juiste melding via $return

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

12/03/2016 11:55:59
Quote Anchor link
Hallo,


Als je via een ajax call een formulier stuurd en een waarde terug verwacht dank an dat met json. Een fout afhandeling kan ik maken maar zou graag willen weten hoe ik dit op de kortste manier kan programmeren.


Er word gekeken op lege velden en bij email of het een geldig adres is qua karakters.

Wat ik nu wil vragen is als ik een return maak hoe kan ik dan zorgen dat de juiste melding word terug gegeven?

Geen email ingevuld, geen merk ingevuld. (als beide leeg zijn)
Geen email ingevuld
Geen merk ingevuld
Serverfout
Er met succes een email verstuurd naar: “het email adres”

Zelf dacht ik aan een array maar dan moet ik elke fout in javascript laten terug komen bijvoorbeeld.

'success': function(data) {
alert ('data.nomail + data.nobrand + data.servererror + data.success');
}

Hoe kan ik zorgen dat dit al is uitgesplitst binnen php en simpel alleen een success of error worden geretourneerd met de juiste tekst?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
// Controle of een formulier gepost is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

//check op leeg veld
if($_POST['email'] == ""){
//als veld email leeg is geef error in return array "geen emailadres ingevuld"
}elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
//zet email dat gePOST is in variabel
$mail = $_POST['email'];
}
else{
//error geen juiste emailadres ingevuld
}

//check op leeg veld
if($_POST['brand'] == ""){

//als veld email leeg is geef error in return array merk is niet ingevuld

}else{
//zet merk dat gePOST is in variabel
$brand = $_POST['brand'];
}

}
else{
// error in return array serverfout

}
header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');

$return = array(
?????????
);


//geef waardes terug
echo json_encode($return);
?>




Bryan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:23:52
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/03/2016 15:05:49
Quote Anchor link
Een mogelijkheid:

Geef een status 'success' of 'error' terug en als je een status 'error' teruggeeft dan geef je tevens een array met foutmeldingen mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"success"}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"error", "errors":["eerste foutmelding", "tweede foutmelding"]}


Toevoeging op 12/03/2016 15:07:52:

En in PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$return
= array(
    'status' => 'error',
    'errors' => array(
        'eerste foutmelding',
        'tweede foutmelding'
    )
);

?>


Toevoeging op 12/03/2016 15:10:20:

Het kan ook nog een stapje ingewikkelder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$return
= array(
    'status' => 'error',
    'errors' => array(
        'name' => 'Vul uw naam in',
        'email' => 'Ongeldig emailadres'
    )
);

?>


name en email staan door voor het name (of id) attribuut van de <input> element.

Toevoeging op 12/03/2016 15:12:09:

In JSON:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"error", "errors":{"name":"Vul uw naam in", "email":"Ongeldig emailadres"}}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/03/2016 15:43:30
Quote Anchor link
Maar, als je het hele formulier in 1x valideert, waarom zou je dit dan via AJAX/JSON laten verlopen? Waarom niet rechtstreeks via een PHP script? Zit het formulier in een popup of dialog (zo'n gefloate div)?

In plaats van "status": "error" zou ik wellicht "success": <boolean> gebruiken, of "errors": <boolean>. Hier kun je dan direct mee werken in een if-statement in JavaScript, je hoeft dan niet de waarde van een string te vergelijken met een statische tekst. Ook zou je een algemene terugkoppelingsboodschap kunnen introduceren. Ook zou je, als er meerdere dingen fout zijn aan een invoerveld, deze nog op kunnen splitsen in subarrays, zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$return
= array(
    'success': false,
    'message': 'Kon gegevens niet verwerken, controleer je invoer.',
    'errors' => array(
        'name' => array(
            'dit is een verplicht veld',
            'minimale lengte: 6 karakters', // etc
        ),
        'email' => array(
            'dit is een verplicht veld',
            'kon adres niet valideren', // etc
        ),
        // etc
    ),
);

?>

Hoe dit verder in JSON wordt geformatteerd doet er niet echt toe, daar json_encode() dit volledig voor haar rekening neemt. Je kunt via de structuur in PHP direct afleiden hoe je dit in javascript zou moeten behandelen.
Gewijzigd op 12/03/2016 15:45:34 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

14/03/2016 19:09:58
Quote Anchor link
@thomas,

De html en php pagina staan volledig los van elkaar, daarom is een call nodig.

Wat ik misschien ook zou kunnen doen is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
if($_POST['email'] == ""){
$valmail = 'Email mag niet leeg zijn';
}
elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
//zet email dat gePOST is in variabel
$mail = $_POST['email'];
}
else{
$valmail = 'Geen geldig emailadres';
}


if($_POST['brand'] == ""){

$valbrand = 'Geen merk ingevuld';

}
else{

$brand = $_POST['brand'];
}


header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');

$return = array(
'message' => $valmail . ' ' . $valbrand;
);


//geef waardes terug
echo json_encode($return);
?>


Het meeste wil ik aan de code kant doen i.p.v. javascript.
PHP wil ik de juiste error mee laten geven in de teruggave.
Gewijzigd op 14/03/2016 19:10:17 door Bryan De Baar
 
- SanThe -

- SanThe -

14/03/2016 19:18:17
Quote Anchor link
Let op: De variabelen $valmail en $valbrand zullen niet altijd geset zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_POST['email'] == ""){
$valmail = GESET;
}
elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
$valmail = NIET GESET;
}
else{
$valmail = GESET;
}


if($_POST['brand'] == ""){
$valbrand = GESET;
}
else{
$valbrand = NIET GESET;
}

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2016 19:29:51
Quote Anchor link
Bryan De Baar op 14/03/2016 19:09:58:
Het meeste wil ik aan de code kant doen i.p.v. javascript.
PHP wil ik de juiste error mee laten geven in de teruggave.

Ik denk dat het dan het handigste is om je JSON respons wat meer structuur te geven zoals @Frank en ik al hebben laten zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.