geprobeerd eigenlijk), er weer wijzingen inmaken en het weer opslaan. M.a.w. het maakt op zich (voor de onderhoudbaarheid) niet uit of je de ip's opslaat in een database of direct in de .htaccess?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 16:17:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of het handig om een php applicatie rechten te geven om je .htaccess te open of aan te passen.

Daarbij, met een database kan je meer ;).

Ik ben bezig met een systeem voor mijn v2 nieuwsysteem. Je krijgt dan te zien waarom je gebanned bent, door wie, contactformuliertje, voor hoe lang (5 minuten, 15, 30, 1uur, 2, 6 etc) etc etc.

Tevens kan je er gelijk ook een logfunctie inbouwen etc. Mogelijkheden zijn wat groter.

En opzich maakt het qua snelheid niet uit. Immers vraag je uit de database maar 1 rij op, niet alles (zie de where in de sql).
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 16:40:00
Quote Anchor link
nano:
tnx voor je reply maar dat bedoelde ik niet

Het gene waar ik naar opzoek ben is niet iets om een gedeelte van me site beveiligen, maar mensen (spambots in dit geval) hardcore te bannen (redirect naar error page oid)


Er stond bij hoe je in een .htaccess mensen moet verbannen adv hun ipadres.
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Quote:
En opzich maakt het qua snelheid niet uit. Immers vraag je uit de database maar 1 rij op, niet alles (zie de where in de sql).
Dat is waar, maar wat ik meer bedoelde was: je gaat al aan de slag met PHP, PHP moet verbinding maken met database, database zoekt uit en stuurt terug, PHP parst en stuurt weer server en server stuurt het weer door naar cliënt. Lijkt mij een langere weg dan .htaccess -> geblokkeerd?

Maar toegegeven: voor de rest is jouw systeem mooier :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 17:25:00
Quote Anchor link
Heb je gelijk in, maar de meeste sites moeten toch al verbinding maken met de database voor de content ;).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.