jQuery show()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

John Cena

John Cena

02/02/2011 10:29:31
Quote Anchor link
Dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <button id="button1">Show it</button>
    <p style="display: none">Hello  2</p>
    <script>
        $("button1").click(function () {
        $("p").show("slow");
        });
    </script>

en dit wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <button>Show it</button>
    <p style="display: none">Hello  2</p>
    <script>
        $("button").click(function () {
        $("p").show("slow");
        });
    </script>


Waarom? En hoe krijg ik voorbeeld 1 aan het werk zodat ik met meerdere buttons met een eigen ID kan werken?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:31:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2011 10:31:28
Quote Anchor link
Ik mis:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(document).ready(function(){
 
John Cena

John Cena

02/02/2011 10:32:31
Quote Anchor link
Het is ook een simpel snelle test. Waar zou dit volgens jou bij moeten staan? :)
Want, de onderste regel werkt wel, zonder die code.

Groeten :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/02/2011 10:33:51
Quote Anchor link
om je hele jQuery code heen ...

Basiskennis jQuery...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
      
 $("#button").click(function () {

Als de knop vaker voorkomt, moet je een class gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(".button").click(function () {
Gewijzigd op 02/02/2011 10:35:26 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2011 10:35:45
Quote Anchor link
Bij voorbeeld 1:

$("button1")

moet zijn

$("#button1")
 
Chris -

Chris -

02/02/2011 10:38:44
Quote Anchor link
Zou toch nog eens naar de basis van selectors kijken!
 
John Cena

John Cena

02/02/2011 10:41:11
Quote Anchor link
Ok, heb het aangepast, en het werkt nu inderdaad.
Als ik jou code erom heen zet Aar werkt het niet meer.

Nu wil ik echter dat button1 P1 opent, button2 P2, etc.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>

    <button id="button1">Show it 1</button>
    <p id="p1" style="display: none">Hello  1</p>
    <button id="button2">Show it 2 </button>
    <p id="p2" style="display: none">Hello  2</p>
    <button id="button3">Show it 3</button>
    <p id="p3" style="display: none">Hello  3</p>
    
    <script>
        $("#button1").click(function () {
        $("#p1").show("slow");
        });
    </script>
  
    

Hoe verwerk ik daar nu in dat hij automatisch de verschillende buttons en P's pakt?

@Aar, kan het zijn omdat ik geen body etc erin heb staan dat het daarom niet werkt?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2011 10:48:15
Quote Anchor link
Chi Lion op 02/02/2011 10:41:11:
Hoe verwerk ik daar nu in dat hij automatisch de verschillende buttons en P's pakt?
Wat bedoel je nou? Gewoon de code kopieren en 1 vervangen door 2 en 3???? Toch niet zo moeilijk?

Chi Lion op 02/02/2011 10:41:11:
@Aar, kan het zijn omdat ik geen body etc erin heb staan dat het daarom niet werkt?
Je hebt toch wel een body in je pagina staan neem ik aan?
 
John Cena

John Cena

02/02/2011 10:50:48
Quote Anchor link
Nee, ik wat ik gepost heb ik alle code in de pagina, ik ben eerst puur aan het testen voor ik verder ga. Zal het erbij inzetten.

In feite zouden het oneindig veel buttons en oneindig veel P's kunnen zijn.
de ID's van button en P worden auto gegenereerd, alleen moet hij snappen dat het getal bij button ook het getal bij P wordt zeg maar.

Zo iets duidelijker?
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

02/02/2011 10:57:11
Quote Anchor link
In jouw voorbeeld kun je simpelweg next() gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<button>Show it 1</button>
<p style="display: none">Hello  1</p>
<button>Show it 2 </button>
<p style="display: none">Hello  2</p>
<button>Show it 3</button>
<p style="display: none">Hello  3</p>

<script type="text/javascript">
$("button").click(function () {
    $(this).next('p').show("slow");
});
</script>
 
John Cena

John Cena

02/02/2011 10:58:35
Quote Anchor link
Maar, wat als ik nu wil dat de vorige weer gesloten wordt?

