jQuery plaatje wisselen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 00:07:21
Quote Anchor link
Aangezien ik nog steeds geen kenner ben van jQuery heb ik een vraagje.

Ik heb deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/'.rand(1,100).'.jpg" alt="" id="plaatje"/>';
?>


Werkt uiteraard prima alleen moet de pagina steeds ververst worden.
Hoe kan ik dit plaatje bijvoorbeeld elke 30 seconden laten wisselen naar een ander random plaatje maar zonder dat de pagina ververst? Dus zonder php.
Misschien kan het zelfs alléén met Javascript?

SanThe
Gewijzigd op 13/03/2013 00:10:12 door - SanThe -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 17:28:17
 
Wouter J

Wouter J

13/03/2013 00:12:49
Quote Anchor link
Ik zou hier JavaScript voor gebruiken (tenzij je al jQuery gebruikt):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var img = document.getElementById('plaatje');
var changeImg = function () {
    img.src = 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg';

    setTimeout(changeImg, 30000); // 30 000ms = 30s
}


met jQuery: (zoals je ziet veranderd er praktisch niks)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var img = $('#plaatje');
var changeImg = function () {
    img.attr('src', 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg');

    setTimeout(changeImg, 30000);
};


Offtopic:
Even 2 opmerkingen:
- jQuery is gewoon een library, dus alles wat jQ kan kan in JS ook;
- een lege attribuut is even slecht als geen attribuut. Dus of (a) vul het alt attribuut in of (b) haal hem weg, maar alleen alt="" toevoegen omdat de validator het wilt is onzin.
Gewijzigd op 13/03/2013 00:14:24 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 00:25:22
Quote Anchor link
Ik heb de bovenste geprobeerd maar het doet niks.

Het staat tussen
<head>
<script type="text/javascript">
hier dus
</script>
</head>

Moet dat ergens anders staan?


Edit: Ik heb de alt ingevuld. Thanks voor de tip.
Gewijzigd op 13/03/2013 00:26:41 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2013 00:33:00
Quote Anchor link
nog wel even doen

<body onload="changeImg();">
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:10:53
Quote Anchor link
Error: TypeError: Math.rand is not a function
op regel:
img.src = 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg';

Heb ik van gemaakt:
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';

Nu krijg ik nog dit op diezelfde regel:
Error: TypeError: img is null
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2013 01:23:39
Quote Anchor link
var img = $('#plaatje'); ...

moet je dus in je html wel een img tag hebben met id="plaatje"
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:39:02
Quote Anchor link
Ik heb dit in de <head>
<script type="text/javascript">
var img = document.getElementById('plaatje');
var changeImg = function () {
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';

setTimeout(changeImg, 5000); // 30 000ms = 30s
}
setTimeout(changeImg, 5000); // 30 000ms = 30s
</script>

En dit <body onload="changeImg()">

En in de body dit
<img src="images/37.jpg" alt="SanThe" id="plaatje"/>

Maar het geeft deze error
Timestamp: 13-3-2013 1:30:35
Error: TypeError: img is null
Source File: http://localhost/
Line: 14

En dit is line 14
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';
 
Jack Maessen

Jack Maessen

13/03/2013 01:44:17
Quote Anchor link
om hoeveel plaatjes gaat het die verwisseld moeten worden?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:45:12
Quote Anchor link
1 Plaatje random naar een van de 100 aanwezige plaatjes.
Gewijzigd op 13/03/2013 01:46:19 door - SanThe -
 
Jack Maessen

Jack Maessen

13/03/2013 01:56:11
Quote Anchor link
je wilt voor 100 plaatjes natuurlijk niet met een array werken?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:58:10
Quote Anchor link
Als ik een onclick() er in zet doet ie het wél.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/' . rand(1, 100) . '.jpg" alt="SanThe" id="plaatje" onclick="this.src = \'images/\' + Math.round(Math.random(1,100)*10) + \'.jpg\'"/>';
?>
 
Wouter J

Wouter J

13/03/2013 08:05:33
Quote Anchor link
Je moet het script vlak voor </body> plaatsen, niet in de head. Als je hem in de head wilt moet je alles in een onload functie zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
window.onload = function () {
    // ... hier de code
};
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.