Items tonen niet niet gelezen zijn

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »
Dirk Coppens

Dirk Coppens

30/04/2018 18:47:26
Quote Anchor link
Hallo,

Zou er mij iemand kunnen helpen AUB.
Want ik kom er niet uit.

Ik heb een tabel "gebruikers"
vb
sleutel naam
987654321 Dirk Coppens
123456789 Test


Ik heb een tabel "gelezen" waarin user_id en een news_id in staat
vb :
User_id news_id
123456789 5
123456789 9
987654321 9
987654321 3

Ik heb nog een tabel met news
vb:

ID Title
2 Libya Gingerly Begins Seeking Economic but Not Pol...
3 Pressed by U.S., Pakistan Seizes a Taliban Chief
4 Francis, Still Hobbled, Will Give It Another Try
5 Most Support U.S. Guarantee of Health Care
6 Google Courts Small YouTube Deals, and Very Soon
7 A Laptop With Vista That Seems Just Like a Fully U
9 Opportunists in Somalia


Wat is nu mijn probleem.
In tabel gelezen staan de gelezen berichten per gebruiker.
Ik wil enkel de records tonen van een gebruiker die nog niet gelezen zijn.

Alvast bedankt

Edit:
Ik heb de titel aangepast van 'listing' naar 'Items tonen niet niet gelezen zijn'.
Zorg in het vervolg dat je een duidelijke titel meegeeft die je probleem- of vraagstelling omschrijft.
Gewijzigd op 30/04/2018 19:07:26 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:46:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/04/2018 19:05:48
Quote Anchor link
Ongelezen items staan dus niet in de tabel.
ikzelf zou dan denken aan zoiets:

SELECT ID, Title FROM news WHERE ID NOT IN (SELECT news_id FROM gelezen)
Dan kan je kijken of iets in de tabel juist niet voorkomt.
Gewijzigd op 30/04/2018 19:07:56 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/04/2018 19:53:38
Quote Anchor link
Ik heb er even geen benchmarks op los gelaten, maar volgens mij is een exists() efficiënter (en dus sneller).
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
select ID,Title
from news n
where not exists (select 1 from gelezen where user_id = :user and news_id = n.ID)

"Selecteer alle berichten die nog niet gelezen zijn door deze gebruiker"
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/04/2018 23:02:59
Quote Anchor link
Die (NOT) EXISTS variant is waarschijnlijk sneller inderdaad.

En als je de variant van @Ariën gebruikt moet je hier nog even een user toevoegen in de subquery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT ID, Title FROM news WHERE ID NOT IN (SELECT news_id FROM gelezen WHERE User_id = <user id>)

Anders worden alle gelezen berichten (door wie dan ook) er uitgefilterd.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/04/2018 23:09:45
Quote Anchor link
Waarschijnlijk is een LEFT JOIN sneller op de lange duur (vooral als je meer users en nieuws krijgt):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT n.ID, n.Title FROM news n
LEFT JOIN gelezen g ON g.user_id = :user AND g.news_id = n.ID
WHERE g.user_id IS NULL
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/04/2018 23:47:43
Quote Anchor link
Hm, als ik dit https://explainextended.com/2009/09/18/not-in-vs-not-exists-vs-left-join-is-null-mysql/ zo lees zou de not-exists juist de sloomste van de 3 moeten zijn. Als ik zelf wat testjes doe (MariaDB) merk ik daar weinig van (alle 3 even snel). Zowel de not-exists als not-in komen ook met exact hetzelfde explain plan (met een MATERIALIZED table - die hadden ze in 2009 volgens mij nog niet).

Als ik dit https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/subquery-materialization.html zo lees, dan zou de optimizer een not-in sowieso herschrijven naar een not-exists (heuj, not-exists zou dus iets sneller moeten zijn ivm geen rewrite nodig ;-) ), maar door de MATERIALIZED table zijn beide sowieso snel(ler).

Overigens heb ik ook wel eens hele slechte ervaringen met een MATERIALIZED table, waarbij het opbouwen van die temp table veel meer tijd kost dan het doen van een paar lookups voor een exists (grote tabellen met een goede index). De optimizer zover krijgen om niet te materializen is altijd weer gedoe ...
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

30/04/2018 23:49:48
Quote Anchor link
De snelheid is afhankelijk van het aantal records dat doorzocht moet worden. Misschien moet je test set gewoon wat groter? :)
 
Dirk Coppens

Dirk Coppens

01/05/2018 09:35:02
Quote Anchor link
Hallo

Aan allen hier een dikke merci voor de hulp.
Het is mij gelukt om mijn listing te tonen zoals ik het wilde.
Nogmaals hartelijk bedankt aan de professionals hier.

