isset error werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Hey,

ik ben net begonnen met HBO informatica en om te oefenen moet ik in xampp dus een formulier maken.
Dit formulier is al gedeeltelijk voorgeschreven dus ik hoef maar een beetje aan te vullen.

Nu stuit ik echter op het volgende probleem:
Wanneer ik na de index op "versturen" druk moet er aan de hand van ingevulde waarden dus aangegeven worden of het goed is gegaan of niet.

Dit is het script die de fout moet aangeven (of juist niet):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {

if ($_POST['voornaam'] == "") {    $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['achternaam'] == "") {   $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";   }
if ($_POST['postcode'] == "" ) {    $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";     }
if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";     }
  
             if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";
        
        }
else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br />";

    }
   }
else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>



Nu geeft hij elke keer "U moet eerst het formulier invullen !" aan. Maakt niet uit hoe ik het formulier invul hij geeft altijd deze melding.
Wat doe ik nou fout?

P.S. ik ben echt nog een COMPLETE leek op dit gebied, heb er echt 0 verstand van.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 21:53:54
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 16:58:15
Quote Anchor link
Weet je zeker dat de naam van je button wel "submit" is?
anders zou het gewoon moeten werken..
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 16:59:17
Quote Anchor link
Waarschijnlijk stuur je geen veld vanuit je formulier mee welke een name heeft met "submit"... probeer regel 2 een te vervangen

van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


naar

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>



complete code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
    if ($_POST['voornaam'] == "") {    
        $error = "Je bent vergeten om je voornaam in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['achternaam'] == "") {  
        $error .= "Je bent vergeten om je achternaam in te vullen!<br />";  
    }

    if ($_POST['postcode'] == "" ) {    
        $error .= "Je bent vergeten om je postcode in te vullen!<br />";    
    }

    if ($_POST['tijdschrijft'] == "" ) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

  
    if (!isset($error)) {    
    echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";    
    }

    else {
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<br /><br/>".$error;
    }  
}

else {
    echo "U moet eerst het formulier invullen !";
}

?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:02:27 door Marvin H
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/10/2012 17:00:33
Quote Anchor link
(= antwoord op de eerste post; de rest stond hier nog niet)

Als je submit-knop er zo uit ziet:
<input type="submit" name="submit" value="Verzend">
zal dit wel werken. Ik vermoed dat je die name="submit" niet hebt.

----

Maar, ik zou altijd afraden of dit te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
?>


Ik zou dat altijd vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
?>


Jij vraagt: "heeft iemand op de knop gedrukt?"
Ik vraag: "Is er een POST formulier verzonden?"

De tweede is beter.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:01:27 door Kris Peeters
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

11/10/2012 17:02:32
Quote Anchor link
Het begin moetje

If($_SERVER['REQUET_METHOD']='POST')
{
// jou code

}

Plaatsen

Toevoeging op 11/10/2012 17:03:21:

Sorry moet =="post")
{
}
Zijm
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:05:41
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle reacties!
De submit knop miste inderdaad de name.
Echter nu geeft hij dit:


Notice: Undefined index: voornaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 4

Notice: Undefined index: achternaam in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5

Notice: Undefined index: postcode in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 6

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !


En Kris, ik moet het eerst met een submit knop doen om te oefenen maar bedankt voor je input!

Ik heb overigens alleen de submit knop gewijzigd, verder niks. Ik gebruik PPTs van school en wil graag die wijze eerst aanhouden.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:07:26 door kaas stengel
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:08:32
Quote Anchor link
@kaas: Plaats je volledige code eens inclusief het formulier...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:09:18
Quote Anchor link
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>
</form>


<FORM METHOD="post" ACTION=“verwerken3.php" >

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

</FORM>


<FORM METHOD="post" ACTION="verwerken3.php">

Kies minimaal 1 tijdschrijft:


<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

</FORM>

<FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" >

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>


</FORM>
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

11/10/2012 17:11:48
Quote Anchor link
Wat je nu doet is vier formulieren maken, terwijl al je textvelden bij hetzelfde formulier horen, toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<table> <form method="post" action="verwerken3.php">
<tr><td>Vul je voornaam in:</td><td> <input type ="text" name="voornaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je achternaam in:</td><td> <input type ="text" name="achternaam" size="25">*</td></tr>
<tr><td>Vul je telefoonnummer in:</td><td> <input type ="text" name="telefoonnummer" size="25"></td></tr>
<tr><td>Vul je postcode in:</td><td> <input type ="text" name="postcode" size="25">*</td></tr>
</table>

Ben je een jongen of een meisje:
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="jongen">Jongen
<INPUT NAME="guide" TYPE="radio" VALUE="meisje">Meisje<p>

Kies minimaal 1 tijdschrijft:

<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="gamez">Stuur mij informatie over het tijdschrijft GAMEZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="girlz" >Stuur mij informatie over het tijdschrijft GIRLZ <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="uitgaan">Stuur mij informatie over het tijdschrijft UITGAAN <br>
<INPUT TYPE="checkbox" NAME="tijdschrift" VALUE="mode">Stuur mij informatie over het tijdschrijft MODE <br>

<INPUT TYPE="submit" name= "submit" VALUE="Verzend het formulier">
<tr><td>Tekstvelden met een * zijn verplicht!</td></tr>

</FORM>

zoiets moet het worden, al moet ik wel zeggen dat dit wel een beetje een zooitje is met die tabellen en formulieren door elkaar heen.
Gewijzigd op 11/10/2012 17:14:11 door Bo Ter Ham
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:11:50
Quote Anchor link
Verstuur je drie verschillende forms in 1x? omdat ik meerdere keren <FORM METHOD="post" ACTION= "verwerken3.php" > tegenkom...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:18:04
Quote Anchor link
Tja ik weet niet anders dan dat het zo moest, school is niet de duidelijkste namelijk..