Toevoeging op 02/02/2011 11:00:42:

Wacht, dat is me gelukt nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<html>
    <head>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
    </head>
    <body>
        <button>Show it 1</button>
        <p style="display: none">Hello  1</p>
        <button>Show it 2 </button>
        <p style="display: none">Hello  2</p>
        <button>Show it 3</button>
        <p style="display: none">Hello  3</p>

        <script type="text/javascript">
        $("button").click(function () {
        $(this).next('p').show("slow");
        $(this).prev('p').hide("slow");
        });
        </script>
    </body>
</html>


Maar waar gooi ik nu mijn document.ready in?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2011 11:05:27
Quote Anchor link
Je moet met id's werken. Via php geef je een id mee aan je p's en in je javascript.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php for($i=1;$i<11;$i++) {
  echo '<p id="p'.$i.'" style="display: none">Hello '.$i.'</p>';
  echo '<a href="#" id="button '.$i.'">klik '.$i.'</a>;
}
<
script type="text/javascript">
for($i=1;$i<11;$i++) {
  ?>

  $("#button <?php echo $i; ?>").click(function () {
    $("#p<?php echo $i; ?>").show("slow");
  });
  <?php
}
?>

</script>
Gewijzigd op 02/02/2011 11:10:09 door Ozzie PHP
 
John Cena

John Cena

02/02/2011 11:09:05
Quote Anchor link
Ozzie, ik denk dat de oplossing die ik nu heb net zo goed werkt? (zie post boven jou)
Jij enige idee waar ik Aar zijn document.ready in moet pleuren, aangezien je die zelf ook niet gebruikt...
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

02/02/2011 11:10:56
Quote Anchor link
Met document ready ga je pas functies uitvoeren als het volledige document is geladen. Als je dus je javascript in de head zet gebruik je document ready. In jouw geval komt de javascript na de HTML waar het naar verwijst dus is document ready niet nodig.

Als je het netjes wilt doen plaats je JS in de head, zonder document.ready zal je op deze manier een foutmelding krijgen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<html>
    <head>
        <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>

        <script type="text/javascript">
        $(document).ready(function(){
            $("button").click(function () {
                $('p').hide("slow");
                $(this).next('p').show("slow");
            });
        });
        </script>

    </head>
    <body>
        <button>Show it 1</button>
        <p style="display: none">Hello  1</p>
        <button>Show it 2 </button>
        <p style="display: none">Hello  2</p>
        <button>Show it 3</button>
        <p style="display: none">Hello  3</p>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 02/02/2011 11:11:23 door Lauren Zonneveld
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2011 11:11:09
Quote Anchor link
Ik heb m nog wat aangepast... nu heb je een link / button voor iedere p... Die document ready kun je om je javascript heen zetten.
Gewijzigd op 02/02/2011 11:12:40 door Ozzie PHP
 
John Cena

John Cena

02/02/2011 11:13:34
Quote Anchor link
Perfect all of u guys, tnx alot!
 

02/02/2011 14:26:14
Quote Anchor link
Dit kan veel generieker worden aangepakt: voorbeeld.
Bij Ozzie's script krijg je dus steeds maar weer dezelfde stuk code. Hier is al een opzet van hoe het beter kan, in principe kan het nog verder worden uitgewerkt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2011 15:01:59
Quote Anchor link
Karl, in jouw voorbeeld vervangt ie telkens de ene p door de andere terwijl ts volgens mij wil dat ie ze afzonderlijk kan tonen en verbergen. Bijvoorbeeld dat je tegelijkertijd p1 en p3 toont. Kan dat in jouw opzet ook? Wel mooi gemaakt hoor :)

(is <button> een normaal html element?)
 

02/02/2011 16:02:47
Quote Anchor link
Ja, ik weet niet precies wat hij wilt.
Van die show() kan je toggle() maken. De methode eronder kan je dan weghalen.
Button is al minimaal vanaf html 4 aanwezig.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/02/2011 16:05:59
Quote Anchor link
is dat ook een xhtml element?

Ben het nog nooit tegengekomen... of anders gezegd, ik heb het nooit gebruikt.
 

02/02/2011 16:11:48
Quote Anchor link
<!ENTITY % inline.forms "input | select | textarea | label | button">
http://www.w3.org/TR/xhtml1/dtds.html#a_dtd_XHTML-1.0-Strict
Ja dus.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.