join databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:08:00
Quote Anchor link
ik probeer in een zoekformulier de 2 databases die ik heb aan elkaar te linken, te weten episode_thumbs en episodes. In Episodes haalt het zoekformulier de nummers van de episodes en de teksten daarbij weg, in episode_thumbs moet hij de link halen van de episode.

Tot op heden heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    $sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%' LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {
            echo "<p>Titel: <b>$row[titel]</b><br>";
            echo "<b>$row[verhaal_google]</b><br>";
            echo "<b><a href=\"$row[url_trailer_wmv]\">";
            echo "<b><img src=\"$row[thumb]\" height=\"150\" width=\"200\" border=\"0\"></a></b></p>";
        }
        
        echo "<a href=\"index.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
    }


Enkel krijg ik dus een giga foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /blabla/zoeken/resultaat.php on line 9


Weet iemand hier een passende oplossing voor?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam Koster
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 17:13:39
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Je query is mislukt.
Bouw fatsoenlijke foutafhandeling in.
Hou $vars buiten quotes.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:17:00
Quote Anchor link
de zoekfunctie komt van http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/, lichtelijk aangepast, maar werkt zonder de join perfect.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2008 18:25:00
Quote Anchor link
Die JOIN hoort voor de WHERE te staan.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%'";

zoiets?
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:47:00
Quote Anchor link
nou, ik weet het echt niet meer:(.. de sql quiry klopt van geen kant. Nogmaals, zonder de join werkt het prima, kan iemand me plz de juiste quiry geven??
 
--

--

16/09/2008 18:52:00
Quote Anchor link
Niet bumpen.

Quote:
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 19:07:00
Quote Anchor link
mijn excuus:( ik word hier gwoon gefrustreerd van. De site wil ik vanavond gewoon klaar hebben, zat eerst te prutsen met een xml naar database connectie, dat onderdeel af, nu dit probleem:(
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 19:21:00
Quote Anchor link
En wat doet ie nu? Errors?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/09/2008 19:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.id = epi.id WHERE verhaal_google LIKE '%".mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm'])."%'";
?>
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Dank je robert, jij ook santhe, ik had de error meldingen erop gezet, en kwam idd iets raars tegen, colum epi.id bestond niet, ik database even nagecheckt, liep idd niet echt synchroon. Probleem is nu opgelost:) thnx:)
 
Frank -

Frank -

17/09/2008 05:20:00
Quote Anchor link
$HTTP_POST_VARS[zoekterm]?

Waar heb je dit script opgegraven? Dit stamt nog uit de prehistorie! Al sinds jaar en dag gebruik je voor POST-variabelen $_POST en dan wordt het dus $_POST['zoekterm'].

En waarom je niets aan beveiliging doet, is mij ook een raadsel. Userinput mag helemaal nooit zonder beveiliging in een query terecht komen. Gebruik mysql_real_escape_string() en zet eventuele magic_quotes uit (in .htaccess of php.ini)
 
Sam Koster

Sam Koster

17/09/2008 06:26:00
Quote Anchor link
$_POST['zoekterm']??? Als ik die erin zet, krijg ik gewoon te zien dat er geen gegevens gevonden zijn, terwijl er meer dan 2500 gegevens in de database staan. Als form gebruik ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="resultaat.php">
<input id="zoekboxveld" type="text" name="zoekterm" /><br>
<input type="submit" value="Zoeken" />
</form>


Linkje van dit script kwam ik tegen op het phphulp forum, http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:23:00
Quote Anchor link
ok, het join probleem is dus nu goed opgelost, weer een stukje ellende minder, maar wel 2 dagen verder en nog niet klaar. Er was nog een dingetje waar ik totaal niet uitkom, de pagination.

De pagination zelf werkt prima, geen klachten over, maar de hoeveelheid records zorgen ervoor dat er soms wel 280 pagina's zijn, alle records die beginnen met een d bijv zorgen daar bijv. voor. Deze records bestaan ook allemaal, dus daar ligt het niet aan. Ook geen duplicaten, k heb het nagecheckt.

iig, het probleem ligt dus in de hoeveelheid pagina's die hij weergeeft. Nu kwam ik (via een andere website) met het briljante idee om maximaal 10 pagina's tegelijk als optie te geven. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Hieronder mijn pagination stukje:
Bovenin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Limit = 15; //Number of results per page
$SearchString=$_POST["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") $SearchString=$_GET["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") {


Onderin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$Nav="";
If($page > 1) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page-1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&laquo;</A>&nbsp;";
}
For($i = 1 ; $i <= $NumberOfPages ; $i++) {
If($i == $page) {
$Nav .= "<B>$i</B>&nbsp;";
}Else{
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . $i . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">$i</A>&nbsp;";
}
}
If($page < $NumberOfPages) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page+1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&raquo;</A>";
}

Echo "" . $Nav;


Heeft iemand een idee?
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 06:31:00
Quote Anchor link
Bij de SQL zet je iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// hoeveel resultaten per pagina?
$limit = 10;

// welke pagina moeten we openen?
$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }


// maak je query (ik geef alleen de limit)
$query = ".... LIMIT ".$limit.", ".$start." .... ";
?>


Je krijgt nu per pagina 10 resultaten.
Let er wel op dat je $_GET['page'] (of $start) altijd gevuld is. Dus met een 1 of etc.
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:38:00
Quote Anchor link
Dank voor je hulp alvast, maar ik krijg gelijk al een error,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '{' in blabla/resultaat.php on line 41


Even voor de duidelijkheid, daar staat dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
//Get the number of pages
$NumberOfPages=ceil($NumberOfResults/$Limit);

$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }

 
$SearchResult=mysql_query("SELECT epi.id,thumb,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.episode_id = epi.id AND height= 200 WHERE verhaal_google LIKE '%$zoekterm%' LIMIT " . ($page-1)*$Limit . ", ".$start.") or die(mysql_error());

While($row = mysql_fetch_object($SearchResult)) {
[
/code]
 
Crispijn -

Crispijn -

18/09/2008 08:04:00
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar de kleurtjes.... er gaat iets fout aan het eind...
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Mijn fout.

Wijzig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page']) ?>
naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page'])) ?>
.
Ik was gewoon een ) vergeten na de isset.

Tevens zal daarna de fout komen die Crispijn (Dordtenaar?) aanwijst.
Na die $start." moet nog een " komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2008 09:09:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 18.09.2008 09:03:
Na die $start." moet nog een " komen.

Nee, die ene " is daar helemaal overbodig. Dus na $start komt niks.
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:23:00
Quote Anchor link
Maar dan moet de ." weer weg.
Beetje afhankelijk of er nog wat na komt of niet. In dit geval dus niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.