jquery .val() unidentified

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 13:22:28
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
<div class="tab-pane" id="type">
                                            <h4 class="info-text">
                                                What type of cruise would you want?
                                            </h4>

                                            <div class="row">
                                                <div class="col-sm-10 col-sm-offset-1">
                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 99 From 12pm to 4pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="lunch">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Lunch
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 149 From 4pm to 9pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="dinner">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Dinner
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                <div class="col-sm-4">
                                                    <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 239 From 12pm to 9pm">
                                                        <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="day">

                                                        <div class="icon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                directions_boat
                                                            </i>
                                                        </div>
                                                            
                                                        <h6>
                                                            Day
                                                        </h6>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                people
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of adults
                                                            </label>

                                                            <input name="amountAdults" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                group_add
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of Childern
                                                            </label>

                                                            <input name="amountChildern" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                            
                                    <div class="tab-pane" id="details">
                                        <div class="row">
                                            <h4 class="info-text"> Pick a date you would like to go</h4>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div style="height: 500px;" id="datepicker"></div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>


<input type='button' class='btn btn-next btn-fill btn-info btn-wd' onclick="getValues()" name='next' value='Next' />

            function getValues()
            {
                alert($( "input[type=radio][name=ctype]:checked" ).val());
            }


Ik zie nergens een fout staan in de code, waardoor het script met alert niet werkt. Als resultaat geeft hij terug: unidentified, maar de value zou dinner, lunch of day moeten zijn. Ik heb in de broncode gekeken, als ik daar één van de drie aanklik staat er wel gewoon checked="checked". Ik ben er al een uur mee bezig om te achterhalen waar de fout is, maar kom er simpel niet uit. Alvast bedankt voor de hulp
Gewijzigd op 09/03/2019 13:24:34 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:03:32
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/03/2019 13:39:36
Quote Anchor link
Zo werkt het bij mij wel :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
function getValues()
{
    alert($( "input[type=radio][name=ctype]:checked" ).val());
}
</script>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

09/03/2019 13:39:58
Quote Anchor link
Is er wel een waarde geselecteerd? Initieel in ieder geval niet zo te zien.

Waarom trouwens die type=radio er nog bij. Enkel name=ctype is toch voldoende (dat zijn enkel maar radio's)?

Misschien quootjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert($( "input[name='ctype']:checked" ).val());
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/03/2019 13:40:46
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken? Heb je ook simpelweg [name=ctype] geprobeerd, eventueel met quotes?
Wat in ieder geval niet klopt is het hergebruik van id="ctype".
Weet je zeker dat je JavaScript nergens anders breekt? En waar zijn je form tags?

Bijna letterlijk dezelfde vraag op SO
 
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 13:43:58
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 09/03/2019 13:40:46:
Dit zou moeten werken? Heb je ook simpelweg [name=ctype] geprobeerd, eventueel met quotes?
Wat in ieder geval niet klopt is het hergebruik van id="ctype".
Weet je zeker dat je JavaScript nergens anders breekt? En waar zijn je form tags?

Bijna letterlijk dezelfde vraag op SO

De form tags zitten helemaal van boven, echter werken de andere oplossingen ook niet die zijn genoemd. ;\

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
<?php
    session_start();
?>


<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8" />
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
        
        <title>
            Umoja - Bookings        
        </title>
        
        <!-- Import all css files -->
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto:300,400,500,700|Roboto+Slab:400,700|Material+Icons" />
        <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/latest/css/font-awesome.min.css" />
        <link rel="stylesheet" href="//netdna.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.0.0/css/bootstrap.min.css" id="bootstrap-css">
        <link rel="stylesheet" href="assets/css/index.css" />
        <link rel="stylesheet" href="assets/dist/datepickk.min.css" />
        
        <!-- Import al javascript files -->
        <script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js"></script>
        <script src="//netdna.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.0.0/js/bootstrap.min.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="assets/js/index.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="assets/dist/datepickk.min.js"></script>
    </head>
    