En Bo, met jouw code verdwijnt het stukje witregel voor de submit knop waardoor hij dus nogal tegen de tekst erboven staat aangeplakt. Dit moet niet.
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:19:00
Quote Anchor link
@kaas: de opmaak is niet het belangrijkste, je moet eerste testen of het werkt en daarna kan je altijd de opmaak nog beter maken...
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:25:43
Quote Anchor link
Ja, snap ik..
Anyway hij geeft nu dit als ik niks invul:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !

Vul ik overal wat in doet ie dit:

Notice: Undefined index: tijdschrijft in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 7
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Marvin H

Marvin H

11/10/2012 17:29:05
Quote Anchor link
verander tijdschrijft eens in tijdschrift :-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_POST['tijdschrift'] == "" ) {
?>
Gewijzigd op 11/10/2012 17:30:02 door Marvin H
 
Kaas stengel

kaas stengel

11/10/2012 17:32:56
Quote Anchor link
Wat een domme fout zeg :P
Maar goed hij geeft dan nog dezelfde fout (maar dan niet tijdschrijft :P)
 
Marvin H

Marvin H

12/10/2012 09:14:36
Quote Anchor link
Maak van je checkboxes een "array", door [] achter de name te zetten...

NAME="tijdschrift[]"

in je verwerken3.php doe je dan het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_POST['tijdschrijft'])) {    
        $error .= "Je moet minimaal 1 tijdschrijft aankruisen!";    
    }

?>
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 12:42:15
Quote Anchor link
Het werkt nog steeds niet goed, als ik 1 tekstvak invul geeft ie steeds weer een error.
Als ik helemaal niks invul geeft hij geen error maar hij laat ook niet zien wat nog ingevuld moet worden.
Vul ik bv. de voornaam in, geeft hij een error bij de achternaam? Vul ik de achternaam in, geeft hij hetzelfde aan als dat ik helemaal niks invul.

Snap er niks meer van.. hier een voorbeeld van de error:
Notice: Undefined variable: error in C:\Program Files (x86)\xampp\htdocs\CollegePHP\panoramix\verwerken3.php on line 5
Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !
 
Frank WD

Frank WD

14/10/2012 12:53:45
Quote Anchor link
Kijk hier eens na, er zit formulier afhandeling in. En je kunt beetje zien hoe een formulier er uit ziet als je de goede tags gebruikt.

KLIK
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 13:54:33
Quote Anchor link
Hey Frank, is dat niet wat te ingewikkeld? Het gaat hier om het eerste formulier die ik ooit maak en volgens mij hoef ik MySQL daar nog niet bij te betrekken (aangezien dat moet met arrays?).

Ik moet eigenlijk heel simpel gewoon hebben dat er wordt aangegeven dat er wat niet is ingevuld en ook precies wat.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 14:11:48
Quote Anchor link
Dan sla je dat gedeelte toch over.

Er wordt daar prima uitgelegd hoe de opbouw zou kunnen zijn.
 
Kaas stengel

kaas stengel

14/10/2012 15:44:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu bijna goed, ook al is de code nu te uitgebreid eigenlijk en snap ik van de helft niet wat de code doet maar dat even ter zijde.
Als ik nu gegevens niet invul geeft hij de juiste error weer alleen kom(t)en er onder de error(rs) altijd 3 zwarte balletjes te staan. Dit zijn de zelfde balletjes die voor een error komt. Dit zit natuurlijk ergens in de code maar ik weet niet waar.
Dit is mijn code nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

$aErrors
= array();

if ( !isset($_POST['voornaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['voornaam'] )
         or trim($_POST['voornaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['voornaam'] = 'Je bent vergeten je voornaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['achternaam'])
         or !preg_match( '~^[\w\' -]{2,}$~', $_POST['achternaam'] )
         or trim($_POST['achternaam']) == ''
   ) {
  $aErrors['achternaam'] = 'Je bent vergeten je achternaam in te vullen!';
}


if ( !isset($_POST['postcode']) or !preg_match( '~^\d{4} ?[a-zA-Z]{2}$~', $_POST['postcode'] ) ) {
  $aErrors['postcode'] = 'Je bent vergeten je postcode in te vullen!';
}



 if ( isset($aErrors) and count($aErrors) > 0 ) {
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul>';
      }


echo isset($aErrors['voornaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['achternaam']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['postcode']) ? '<li class="error">' : '<li>';
echo isset($aErrors['tijdschrift']) ? '<li class="error">' : '<li>';

if (!isset($error)) {

       echo "Gegevens zijn succesvol verzonden.";

}

?>


Klopt dit een beetje? En zo niet kan iemand het even mooi zetten?

Oh ja, ik heb alleen nog een error code nodig voor het tijdschrift. Dus dat er minimaal 1 aangerkuist moet worden.
Gewijzigd op 14/10/2012 15:45:38 door kaas stengel
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.