jQuery plaatje wisselen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 00:07:21
Quote Anchor link
Aangezien ik nog steeds geen kenner ben van jQuery heb ik een vraagje.

Ik heb deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/'.rand(1,100).'.jpg" alt="" id="plaatje"/>';
?>


Werkt uiteraard prima alleen moet de pagina steeds ververst worden.
Hoe kan ik dit plaatje bijvoorbeeld elke 30 seconden laten wisselen naar een ander random plaatje maar zonder dat de pagina ververst? Dus zonder php.
Misschien kan het zelfs alléén met Javascript?

SanThe
Gewijzigd op 13/03/2013 00:10:12 door - SanThe -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:42:39
 
Wouter J

Wouter J

13/03/2013 00:12:49
Quote Anchor link
Ik zou hier JavaScript voor gebruiken (tenzij je al jQuery gebruikt):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var img = document.getElementById('plaatje');
var changeImg = function () {
    img.src = 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg';

    setTimeout(changeImg, 30000); // 30 000ms = 30s
}


met jQuery: (zoals je ziet veranderd er praktisch niks)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var img = $('#plaatje');
var changeImg = function () {
    img.attr('src', 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg');

    setTimeout(changeImg, 30000);
};


Offtopic:
Even 2 opmerkingen:
- jQuery is gewoon een library, dus alles wat jQ kan kan in JS ook;
- een lege attribuut is even slecht als geen attribuut. Dus of (a) vul het alt attribuut in of (b) haal hem weg, maar alleen alt="" toevoegen omdat de validator het wilt is onzin.
Gewijzigd op 13/03/2013 00:14:24 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 00:25:22
Quote Anchor link
Ik heb de bovenste geprobeerd maar het doet niks.

Het staat tussen
<head>
<script type="text/javascript">
hier dus
</script>
</head>

Moet dat ergens anders staan?


Edit: Ik heb de alt ingevuld. Thanks voor de tip.
Gewijzigd op 13/03/2013 00:26:41 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2013 00:33:00
Quote Anchor link
nog wel even doen

<body onload="changeImg();">
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:10:53
Quote Anchor link
Error: TypeError: Math.rand is not a function
op regel:
img.src = 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg';

Heb ik van gemaakt:
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';

Nu krijg ik nog dit op diezelfde regel:
Error: TypeError: img is null
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2013 01:23:39
Quote Anchor link
var img = $('#plaatje'); ...

moet je dus in je html wel een img tag hebben met id="plaatje"
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:39:02
Quote Anchor link
Ik heb dit in de <head>
<script type="text/javascript">
var img = document.getElementById('plaatje');
var changeImg = function () {
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';

setTimeout(changeImg, 5000); // 30 000ms = 30s
}
setTimeout(changeImg, 5000); // 30 000ms = 30s
</script>

En dit <body onload="changeImg()">

En in de body dit
<img src="images/37.jpg" alt="SanThe" id="plaatje"/>

Maar het geeft deze error
Timestamp: 13-3-2013 1:30:35
Error: TypeError: img is null
Source File: http://localhost/
Line: 14

En dit is line 14
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';
 
Jack Maessen

Jack Maessen

13/03/2013 01:44:17
Quote Anchor link
om hoeveel plaatjes gaat het die verwisseld moeten worden?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:45:12
Quote Anchor link
1 Plaatje random naar een van de 100 aanwezige plaatjes.
Gewijzigd op 13/03/2013 01:46:19 door - SanThe -
 
Jack Maessen

Jack Maessen

13/03/2013 01:56:11
Quote Anchor link
je wilt voor 100 plaatjes natuurlijk niet met een array werken?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:58:10
Quote Anchor link
Als ik een onclick() er in zet doet ie het wél.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/' . rand(1, 100) . '.jpg" alt="SanThe" id="plaatje" onclick="this.src = \'images/\' + Math.round(Math.random(1,100)*10) + \'.jpg\'"/>';
?>
 
Wouter J

Wouter J

13/03/2013 08:05:33
Quote Anchor link
Je moet het script vlak voor </body> plaatsen, niet in de head. Als je hem in de head wilt moet je alles in een onload functie zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
window.onload = function () {
    // ... hier de code
};
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.