    <body>
        <div>
            <!-- Logo and name in left top (DISABLED) -->
            <!--
            <a href="#">
                <div class="logo-container">
                    <div class="logo">
                        <img src="">
                    </div>
                    
                    <div class="brand">
                        Something
                    </div>
                </div>
            </a>
            -->

            <!-- Info bar right bottom (DISABLED) -->
            <!--
            <a href="#" class="made-with-mk">
                <div class="brand">
                    Something
                </div>
                
                <div class="made-with">
                    Something
                </div>
            </a>
            -->

            <div class="container">
                <div class="row">
                    <div class="col-sm-8 col-sm-offset-2">
                        <div class="wizard-container">
                            <div class="card wizard-card" data-color="blue" id="wizard">
                                <form method="POST">
                                <div class="wizard-header">
                                    <h3 class="wizard-title">
                                        Book a cruise
                                    </h3>
                                    
                                    <h5>
                                        This information will let us know what kind of cruise you want
                                    </h5>
                                </div>
                                
                                <!-- Menu with content -->
                                <div class="wizard-navigation">
                                       <ul>
                                        <li>
                                            <a href="#type" data-toggle="tab">
                                                Cruise Type
                                            </a>
                                        </li>
                                        
                                        <li>
                                            <a href="#details" data-toggle="tab">                                                    
                                                Details
                                            </a>
                                        </li>
                                            
                                        <li>
                                            <a href="#extradetails" data-toggle="tab">
                                                Extra Details
                                            </a>
                                        </li>
                                    </ul>
                                </div>
                                
                                
                                     <div class="tab-content">
                                        <div class="tab-pane" id="type">
                                            <h4 class="info-text">
                                                What type of cruise would you want?
                                            </h4>

                                            <div class="row">
                                                <div class="col-sm-10 col-sm-offset-1">
                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 99 From 12pm to 4pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="lunch">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Lunch
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 149 From 4pm to 9pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="dinner">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Dinner
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                <div class="col-sm-4">
                                                    <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 239 From 12pm to 9pm">
                                                        <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="day">

                                                        <div class="icon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                directions_boat
                                                            </i>
                                                        </div>
                                                            
                                                        <h6>
                                                            Day
                                                        </h6>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                people
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of adults
                                                            </label>

                                                            <input name="amountAdults" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                group_add
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of Childern
                                                            </label>

                                                            <input name="amountChildern" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                            
                                    <div class="tab-pane" id="details">
                                        <div class="row">
                                            <h4 class="info-text"> Pick a date you would like to go</h4>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div style="height: 500px;" id="datepicker"></div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                        
                                    <div class="tab-pane" id="extradetails">
                                        <div class="row">
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <h4 class="info-text">
                                                    Let's go on with your details
                                                </h4>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-6">
                                                <!-- Input ... -->
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            person
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your name
                                                        </label>

                                                        <input name="name" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                                
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            email
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your Email
                                                        </label>

                                                        <input name="email" type="email" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div style="margin-left: 20px;" class="input-group">
                                                    <label class="control-label" style="font-size: 11pt;"><b>Sex</b></label>
                                                    
                                                    <div style="margin-top: -13px;" class="form-group label-floating">
                                                        <div class="btn-group btn-group-toggle" data-toggle="buttons">
                                                            <label class="btn btn-secondary">
                                                                <input type="radio" name="sex" autocomplete="off" value="male" required="" aria-required="true"> Male
                                                                
                                                                <div class="ripple-container"></div>
                                                            </label>
                                                            
                                                            <label class="btn btn-secondary">
                                                                
                                                            <input type="radio" name="sex" autocomplete="off" value="female">
                                                                 Female
                                                            </label>
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                                
                                            <div class="col-sm-6">
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            phone
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your primary phonenumber
                                                        </label>

                                                        <input name="primphone" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                                
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            phone
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your secundary phonenumber
                                                        </label>

                                                        <input name="secphone" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                </div>
                                            
