Jquery terugkoppeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 10:52:03
Quote Anchor link
Ik post via jquery informatie naar een andere pagina die alles in een databse stopt.
Vervolgens geeft die pagina een variable: $newTitleID = $conn->lastInsertId();
Hoe kan ik dit variable opvragen via jquery?
Ik wil namelijk het lastinsertid gebruiken in mijn indexpagina.

Als ik: alert( "Data Loaded: " + data ); opvraag, zit die variable daarin.

Ik weet alleen niet hoe dit precies heet, dus hoe ik moet zoeken....
Gewijzigd op 28/02/2018 10:57:45 door Daan Vee
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 09:58:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 10:58:23
Quote Anchor link
Je kan niet zomaar een PHP-variabele ophalen in JavaScript. Daarom zul je dus een AJAX-functie moeten maken die de door PHP geparste waarde ophaalt. Ik kan echter niet uit je verhaal opmaken om je dat al hebt.

Je kan verder met console.log() prima debuggen met behulp van je debugging-functies in je browser.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

28/02/2018 11:00:14
Quote Anchor link
Met jQuery Ajax kun je dit doen, je POST naar een pagina die geeft een JSON string terug. Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
{"succes": true, "object": {"id": 1}}
{"succes": false, "message": "Er is een fout opgetreden"}


Met de jQuery kun je die JSON weer afvangen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$.ajax({
    // Hier de rest van je Ajax
    success: function(data) {
          if (data.success) {
            alert(data.object.id);
        } else {
            alert('Er is een fout opgetreden: ' + data.message);
        }
      },
    error: function(data) {
            alert('Er is een fout opgetreden');
      }
});


Zoiets ongeveer.
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 11:22:49
Quote Anchor link
Ik weet niet of dit precies is wat ik bedoel, ik zal het proberen duidelijk uit te leggen.

index.php:
Stuurt via jquery gegevens naar verwerken.php

verwerken.php
verwerkt de gegevens, verstuurt via index.php en geeft na het opslaan in de database (wat goed gaat) $newTitleID = $conn->lastInsertId(); terug.

Nu wil ik op index.php $newTitleID weergeven....
Als ik op index.php: alert( "Data Loaded: " + data ); opvraag, zit het $newTitleID daarin, maar hoe kan ik 'm daarna los weergeven?
Ik wil namelijk de volgende code die dan wordt ingevoegd voorzien van dat ID:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(wrapper).append('<li class="drsubject" id="HIER DUS DAT ID"><table><tr><td style="padding-left: 5px;"><img src="layout/images/cursor.png"></td><td style="padding-left: 5px;"><input type="text" id=\"titelID\" name="titelnaam[]" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><input type="text" id=\"titelID\" name="titelfunctie[]" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;"></td><td style="padding-left: 5px;"><a href="#" class="remove_field"><i class="fa fa-trash"></i> &nbsp;Verwijder</a></td></tr></table></li>'); //a
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/02/2018 15:50:54
Quote Anchor link
Dit regel je in je callback functie (het "success" blok waar @Joakim aan refereert). Daar moet "wrapper" wel bekend zijn uiteraard. Deze functie krijgt een schop terug als verwerken.php zijn werk heeft gedaan. En in die callback kun je ook informatie terugkrijgen (de "data" parameter in de "success" functie, deze is afkomstig van wat verwerken.php uitspuugt).

Het is handig om het gedrag van dit soort functionaliteit op één plek te definiëren, want in zekere zin hoort dit bij elkaar - het plaatsen van een bericht, visuele terugkoppeling op het scherm, dit is allemaal onderdeel van de AJAX chatbox, of wat je ook probeert te maken.
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 16:44:16
Quote Anchor link
Kun je een voorbeeldcode geven, want ik snap niet helemaal wat je bedoelt...
 
Daan Vee

Daan Vee

02/03/2018 09:38:59
Quote Anchor link
Ik ben de code van Joakim aan het bestuderen. Ik denk dat daar het antwoord in zit.
Wat ik me afvraag:

Dit doet mijn update-pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if($_POST['newtitle'] == "newtitle"){

            if(empty($_POST['draaiboekID']) || empty($_POST['itemID']) || empty($_POST['userID'])) {
            echo $_POST['newtitle'];
            echo $_POST['draaiboek'];
            echo "Er is iets heel erg mis gegaan";
            }


            else{
            $draaiboekID = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['draaiboekID']);
            $itemID = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['itemID']);
            $userID = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['userID']);
            
            $add_title = mysqli_query($conn, "INSERT INTO titels (naam, functie, volgorde, draaiboekID, itemID, userID) VALUES ('', '', '100', '$draaiboekID', '$itemID', '$userID')") or die('Fout, titel is niet ingevoegd');
            echo $_POST['draaiboek'];
            echo "Er is iets aangemaakt. Het nieuwe ID is";
            $newTitleID = $conn->lastInsertId();
            }

}

?>


Hoe zorg ik dat hier een JSON wordt teruggegeven naar index.php?
Moet dit hier ergens inkomen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
{"succes": true, "object": {"id": 1}}
{"succes": false, "message": "Er is een fout opgetreden"}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2018 09:53:07
Quote Anchor link
Als de actie niet gelukt is toon je die JSON-string. Voor het gemak kan je die zelf opbouwen met PHP:
http://php.net/manual/en/function.json-encode.php
Gewijzigd op 02/03/2018 09:53:29 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

02/03/2018 10:04:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
json_encode($newTitleID);


Als ik dit zo aan het einde van update.php verpak. Kan ik 'm dan in index.php weer ophalen?
Ik snap niet wat je bedoelt Arien. Doe ik het zo goed? Ben een leek op dit gebied...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2018 10:24:16
Quote Anchor link
Ik zou zeggen: Debug eens en echo die json_encode. En speel er eens mee tot je de gewenste uitvoer krijgt.

