Jquery terugkoppeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 10:52:03
Quote Anchor link
Ik post via jquery informatie naar een andere pagina die alles in een databse stopt.
Vervolgens geeft die pagina een variable: $newTitleID = $conn->lastInsertId();
Hoe kan ik dit variable opvragen via jquery?
Ik wil namelijk het lastinsertid gebruiken in mijn indexpagina.

Als ik: alert( "Data Loaded: " + data ); opvraag, zit die variable daarin.

Ik weet alleen niet hoe dit precies heet, dus hoe ik moet zoeken....
Gewijzigd op 28/02/2018 10:57:45 door Daan Vee
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:16:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 10:58:23
Quote Anchor link
Je kan niet zomaar een PHP-variabele ophalen in JavaScript. Daarom zul je dus een AJAX-functie moeten maken die de door PHP geparste waarde ophaalt. Ik kan echter niet uit je verhaal opmaken om je dat al hebt.

Je kan verder met console.log() prima debuggen met behulp van je debugging-functies in je browser.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/02/2018 11:00:14
Quote Anchor link
Met jQuery Ajax kun je dit doen, je POST naar een pagina die geeft een JSON string terug. Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
{"succes": true, "object": {"id": 1}}
{"succes": false, "message": "Er is een fout opgetreden"}


Met de jQuery kun je die JSON weer afvangen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$.ajax({
    // Hier de rest van je Ajax
    success: function(data) {
          if (data.success) {
            alert(data.object.id);
        } else {
            alert('Er is een fout opgetreden: ' + data.message);
        }
      },
    error: function(data) {
            alert('Er is een fout opgetreden');
      }
});


Zoiets ongeveer.
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 11:22:49
Quote Anchor link
Ik weet niet of dit precies is wat ik bedoel, ik zal het proberen duidelijk uit te leggen.

index.php:
Stuurt via jquery gegevens naar verwerken.php

verwerken.php
verwerkt de gegevens, verstuurt via index.php en geeft na het opslaan in de database (wat goed gaat) $newTitleID = $conn->lastInsertId(); terug.

Nu wil ik op index.php $newTitleID weergeven....
Als ik op index.php: alert( "Data Loaded: " + data ); opvraag, zit het $newTitleID daarin, maar hoe kan ik 'm daarna los weergeven?
Ik wil namelijk de volgende code die dan wordt ingevoegd voorzien van dat ID:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(wrapper).append('<li class="drsubject" id="HIER DUS DAT ID"><table><tr><td style="padding-left: 5px;"><img src="layout/images/cursor.png"></td><td style="padding-left: 5px;"><input type="text" id=\"titelID\" name="titelnaam[]" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><input type="text" id=\"titelID\" name="titelfunctie[]" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><a href="#" class="remove_field"><i class="fa fa-trash"></i> &nbsp;Verwijder</a></td></tr></table></li>'); //a
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2018 15:50:54
Quote Anchor link
Dit regel je in je callback functie (het "success" blok waar @Joakim aan refereert). Daar moet "wrapper" wel bekend zijn uiteraard. Deze functie krijgt een schop terug als verwerken.php zijn werk heeft gedaan. En in die callback kun je ook informatie terugkrijgen (de "data" parameter in de "success" functie, deze is afkomstig van wat verwerken.php uitspuugt).

Het is handig om het gedrag van dit soort functionaliteit op één plek te definiëren, want in zekere zin hoort dit bij elkaar - het plaatsen van een bericht, visuele terugkoppeling op het scherm, dit is allemaal onderdeel van de AJAX chatbox, of wat je ook probeert te maken.
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 16:44:16
Quote Anchor link
Kun je een voorbeeldcode geven, want ik snap niet helemaal wat je bedoelt...
 
Daan Vee

Daan Vee

02/03/2018 09:38:59
Quote Anchor link
Ik ben de code van Joakim aan het bestuderen. Ik denk dat daar het antwoord in zit.
Wat ik me afvraag:

Dit doet mijn update-pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if($_POST['newtitle'] == "newtitle"){

            if(empty($_POST['draaiboekID']) || empty($_POST['itemID']) || empty($_POST['userID'])) {
            echo $_POST['newtitle'];
            echo $_POST['draaiboek'];
            echo "Er is iets heel erg mis gegaan";
            }


            else{
            $draaiboekID = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['draaiboekID']);
            $itemID = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['itemID']);
            $userID = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['userID']);
            
            $add_title = mysqli_query($conn, "INSERT INTO titels (naam, functie, volgorde, draaiboekID, itemID, userID) VALUES ('', '', '100', '$draaiboekID', '$itemID', '$userID')") or die('Fout, titel is niet ingevoegd');
            echo $_POST['draaiboek'];
            echo "Er is iets aangemaakt. Het nieuwe ID is";
            $newTitleID = $conn->lastInsertId();
            }

}

?>


Hoe zorg ik dat hier een JSON wordt teruggegeven naar index.php?
Moet dit hier ergens inkomen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
{"succes": true, "object": {"id": 1}}
{"succes": false, "message": "Er is een fout opgetreden"}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2018 09:53:07
Quote Anchor link
Als de actie niet gelukt is toon je die JSON-string. Voor het gemak kan je die zelf opbouwen met PHP:
http://php.net/manual/en/function.json-encode.php
Gewijzigd op 02/03/2018 09:53:29 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

02/03/2018 10:04:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
json_encode($newTitleID);


Als ik dit zo aan het einde van update.php verpak. Kan ik 'm dan in index.php weer ophalen?
Ik snap niet wat je bedoelt Arien. Doe ik het zo goed? Ben een leek op dit gebied...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2018 10:24:16
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: Debug eens en echo die json_encode. En speel er eens mee tot je de gewenste uitvoer krijgt.