                                    <div class="wizard-footer">
                                        <div class="pull-right">
                                            <input type='button' class='btn btn-next btn-fill btn-info btn-wd' onclick="getValues()" name='next' value='Next' />
                                            <input type='button' class='btn btn-finish btn-fill btn-info btn-wd' name='finish' value='Finish' />
                                        </div>
                                                
                                        <div class="pull-left">
                                            <input type='button' class='btn btn-previous btn-fill btn-default btn-wd' name='previous' value='Previous' />

                                            <div class="footer-checkbox">
                                                <div class="col-sm-12">
                                                    <div class="checkbox">
                                                        <label>
                                                            <input type="checkbox" name="toc">
                                                        </label>
                                                        
                                                        I accept the <b><a style="color: black;" href="#">Terms of Condition</a></b>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                                
                                        <div class="clearfix">
                                        </div>
                                    </div>
                                    </div>
                                </form>
                            </div>
                        </div>
                    </div>
                </div>
            </div>

            <div class="footer">
                <div class="container text-center">
                     Made with <i class="fa fa-heart heart"></i> by <a href="http://www.creative-tim.com" target="_blank">Creative Tim</a>.
                </div>
             </div>
        </div>
    </body>
    
    <footer>
        <script>
            var datepicker = new Datepickk({
                container: document.querySelector('#datepicker'),
                inline: true,
                range: false,
            });
            datepicker.minDate = new Date();
            datepicker.maxSelections = 1;
            datepicker.weekStart = 1;
            
            
            function getValues()
{
    alert($( "input[name='ctype']:checked" ).val());
}
        </script>
    </footer>
</html>



Toevoeging op 09/03/2019 14:05:44:

EDIT:
Als ik in de code direct toevoeg dat de input checked is, werkt het systeem wel, als ik het type dan niet meer aanpas. Het vreemde vind ik dus dat als ik het type verander dat ik de alert unidentified krijg, terwijl er in de broncode wel checked="checked" zie staan
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/03/2019 14:22:59
Quote Anchor link
Offtopic:

Amount of Childern -> Number of childern
 
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 20:33:17
Quote Anchor link
Ik neem aan dat niemand hier raad mee weet? Ik zal wel opnieuw beginnen :/
In ieder geval, bedankt voor de hulp
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/03/2019 21:34:05
Quote Anchor link
Er is in principe niets mis? Behalve die id's dan.

Dit werkt prima (input ipv button werkt ook):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>jquery checked test</title>
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js"></script>
</head>

<body>
<form>
<input type="radio" id="ctype_lunch" name="ctype" value="lunch"> <label for="ctype_lunch">lunch</label><br>
<input type="radio" id="ctype_dinner" name="ctype" value="dinner"> <label for="ctype_dinner">dinner</label><br>
<input type="radio" id="ctype_day" name="ctype" value="day"> <label for="ctype_day">day</label><br>
<button type="button" onclick="getValues()">click me</button>
</form>

<script>
function getValues() {
    $radio = $("input[name='ctype']:checked");
    if ($radio.length > 0) {
        alert($radio.val());
    } else {
        alert('nothing selected!');
    }
}
</script>
</body>
</html>

Waarschijnlijk breekt je JavaScript ergens anders?
 
- Rob -

- Rob -

10/03/2019 09:56:38
Quote Anchor link
Oké, waar ik nu achter ben gekomen is het volgende:
Als ik de input BUITEN de div met class choice zet, werkt het wel, maar binnen de div met de class choice werkt het niet. Breekt mijn js dan? Enig idee hoe ik dit moet oplossen?

Toevoeging op 10/03/2019 10:11:50:

FIX:
Ik heb in de div (waar de class choice in zit) een onclick toegevoegd met de functie: changeType(CRUISETYPE), vervolgens heb ik een hidden input gemaakt (type=text) met de name cruisetype, elke keer als iemand op een één van de drie radio buttons drukt, verandert de hidden input value naar de soort cruise, die bij changeType is ingevoerd. Ik vind het vreemd dat het niet werkt als de input in de class choice zit, maar het werkt nu in ieder geval goed genoeg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.