Vroeger was ik ook een leek, maar met het grasduinen in de php.net site heb ik steeds meer geleerd. ;-)
Gewijzigd op 02/03/2018 10:27:06 door - Ariën -
 

02/03/2018 11:06:20
Quote Anchor link
Daan Vee op 02/03/2018 10:04:45:
Als ik dit zo aan het einde van update.php verpak. Kan ik 'm dan in index.php weer ophalen?
Ik snap niet wat je bedoelt Arien. Doe ik het zo goed? Ben een leek op dit gebied...


Misschien is het slim om je eens in jQuery Ajax in te lezen. Dat doet namelijk wat jij wil. https://api.jquery.com/jquery.post/
 
Daan Vee

Daan Vee

02/03/2018 12:07:37
Quote Anchor link
Ik ben een eindje...
Alleen kloppen ergens m'n haakjes niet.
Wat het verschil is tussen } en }) en }); weet ik niet..
Zou iemand eens kunnen kijken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
    <script>
    $(document).ready(function() {
    var max_fields      = 20; //maximum input boxes allowed
    var wrapper         = $(".input_fields_wrap"); //Fields wrapper
    var add_button      = $(".add_field_button"); //Add button ID
    
    var x = 1; //initlal text box count
    $(add_button).click(function(e){ //on add input button click
        e.preventDefault();
        if(x < max_fields){ //max input box allowed
            x++; //text box increment
            

    $.ajax({
        type: 'POST',
        url: 'shared/updateTitles.php',
        data: {newtitle: "newtitle", draaiboekID: "<?php echo $draaiboekID; ?>", itemID: "<?php echo $itemID; ?>", userID: "<?php echo $userID; ?>"},
        success: function(result) {
        var data = jQuery.parseJSON(result);
        alert(data.newtitleID);
         }
        
        
    });
        })
    

    $(wrapper).on("click",".remove_field", function(e){ //user click on remove text
    var titleID =  $(this).parents('li').attr('titelid');
    e.preventDefault(); $(this).parents('li').remove(); x--;
        
        
    $.post( "shared/updateTitles.php", { deletetitle: "deletetitle", titleID: titleID })
  .done(function( data ) {
    alert( "Data Loaded: " + data );
  });
        
    })
    
});
</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2018 12:11:23
Quote Anchor link
Het verschil moet je juist tellen. :-)
Want wat je opent, sluit je ook af.

Bekijk anders eens een basistutorial over jQuery. Goed inspringen met de tab-toets kan goed helpen.
Gewijzigd op 02/03/2018 12:12:49 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

02/03/2018 14:55:04
Quote Anchor link
Basis van programmeren; structuur! Goed inspringen zorgt voor overzicht.
Gebruik een editor met kleur codes! Deze helpen wanneer je een haakje bent vergeten.

Ik weet niet precies hoe je je code hebben wilt, maar zo is in ieder geval alles afgesloten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<script>
    $(document).ready(function() {
        var max_fields      = 20; //maximum input boxes allowed
        var wrapper         = $(".input_fields_wrap"); //Fields wrapper
        var add_button      = $(".add_field_button"); //Add button ID

        var x = 1; //initlal text box count
        
        $(add_button).click(function(e){ //on add input button click
            
            e.preventDefault();
            
            if(x < max_fields){ //max input box allowed
                x++; //text box increment
            }

            $.ajax({
                type: 'POST',
                url: 'shared/updateTitles.php',
                data: {newtitle: "newtitle", draaiboekID: "<?php echo $draaiboekID; ?>", itemID: "<?php echo $itemID; ?>", userID: "<?php echo $userID; ?>"},
                success: function(result) {
                    var data = jQuery.parseJSON(result);
                    alert(data.newtitleID);
                }    
            });
        


            $(wrapper).on("click",".remove_field", function(e) { //user click on remove text
                var titleID =  $(this).parents('li').attr('titelid');
                e.preventDefault(); $(this).parents('li').remove(); x--;
                    
                    
                $.post( "shared/updateTitles.php", { deletetitle: "deletetitle", titleID: titleID })
                .done(function( data ) {
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                });
            });
        });
    });
</script>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/03/2018 15:58:39
Quote Anchor link
Dit is het derde topic wat geopend is over wat in feite hetzelfde onderwerp is?

eerste topic, reeds gesloten door mod
tweede topic, met aan het einde "Thanks werkt." - blijkbaar niet dus?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.