Ik heb gekozen voor :

SELECT n.ID, n.Title FROM news n
LEFT JOIN gelezen g ON g.user_id = :user AND g.news_id = n.ID
WHERE g.user_id IS NULL
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/05/2018 09:37:49
Quote Anchor link
U vraagt, wij draaien: twee tabellen met in tabel "news" 1,3M records, en in tabel "gelezen" 2,4M, waarvan 1,2M voor de specifieke user (andere data, maar vergelijkbare situatie). Tevens ook nog twee servers: "lokaal" = MySQL 5.7.7 (zonder MATERIALIZED kung-fu), "live" = MariaDB 10.0.34 (met).

not-exists:
- lokaal 0,110s (DEPENDENT SUBQUERY)
- live 20,8960 (MATERIALIZED)
met een extra "like" om MATERIALIZED te voorkomen (...)
- live 0,0902 (DEPENDENT SUBQUERY)

not-in:
- lokaal 0,094 (DEPENDENT SUBQUERY)
- live 32.4543 (MATERIALIZED)
geen idee hoe ik hier van die MATERIALIZED af kom ...

left-join:
- lokaal 0,094 (2x SIMPLE)
- live 0,0763 (2x SIMPLE)

Dusss, ook met een grote bak data liggen de tijden vrij dicht bij elkaar. Alleen als je de pech hebt dat de "optimizer" tot een MATERIALIZED temp table besluit kun je heel erg nat gaan (uiteraard heeft het soms ook wel voordelen). Kortom: altijd je explain plan checken, en zo af en toe eens in het "Slow Query Log" kijken (of gewoon zelf de duur van een query loggen).
 
Dirk Coppens

Dirk Coppens

01/05/2018 09:42:14
Quote Anchor link
Hallo,

Te vroeg viktorie geroepen ??
Als de gebruiker nog niet in de tabel gelezen staat krijg je een error ?

Met
SELECT n.ID, n.Title FROM news n
LEFT JOIN gelezen g ON g.user_id = :user AND g.news_id = n.ID
WHERE g.user_id IS NULL

Dacht dat het zou lukken maar is niet waar.

Ps de gebruiker komt maar in de tabel "gelezen als hij eentje aanduid dat hij gelezen heeft.
anders moet hij alles zien.



Toevoeging op 01/05/2018 09:48:20:

Hallo,

Heb het zelf opgelost met eerst naar het bestand lezen te gaan kijken en pas deze query uit te voeren als gebruiker er in staat.

Bedankt voor alles.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/05/2018 11:08:47
Quote Anchor link
Die LEFT JOIN zou precies moeten doen wat je wil, tenzij de structuur niet is die je zegt dat hij is:
Knoop berichten en gelezen aan elkaar en toon alles wat niet in gelezen voorkomt door de gebruiker. Lijkt me toch exact te kloppen.
 
Dirk Coppens

Dirk Coppens

01/05/2018 11:09:28
Quote Anchor link
Hallo,

Toch loopt er nog steeds iets mis .
Als ik de listing krijg en ik duid er eentje aan dat gelezen is, komt het in de tabel gelezen, de listing past zich aan
maar het id nr in de listing is verdwenen.
zie hieronder : hier kan je de ID nr nog zien

` a 4 Francis, Still Hobbled, Will Give It Another Try
` a 6 Google Courts Small YouTube Deals, and Very Soon, a Larger
` a 7 A Laptop With Vista That Seems Just Like a Fully Upgraded PC
` a 2 Libya Gingerly Begins Seeking Economic but Not Political Reform
` a 3 Pressed by U.S., Pakistan Seizes a Taliban Chief
` a 9 Opportunists in Somalia 25-4-2007 World news
` a 5 Most Support U.S. Guarantee of Health Care

Ik heb id 2 aangeduid dat het gelezen is en dan krijg ik dit :

` a Francis, Still Hobbled, Will Give It Another Try
` a Google Courts Small YouTube Deals, and Very Soon, a Larger
` a A Laptop With Vista That Seems Just Like a Fully Upgraded PC
` a Pressed by U.S., Pakistan Seizes a Taliban Chief
` a Opportunists in Somalia 25-4-2007 World news
` a Most Support U.S. Guarantee of Health Care

als ik een volgende wil aanduiden kan dit maat hij neemt het ID 2 terug mee terwijl het een ander Id moet zijn.


Kan hier terug even geholpen worden AUB

Dank bij voorbaat.



