jQuery Select box namaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »
Dennis Mertens

Dennis Mertens

08/04/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Hallo PHPHulpers,

Eer gisteren kwam ik op het idee om een select box met jQuery te maken. Het is al aardig gelukt.

Je kan al een optie selecteren, en deze kan worden mee verzonden met een formulier. Maar ik wil niet het land mee verzenden maar het ID zeg maar.

Ik weet alleen niet waar ik deze moet plaatsen, en hoe ik deze dan vervolgens moet pakken.

Een voorbeeld en de code staat hieronder.

jQuery Select box
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<html>
<head>
<title>jQuery</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script type="text/javascript" src="jquery-1.3.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $('#selectBox').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html('Selecteer je land');
    });

    $('#selectItems li').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html($(this).html());
        $('#country').val($(this).html())
    });
});
</script>
<style type="text/css">
#selectBox
{
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    cursor: pointer;
}

#selectItems
{
    list-style-type: none;
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    margin: 0;
    padding: 0;
    position: absolute;
    z-index: 999;
    display: none;
    background: #fff;
    cursor: pointer;
    margin: -1px 0 0 5px;
}
#selectItems a
{
    display: block;
}
</style>
</head>
<body>

Belgie
<form method="post">

<div id="selectBox">Selecteer je land</div>
    <ul id="selectItems">
        <li>Belgie</li>
        <li>Nederland</li>
    </ul>

Hier weer verder geack<br />
    <input type="hidden" id="country" name="country" />
    <input type="submit" />
</form>

</body>
</html>


Alvast bedankt,
Dennis Mertens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:28:17
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/04/2009 14:52:00
Quote Anchor link
Ik heb geen idee. al wil ik wel zeggen dat ik dit best stoer vind. :P

ik denk wss.... als je op een land klikt dat je de value een id moet maken voor de submit? donno, dan word er iig een id gesubmit en geen naam
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

08/04/2009 14:53:00
Quote Anchor link
Ik bedenk net dat in in die li even ene span ga zetten ofzo :)

Hey, mare dit heb ik zelf gemaakt, dus toestemming vragen hae ;)
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 09:38:00
Quote Anchor link
Quote:
Stiekem een bump


Niet op kunnen lossen met een span. Iemand enig idee? :)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 09:51:00
Quote Anchor link
Heey Dennis,

Ik heb een misschien wel de oplossing voor jou idee!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<html>
<head>
<title>jQuery</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $('#selectBox').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html('Selecteer je land');
    });

    $('#selectItems li').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html($(this).html());
        $('#country').attr('value', $(this).attr('rel'));
    });
    
    $('#test').click(function() {
        $("#selected").html("U heeft de volgende item gekozen: " + $("#country").attr('value'));
        
        // Don't let the browser send any form to an other script.
        return false;
    });
});
</script>
<style type="text/css">
#selectBox
{
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    cursor: pointer;
}

#selectItems
{
    list-style-type: none;
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    margin: 0;
    padding: 0;
    position: absolute;
    z-index: 999;
    display: none;
    background: #fff;
    cursor: pointer;
    margin: -1px 0 0 5px;
}
#selectItems a
{
    display: block;
}
</style>
</head>
<body>

<div id="selected"><!-- void --></div>
<form method="post">

<div id="selectBox">Selecteer je land</div>
    <ul id="selectItems">
        <li rel="BG">Belgie</li>
        <li rel="NL">Nederland</li>
    </ul>

Hier weer verder geack<br />
    <input type="hidden" id="country" name="country" />
    <input type="submit" id="test" />
</form>

</body>
</html>


Hoop dat het wat helpt.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 10:13:00
Quote Anchor link
Ik was net op jQuery aan het kijken bij die attribuut opties. Thanks, dit zocht ik ;)

Nu verder met het multiple maken ;)

Dank u 8)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 10:36:00
Quote Anchor link
Geen dank dennis.

Ik denk enkel dat het niet (x)html valid is. Heb het namelijk niet gecheckt.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Agja, shit happens dan. Het gaat bij mij om dit stukje om de functionaliteit. Als dit eenmaal goed werkt, kan ik altijd nog kijken naar een andere oplossing...

En ik las ergens dat li de attribuut value heeft gehad, en dat het (nog) niet 'verboden' is, deze attributen te gebruiken.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 10:44:00
Quote Anchor link
Ik heb net de html gevalideerd, en ik krijg daar een error dat de rel attribuut niet in een li tag bestaat.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 11:15:00
Quote Anchor link
Ik heb van rel value gemaakt. Dat is wel goed. Tot zover ik het zie.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Het zou wel leuk zijn om hiervan een jQuery plugin te maken!

Ik ga er eens over nadenken
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 16:04:00
Quote Anchor link
Nou, ik heb al een jQuery plugin gezien hier voor. Alleen die vond ik niet geweldig :)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

09/04/2009 18:06:00
 
Niek Weevers

Niek Weevers

09/04/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Op het werk hebben we ook al zo'n functie gemaakt.
Deze zou je dan nog iets moeten verbouwen
http://www.sportmatch.nl/productie/cases/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.