Vroeger was ik ook een leek, maar met het grasduinen in de php.net site heb ik steeds meer geleerd. ;-)
Gewijzigd op 02/03/2018 10:27:06 door - Ariën -
 

02/03/2018 11:06:20
Quote Anchor link
Daan Vee op 02/03/2018 10:04:45:
Als ik dit zo aan het einde van update.php verpak. Kan ik 'm dan in index.php weer ophalen?
Ik snap niet wat je bedoelt Arien. Doe ik het zo goed? Ben een leek op dit gebied...


Misschien is het slim om je eens in jQuery Ajax in te lezen. Dat doet namelijk wat jij wil. https://api.jquery.com/jquery.post/
 
Daan Vee

Daan Vee

02/03/2018 12:07:37
Quote Anchor link
Ik ben een eindje...
Alleen kloppen ergens m'n haakjes niet.
Wat het verschil is tussen } en }) en }); weet ik niet..
Zou iemand eens kunnen kijken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
    <script>
    $(document).ready(function() {
    var max_fields      = 20; //maximum input boxes allowed
    var wrapper         = $(".input_fields_wrap"); //Fields wrapper
    var add_button      = $(".add_field_button"); //Add button ID
    
    var x = 1; //initlal text box count
    $(add_button).click(function(e){ //on add input button click
        e.preventDefault();
        if(x < max_fields){ //max input box allowed
            x++; //text box increment
            

    $.ajax({
        type: 'POST',
        url: 'shared/updateTitles.php',
        data: {newtitle: "newtitle", draaiboekID: "<?php echo $draaiboekID; ?>", itemID: "<?php echo $itemID; ?>", userID: "<?php echo $userID; ?>"},
        success: function(result) {
        var data = jQuery.parseJSON(result);
        alert(data.newtitleID);
         }
        
        
    });
        })
    

    $(wrapper).on("click",".remove_field", function(e){ //user click on remove text
    var titleID =  $(this).parents('li').attr('titelid');
    e.preventDefault(); $(this).parents('li').remove(); x--;
        
        
    $.post( "shared/updateTitles.php", { deletetitle: "deletetitle", titleID: titleID })
  .done(function( data ) {
    alert( "Data Loaded: " + data );
  });
        
    })
    
});
</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2018 12:11:23
Quote Anchor link
Het verschil moet je juist tellen. :-)
Want wat je opent, sluit je ook af.

Bekijk anders eens een basistutorial over jQuery. Goed inspringen met de tab-toets kan goed helpen.
Gewijzigd op 02/03/2018 12:12:49 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

02/03/2018 14:55:04
Quote Anchor link
Basis van programmeren; structuur! Goed inspringen zorgt voor overzicht.
Gebruik een editor met kleur codes! Deze helpen wanneer je een haakje bent vergeten.

Ik weet niet precies hoe je je code hebben wilt, maar zo is in ieder geval alles afgesloten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<script>
    $(document).ready(function() {
        var max_fields      = 20; //maximum input boxes allowed
        var wrapper         = $(".input_fields_wrap"); //Fields wrapper
        var add_button      = $(".add_field_button"); //Add button ID

        var x = 1; //initlal text box count
        
        $(add_button).click(function(e){ //on add input button click
            
            e.preventDefault();
            
            if(x < max_fields){ //max input box allowed
                x++; //text box increment
            }

            $.ajax({
                type: 'POST',
                url: 'shared/updateTitles.php',
                data: {newtitle: "newtitle", draaiboekID: "<?php echo $draaiboekID; ?>", itemID: "<?php echo $itemID; ?>", userID: "<?php echo $userID; ?>"},
                success: function(result) {
                    var data = jQuery.parseJSON(result);
                    alert(data.newtitleID);
                }    
            });
        


            $(wrapper).on("click",".remove_field", function(e) { //user click on remove text
                var titleID =  $(this).parents('li').attr('titelid');
                e.preventDefault(); $(this).parents('li').remove(); x--;
                    
                    
                $.post( "shared/updateTitles.php", { deletetitle: "deletetitle", titleID: titleID })
                .done(function( data ) {
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                });
            });
        });
    });
</script>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/03/2018 15:58:39
Quote Anchor link
Dit is het derde topic wat geopend is over wat in feite hetzelfde onderwerp is?

eerste topic, reeds gesloten door mod
tweede topic, met aan het einde "Thanks werkt." - blijkbaar niet dus?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.