juiste melding via $return

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

12/03/2016 11:55:59
Quote Anchor link
Hallo,


Als je via een ajax call een formulier stuurd en een waarde terug verwacht dank an dat met json. Een fout afhandeling kan ik maken maar zou graag willen weten hoe ik dit op de kortste manier kan programmeren.


Er word gekeken op lege velden en bij email of het een geldig adres is qua karakters.

Wat ik nu wil vragen is als ik een return maak hoe kan ik dan zorgen dat de juiste melding word terug gegeven?

Geen email ingevuld, geen merk ingevuld. (als beide leeg zijn)
Geen email ingevuld
Geen merk ingevuld
Serverfout
Er met succes een email verstuurd naar: “het email adres”

Zelf dacht ik aan een array maar dan moet ik elke fout in javascript laten terug komen bijvoorbeeld.

'success': function(data) {
alert ('data.nomail + data.nobrand + data.servererror + data.success');
}

Hoe kan ik zorgen dat dit al is uitgesplitst binnen php en simpel alleen een success of error worden geretourneerd met de juiste tekst?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
// Controle of een formulier gepost is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

//check op leeg veld
if($_POST['email'] == ""){
//als veld email leeg is geef error in return array "geen emailadres ingevuld"
}elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
//zet email dat gePOST is in variabel
$mail = $_POST['email'];
}
else{
//error geen juiste emailadres ingevuld
}

//check op leeg veld
if($_POST['brand'] == ""){

//als veld email leeg is geef error in return array merk is niet ingevuld

}else{
//zet merk dat gePOST is in variabel
$brand = $_POST['brand'];
}

}
else{
// error in return array serverfout

}
header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');

$return = array(
?????????
);


//geef waardes terug
echo json_encode($return);
?>




Bryan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:47:58
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/03/2016 15:05:49
Quote Anchor link
Een mogelijkheid:

Geef een status 'success' of 'error' terug en als je een status 'error' teruggeeft dan geef je tevens een array met foutmeldingen mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"success"}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"error", "errors":["eerste foutmelding", "tweede foutmelding"]}


Toevoeging op 12/03/2016 15:07:52:

En in PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$return
= array(
    'status' => 'error',
    'errors' => array(
        'eerste foutmelding',
        'tweede foutmelding'
    )
);

?>


Toevoeging op 12/03/2016 15:10:20:

Het kan ook nog een stapje ingewikkelder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$return
= array(
    'status' => 'error',
    'errors' => array(
        'name' => 'Vul uw naam in',
        'email' => 'Ongeldig emailadres'
    )
);

?>


name en email staan door voor het name (of id) attribuut van de <input> element.

Toevoeging op 12/03/2016 15:12:09:

In JSON:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"error", "errors":{"name":"Vul uw naam in", "email":"Ongeldig emailadres"}}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/03/2016 15:43:30
Quote Anchor link
Maar, als je het hele formulier in 1x valideert, waarom zou je dit dan via AJAX/JSON laten verlopen? Waarom niet rechtstreeks via een PHP script? Zit het formulier in een popup of dialog (zo'n gefloate div)?

In plaats van "status": "error" zou ik wellicht "success": <boolean> gebruiken, of "errors": <boolean>. Hier kun je dan direct mee werken in een if-statement in JavaScript, je hoeft dan niet de waarde van een string te vergelijken met een statische tekst. Ook zou je een algemene terugkoppelingsboodschap kunnen introduceren. Ook zou je, als er meerdere dingen fout zijn aan een invoerveld, deze nog op kunnen splitsen in subarrays, zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$return
= array(
    'success': false,
    'message': 'Kon gegevens niet verwerken, controleer je invoer.',
    'errors' => array(
        'name' => array(
            'dit is een verplicht veld',
            'minimale lengte: 6 karakters', // etc
        ),
        'email' => array(
            'dit is een verplicht veld',
            'kon adres niet valideren', // etc
        ),
        // etc
    ),
);

?>

Hoe dit verder in JSON wordt geformatteerd doet er niet echt toe, daar json_encode() dit volledig voor haar rekening neemt. Je kunt via de structuur in PHP direct afleiden hoe je dit in javascript zou moeten behandelen.
Gewijzigd op 12/03/2016 15:45:34 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

14/03/2016 19:09:58
Quote Anchor link
@thomas,

De html en php pagina staan volledig los van elkaar, daarom is een call nodig.

Wat ik misschien ook zou kunnen doen is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
if($_POST['email'] == ""){
$valmail = 'Email mag niet leeg zijn';
}
elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
//zet email dat gePOST is in variabel
$mail = $_POST['email'];
}
else{
$valmail = 'Geen geldig emailadres';
}


if($_POST['brand'] == ""){

$valbrand = 'Geen merk ingevuld';

}
else{

$brand = $_POST['brand'];
}


header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');

$return = array(
'message' => $valmail . ' ' . $valbrand;
);


//geef waardes terug
echo json_encode($return);
?>


Het meeste wil ik aan de code kant doen i.p.v. javascript.
PHP wil ik de juiste error mee laten geven in de teruggave.
Gewijzigd op 14/03/2016 19:10:17 door Bryan De Baar
 
- SanThe -

- SanThe -

14/03/2016 19:18:17
Quote Anchor link
Let op: De variabelen $valmail en $valbrand zullen niet altijd geset zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_POST['email'] == ""){
$valmail = GESET;
}
elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
$valmail = NIET GESET;
}
else{
$valmail = GESET;
}


if($_POST['brand'] == ""){
$valbrand = GESET;
}
else{
$valbrand = NIET GESET;
}

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2016 19:29:51
Quote Anchor link
Bryan De Baar op 14/03/2016 19:09:58:
Het meeste wil ik aan de code kant doen i.p.v. javascript.
PHP wil ik de juiste error mee laten geven in de teruggave.

Ik denk dat het dan het handigste is om je JSON respons wat meer structuur te geven zoals @Frank en ik al hebben laten zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.