[jquery] getJSON geeft 406

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »
Php knipper

php knipper

10/05/2014 00:38:48
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met een beheer gedeelte voor een website, deze werkt met CKEditor. Nu post ik dit met getJson, maar zodra hij post krijg ik een status 406.

De url ziet er niet echt uit omdat de html ook wordt meegestuurt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
site.com/admin/editip.php?value=%253Cp%2520style%3D%2522text-align%3Acenter%2522%253E%253Cimg%2520alt%3D%2522%2522%2520src%3D%2522%2Fhosting%2Ffiles%2FNieuwsbrief%2F545655.png%2522%2520style%3D%2522height%3A143px%3B%2520width%3A200px%2522%2520%2F%253E%26nbsp%3BWe%2520werken%2520aan%2520een%2520nieuwe%2520website%26nbsp%3B%253Cimg%2520alt%3D%2522devil%2522%2520src%3D%2522http%3A%2F%2Fwilly.mych-studio.com%2Fadmin%2Fckeditor%2Fplugins%2Fsmiley%2Fimages%2Fdevil_smile.png%2522%2520style%3D%2522height%3A23px%3B%2520width%3A23px%2522%2520title%3D%2522devil%2522%2520%2F%253E%253C%2Fp%253E%250A%250A%253Cp%2520style%3D%2522text-align%3Acenter%2522%253E%253Ciframe%2520frameborder%3D%25220%2522%2520height%3D%2522315%2522%2520src%3D%2522%2F%2Fwww.youtube.com%2Fembed%2FebXbLfLACGM%3Flist%3DPLFPg_IUxqnZM3uua-YwStHJ1qmlQKBnh0%2522%2520width%3D%2522560%2522%253E%253C%2Fiframe%253E%253C%2Fp%253E%250A&type=html


dit wordt verstuurt via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
                        function post_editip(element, value, type, tabel, cel, id) {
                            $(element).css("background", "rgb(255, 211, 129)");
                            
                            var json_url = 'editip.php';
                            $.getJSON( json_url, {
                                value: value,
                                type: type,
                                tabel: tabel,
                                cel: cel,
                                id: id
                            })
                            .done(function(data) {
                                if(data.error == 'NULL') {                                
                                    $(element).css("background", "rgb(129, 255, 129)");                                    
                                    $(element).parent().html(data.rvalue);
                                } else {
                                    alert('Fout');
                                    $(element).css("background", "rgb(255, 139, 129)");
                                }
                            })
                            .fail(function() {
                                alert('Systeemfout.');
                                $(element).css("background", "rgb(255, 139, 129)");
                            });
                        }


Hoe kan ik dit oplossen? of is dit de verkeerde manier?

Ps.Sorry dat ik op het moment weer te actief op phphulp ben, ik zoek wel degelijk zelf eerst naar een oplossing.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:52:47
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

10/05/2014 09:28:05
Quote Anchor link
Zet eens quote's om de veldnamen, dus "value": value

Ik zou het met $.post doen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/05/2014 10:05:47
Quote Anchor link
Ik zie helemaal niet in waarom je hier JSON voor nodig hebt. Ik vermoed dat je een soort CMS systeem wilt maken? waarbij de gebruiker pagina-content kan wijzigen via CKEditor? Je kan dan toch net als elk ander formulier de data POSTen?
 
Php knipper

php knipper

10/05/2014 12:58:26
Quote Anchor link
@ger van steenderen
omdat de php pagina json terug stuurt, je klikt op een div met html, deze opent dan de ckeditor in een dialog. Na het bewerken en op "opslaan" te hebben geklikt gaat deze via die getjson posten, meteen geeft deze een json terug met de voruitgang (of het gelukt is, welke mogelijke fouten, en de data die is weggeschreven);

@frank
Een klein beperkt systeem. ik gebruik jquery zodat het allemaal een beetje snel blijft. anders moet ik steeds opnieuw al die tabbelen inladen en dat kan wel wat zijn (alles is in tabel structuur en de gebruiker kan dingen bewerken door erop te klikken en toevoegen boven de tabel via een knopje).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

11/05/2014 11:13:09
Quote Anchor link
getJSON is een shorthand voor:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({url: 'link.php',
    type: 'GET',
    dataType: 'json',
    data: {
        "value": value,
        "id": id
        }
})

Wat jij deed is de naam van de property een variable geven (door " weg te laten). En ik vermoed dat het daar op fout gaat.

Met GET wordt de data in de url meegeven, ik heb dat persoonlijk liever niet, dus gebruik ik altijd POST.
 
Wouter J

Wouter J

11/05/2014 12:05:14
Quote Anchor link
>> Wat jij deed is de naam van de property een variable geven (door " weg te laten).

Dat kan niet in JavaScript. Alles voor de : is altijd de naam, geen variabele. Als je <ECMAscript 5 gebruikt heb je hier dan alleen problemen mee als je een keyword gebruikt (zoals "delete").
Zie http://bonsaiden.github.io/JavaScript-Garden/#object.general
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.