jQuery Select box namaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »
Dennis Mertens

Dennis Mertens

08/04/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Hallo PHPHulpers,

Eer gisteren kwam ik op het idee om een select box met jQuery te maken. Het is al aardig gelukt.

Je kan al een optie selecteren, en deze kan worden mee verzonden met een formulier. Maar ik wil niet het land mee verzenden maar het ID zeg maar.

Ik weet alleen niet waar ik deze moet plaatsen, en hoe ik deze dan vervolgens moet pakken.

Een voorbeeld en de code staat hieronder.

jQuery Select box
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<html>
<head>
<title>jQuery</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script type="text/javascript" src="jquery-1.3.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $('#selectBox').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html('Selecteer je land');
    });

    $('#selectItems li').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html($(this).html());
        $('#country').val($(this).html())
    });
});
</script>
<style type="text/css">
#selectBox
{
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    cursor: pointer;
}

#selectItems
{
    list-style-type: none;
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    margin: 0;
    padding: 0;
    position: absolute;
    z-index: 999;
    display: none;
    background: #fff;
    cursor: pointer;
    margin: -1px 0 0 5px;
}
#selectItems a
{
    display: block;
}
</style>
</head>
<body>

Belgie
<form method="post">

<div id="selectBox">Selecteer je land</div>
    <ul id="selectItems">
        <li>Belgie</li>
        <li>Nederland</li>
    </ul>

Hier weer verder geack<br />
    <input type="hidden" id="country" name="country" />
    <input type="submit" />
</form>

</body>
</html>


Alvast bedankt,
Dennis Mertens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:02:50
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/04/2009 14:52:00
Quote Anchor link
Ik heb geen idee. al wil ik wel zeggen dat ik dit best stoer vind. :P

ik denk wss.... als je op een land klikt dat je de value een id moet maken voor de submit? donno, dan word er iig een id gesubmit en geen naam
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

08/04/2009 14:53:00
Quote Anchor link
Ik bedenk net dat in in die li even ene span ga zetten ofzo :)

Hey, mare dit heb ik zelf gemaakt, dus toestemming vragen hae ;)
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 09:38:00
Quote Anchor link
Quote:
Stiekem een bump


Niet op kunnen lossen met een span. Iemand enig idee? :)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 09:51:00
Quote Anchor link
Heey Dennis,

Ik heb een misschien wel de oplossing voor jou idee!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<html>
<head>
<title>jQuery</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $('#selectBox').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html('Selecteer je land');
    });

    $('#selectItems li').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html($(this).html());
        $('#country').attr('value', $(this).attr('rel'));
    });
    
    $('#test').click(function() {
        $("#selected").html("U heeft de volgende item gekozen: " + $("#country").attr('value'));
        
        // Don't let the browser send any form to an other script.
        return false;
    });
});
</script>
<style type="text/css">
#selectBox
{
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    cursor: pointer;
}

#selectItems
{
    list-style-type: none;
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    margin: 0;
    padding: 0;
    position: absolute;
    z-index: 999;
    display: none;
    background: #fff;
    cursor: pointer;
    margin: -1px 0 0 5px;
}
#selectItems a
{
    display: block;
}
</style>
</head>
<body>

<div id="selected"><!-- void --></div>
<form method="post">

<div id="selectBox">Selecteer je land</div>
    <ul id="selectItems">
        <li rel="BG">Belgie</li>
        <li rel="NL">Nederland</li>
    </ul>

Hier weer verder geack<br />
    <input type="hidden" id="country" name="country" />
    <input type="submit" id="test" />
</form>

</body>
</html>


Hoop dat het wat helpt.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 10:13:00
Quote Anchor link
Ik was net op jQuery aan het kijken bij die attribuut opties. Thanks, dit zocht ik ;)

Nu verder met het multiple maken ;)

Dank u 8)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 10:36:00
Quote Anchor link
Geen dank dennis.

Ik denk enkel dat het niet (x)html valid is. Heb het namelijk niet gecheckt.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Agja, shit happens dan. Het gaat bij mij om dit stukje om de functionaliteit. Als dit eenmaal goed werkt, kan ik altijd nog kijken naar een andere oplossing...

En ik las ergens dat li de attribuut value heeft gehad, en dat het (nog) niet 'verboden' is, deze attributen te gebruiken.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 10:44:00
Quote Anchor link
Ik heb net de html gevalideerd, en ik krijg daar een error dat de rel attribuut niet in een li tag bestaat.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 11:15:00
Quote Anchor link
Ik heb van rel value gemaakt. Dat is wel goed. Tot zover ik het zie.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Het zou wel leuk zijn om hiervan een jQuery plugin te maken!

Ik ga er eens over nadenken
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 16:04:00
Quote Anchor link
Nou, ik heb al een jQuery plugin gezien hier voor. Alleen die vond ik niet geweldig :)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

09/04/2009 18:06:00
 
Niek Weevers

Niek Weevers

09/04/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Op het werk hebben we ook al zo'n functie gemaakt.
Deze zou je dan nog iets moeten verbouwen
http://www.sportmatch.nl/productie/cases/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.