join databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:08:00
Quote Anchor link
ik probeer in een zoekformulier de 2 databases die ik heb aan elkaar te linken, te weten episode_thumbs en episodes. In Episodes haalt het zoekformulier de nummers van de episodes en de teksten daarbij weg, in episode_thumbs moet hij de link halen van de episode.

Tot op heden heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    $sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%' LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {
            echo "<p>Titel: <b>$row[titel]</b><br>";
            echo "<b>$row[verhaal_google]</b><br>";
            echo "<b><a href=\"$row[url_trailer_wmv]\">";
            echo "<b><img src=\"$row[thumb]\" height=\"150\" width=\"200\" border=\"0\"></a></b></p>";
        }
        
        echo "<a href=\"index.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
    }


Enkel krijg ik dus een giga foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /blabla/zoeken/resultaat.php on line 9


Weet iemand hier een passende oplossing voor?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam Koster
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 18:38:15
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Je query is mislukt.
Bouw fatsoenlijke foutafhandeling in.
Hou $vars buiten quotes.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:17:00
Quote Anchor link
de zoekfunctie komt van http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/, lichtelijk aangepast, maar werkt zonder de join perfect.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2008 18:25:00
Quote Anchor link
Die JOIN hoort voor de WHERE te staan.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%'";

zoiets?
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:47:00
Quote Anchor link
nou, ik weet het echt niet meer:(.. de sql quiry klopt van geen kant. Nogmaals, zonder de join werkt het prima, kan iemand me plz de juiste quiry geven??
 
--

--

16/09/2008 18:52:00
Quote Anchor link
Niet bumpen.

Quote:
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 19:07:00
Quote Anchor link
mijn excuus:( ik word hier gwoon gefrustreerd van. De site wil ik vanavond gewoon klaar hebben, zat eerst te prutsen met een xml naar database connectie, dat onderdeel af, nu dit probleem:(
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 19:21:00
Quote Anchor link
En wat doet ie nu? Errors?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/09/2008 19:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.id = epi.id WHERE verhaal_google LIKE '%".mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm'])."%'";
?>
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Dank je robert, jij ook santhe, ik had de error meldingen erop gezet, en kwam idd iets raars tegen, colum epi.id bestond niet, ik database even nagecheckt, liep idd niet echt synchroon. Probleem is nu opgelost:) thnx:)
 
Frank -

Frank -

17/09/2008 05:20:00
Quote Anchor link
$HTTP_POST_VARS[zoekterm]?

Waar heb je dit script opgegraven? Dit stamt nog uit de prehistorie! Al sinds jaar en dag gebruik je voor POST-variabelen $_POST en dan wordt het dus $_POST['zoekterm'].

En waarom je niets aan beveiliging doet, is mij ook een raadsel. Userinput mag helemaal nooit zonder beveiliging in een query terecht komen. Gebruik mysql_real_escape_string() en zet eventuele magic_quotes uit (in .htaccess of php.ini)
 
Sam Koster

Sam Koster

17/09/2008 06:26:00
Quote Anchor link
$_POST['zoekterm']??? Als ik die erin zet, krijg ik gewoon te zien dat er geen gegevens gevonden zijn, terwijl er meer dan 2500 gegevens in de database staan. Als form gebruik ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="resultaat.php">
<input id="zoekboxveld" type="text" name="zoekterm" /><br>
<input type="submit" value="Zoeken" />
</form>


Linkje van dit script kwam ik tegen op het phphulp forum, http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:23:00
Quote Anchor link
ok, het join probleem is dus nu goed opgelost, weer een stukje ellende minder, maar wel 2 dagen verder en nog niet klaar. Er was nog een dingetje waar ik totaal niet uitkom, de pagination.

De pagination zelf werkt prima, geen klachten over, maar de hoeveelheid records zorgen ervoor dat er soms wel 280 pagina's zijn, alle records die beginnen met een d bijv zorgen daar bijv. voor. Deze records bestaan ook allemaal, dus daar ligt het niet aan. Ook geen duplicaten, k heb het nagecheckt.

iig, het probleem ligt dus in de hoeveelheid pagina's die hij weergeeft. Nu kwam ik (via een andere website) met het briljante idee om maximaal 10 pagina's tegelijk als optie te geven. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Hieronder mijn pagination stukje:
Bovenin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Limit = 15; //Number of results per page
$SearchString=$_POST["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") $SearchString=$_GET["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") {


Onderin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$Nav="";
If($page > 1) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page-1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&laquo;</A>&nbsp;";
}
For($i = 1 ; $i <= $NumberOfPages ; $i++) {
If($i == $page) {
$Nav .= "<B>$i</B>&nbsp;";
}Else{
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . $i . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">$i</A>&nbsp;";
}
}
If($page < $NumberOfPages) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page+1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&raquo;</A>";
}

Echo "" . $Nav;


Heeft iemand een idee?
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 06:31:00
Quote Anchor link
Bij de SQL zet je iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// hoeveel resultaten per pagina?
$limit = 10;

// welke pagina moeten we openen?
$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }


// maak je query (ik geef alleen de limit)
$query = ".... LIMIT ".$limit.", ".$start." .... ";
?>


Je krijgt nu per pagina 10 resultaten.
Let er wel op dat je $_GET['page'] (of $start) altijd gevuld is. Dus met een 1 of etc.
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:38:00
Quote Anchor link
Dank voor je hulp alvast, maar ik krijg gelijk al een error,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '{' in blabla/resultaat.php on line 41


Even voor de duidelijkheid, daar staat dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
//Get the number of pages
$NumberOfPages=ceil($NumberOfResults/$Limit);

$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }

 
$SearchResult=mysql_query("SELECT epi.id,thumb,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.episode_id = epi.id AND height= 200 WHERE verhaal_google LIKE '%$zoekterm%' LIMIT " . ($page-1)*$Limit . ", ".$start.") or die(mysql_error());

While($row = mysql_fetch_object($SearchResult)) {
[
/code]
 
Crispijn -

Crispijn -

18/09/2008 08:04:00
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar de kleurtjes.... er gaat iets fout aan het eind...
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Mijn fout.

Wijzig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page']) ?>
naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page'])) ?>
.
Ik was gewoon een ) vergeten na de isset.

Tevens zal daarna de fout komen die Crispijn (Dordtenaar?) aanwijst.
Na die $start." moet nog een " komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2008 09:09:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 18.09.2008 09:03:
Na die $start." moet nog een " komen.

Nee, die ene " is daar helemaal overbodig. Dus na $start komt niks.
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:23:00
Quote Anchor link
Maar dan moet de ." weer weg.
Beetje afhankelijk of er nog wat na komt of niet. In dit geval dus niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.