isset en real escape string kunnen niet samen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn

martijn

09/09/2008 01:10:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik loop net tegen een probleempje aan, ik houdt alles graag veilig dus pak ik al mijn variabelen in met mysql_real_escape_string() . Nu moest ik daar een keer isset omheen gebruiken, namelijk in deze code:
dit geeft een error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(mysql_real_escape_string($_GET['cat']) && ! isset(mysql_real_escape_string($_GET['id']))){
echo'onzin1';
}

?>

Fatal error: Can't use function return value in write context in C:\xampp\htdocs\alsa\products.php on line 42

en dit werkt prima:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(mysql_real_escape_string($_GET['cat']) && ! isset($_GET['id'])){
echo'onzin2';
}

?>


Waarom mag dt niet?

groeten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:27:42
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

09/09/2008 01:50:00
Quote Anchor link
Isset kijkt of een variabele is geclareerd.

mysql_real_escape_string geeft een string (of false) terug; het is dan ook totaal zinloos dit door isset() te sleuren.

Ik weet zelfs niet wat je er mee zou willen bereiken.

http://be.php.net/isset
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
Douwe

Douwe

09/09/2008 06:58:00
Quote Anchor link
isset() kan alleen variablen aan, om te kijken of die ingesteld zijn.
En waarom 'if(mysql_real_escape_string($_GET['cat']))'? if($_GET['cat']) / if(isset($_GET['cat'])) is goed genoeg.
 
Martijn

martijn

11/09/2008 00:45:00
Quote Anchor link
klopt, ik zat ff verkeerd in mijn PHP denken. Ben nog geen pro he :-p
alsnog hartelijk bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.