Toevoeging op 01/05/2018 12:07:53:

Hallo,

bestanden :

newsmain :
id,
Title,
Posted,
Category,
Subcategory,
SmallDescription,
FullDescription

gelezen :
user_id,
news_id

gebruikers :
id,
username,
password,
`Volle naam`,
Category,
Subcatergory

Als ik het volgende uitvoer :

$strSQL = "SELECT n.ID, n.Title, n.Posted, n.Category, n.Subcategory, n.SmallDescription, n.FullDescription FROM newsmain n LEFT JOIN gelezen g ON g.user_id = $sleutel AND g.news_id = n.ID WHERE g.user_id IS NULL ";

doet hij dit maar hij toont n.ID niet meer, blijkbaar zit hij ergens in de knoop ?

hulp AUB
Dank bij voorbaat
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/05/2018 13:15:13
Quote Anchor link
Dat vind ik vreemd, want als ik dezelfde query test blijft het id gewoon netjes staan zoals ik ook zou verwachten. Je zou nog kunnen proberen de WHERE g.user_id IS NULL naar WHERE g.news_id IS NULL te veranderen, voor het geval je tegen een bug in je mysql versie aanloopt.

Toevoeging op 01/05/2018 13:16:53:

Heb je de query ook al in een mysql console (of desnoods phpmyadmin) gedraaid om te zien of de velden wel zijn zoals je ze verwacht?
Gewijzigd op 01/05/2018 14:18:03 door Ben van Velzen
 
Dirk Coppens

Dirk Coppens

01/05/2018 16:36:14
Quote Anchor link
Dag Ben,

Als ik dit uitvoer in een mysql console loopt er niks fout.
Ik gebruik phprunner en daarin loopt het fout .
zie hieronder.


Description
Occurs before SQL query executed
Use this event if you like to modify default SQL query on the page.
Avoid editing strSQL parameter, modify strWhereClause and strOrderBy instead.

Parameters
$strSQL - SQL query being to be executed.
$strWhereClause - WHERE clause applied to the SQL query. Example: "active=1"
$strOrderBy - ORDER BY query applied to the SQL query.Example: "ORDER BY
LastName,FirstName"
$pageObject - an object of Page class representing the current page

function BeforeQueryList($strSQL, $strWhereClause, $strOrderBy, $pageObject)
{
$sleutel =$_SESSION["UserID"];
$strSQL = "SELECT n.ID, n.Title, n.Posted, n.Category, n.Subcategory, n.SmallDescription, n.FullDescription FROM newsmain n LEFT JOIN gelezen g ON g.user_id = $sleutel AND g.news_id = n.ID WHERE g.user_id IS NULL ";
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/05/2018 18:00:05
Quote Anchor link
Dus, ze geven aan dat je iets niet moet doen en je doet het dan toch? Lijkt me logisch daar dingen mis kunnen gaan. Ik zou zeggen vraag het aan de mensen van phprunner, want hier kan ik uiteraard ook niks mee.
 
Dirk Coppens

Dirk Coppens

01/05/2018 21:34:49
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het gevonden, maar ik krijg nog een fout.
De fout is nu als er een gebruiker is zoals "FGH123" Krijg ik de foutmelding Unknown column 'FGH123' in 'where clause'

de query = select count(*) FROM `newsmain` where ID NOT IN (SELECT news_id FROM gelezen WHERE user_id = FGH123 )

Als ik een gebruiker maak met alleen cijfers lukt alles.

De velden staan op varchar in beide tabellen.

Weet er iemand raad mee AUB.

Dank U
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/05/2018 21:43:08
Quote Anchor link
Er moeten even wat quotes omheen, en vergeet de escaping ook niet. Het is een goede gewoonte om altijd quotes te gebruiken, ook als het om getallen gaat.
 
Dirk Coppens

Dirk Coppens

01/05/2018 21:50:53
Quote Anchor link
Dag ben,

Misschien was mijn uitleg niet goed .
Ik gebruik een inlog user als die allemaal cijfers zijn is er geen probleem, als er een letter in staat heb ik een fout.

de query :
SELECT ID, Title FROM news WHERE ID NOT IN (SELECT news_id FROM gelezen WHERE User_id = $sleutel)
$sleutel = de ingelogde user
user_is = varchar
gebruiker of $sleutel = varchar

Hoe kan het dan komen dat cijfers in de query goed zijn en letters niet ?

Bedankt
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/05/2018 21:58:15
Quote Anchor link
Blijkbaar heb je dan niet gelezen, want ik zeg volgens mij vrij duidelijk wat je moet doen: quotes om de waarde en escaping toepassen. Ik zeg er alleen bij dat dat OOK moet als het om cijfers gaat.

EDIT: of nog liever, gebruik prepared statements. Scheelt je een hoop kopzorgen en wanneer correct toegepast een lekke applicatie.

Op dit moment is deze query lek, en waarschijnlijk het meerendeel van je andere queries ook. Leuk als je je data wil lekken, minder leuk als anderen in je applicatie komen, om welke reden dan ook.
Gewijzigd op 01/05/2018 22:27:37 door Ben van Velzen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.