Kaart inkleuren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 18:57:37
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een online spel te maken, een van de duizende, maar heb een probleem: in het spel moet je op een europese kaart landen veroveren, wanneer je dit hebt gedaan moet dat land jouw kleur krijgen. Hoe kan ik dat best aan boord leggen? Welke techniek, programma moet ik gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:52:04
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:06:58
Quote Anchor link
Ik denk dat je het beste de volgende kaarten kunt maken:
* Blanco kaart
* Kaarten met ingekleurde landen.

Je kunt kaarten bewerken met programma's als:
GIMP: Klik
Inkscape: Klik
Adobe Photoshop: Klik (trial)
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:26:08
Quote Anchor link
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:29:52
Quote Anchor link
Jan DS op 18/06/2010 19:26:08:
Ja, maar ik kan toch niet voorspellen welke gebieden de spelers gaan innemen. Hoe kan ik dan een gekleurde kaard maken?


je moet dan verschillende kaarten maken
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:48:12
Quote Anchor link
Voor alle mogelijke combinaties?
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:53:02
Quote Anchor link
of php een afbeelding te laten creëren. Dan moet je van elk gebied een ingekleurde kaart hebben, en niet van elke mogelijke combinatie
 
Jan DS

Jan DS

18/06/2010 19:54:45
Quote Anchor link
Ok, en hoe moet ik daar aan beginnen? Op dat gebied ben ik echt niet thuis.
 
Crude Oil

Crude Oil

18/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Ik ook niet zo, er lopen hier genoeg andere gebruikers rond die je misschien kunnen helpen
 
Jan DS

Jan DS

19/06/2010 19:55:26
Quote Anchor link
Hopelijk antwoorden die.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

19/06/2010 19:58:59
Quote Anchor link
Ik kon alleen enkele betaalde oplossingen vinden, maar dat zal wel niet de oplossing zijn. Gewoon even goo(g)chelen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

19/06/2010 20:14:15
Quote Anchor link
Dan moet je maken:
- 1 blanco, alle landen gewoon wit
- van elk land een aparte kaart waarbij de achtergrond transparant is(alle andere landen verwijderen) en alleen het betreffende land staat ingekleurd.

Al deze afbeeldingen even groot, bij de kaarten van de landen het land op de juiste plaats. Vervolgens in PHP als eerste de blanco kaart nemen als onder grond en de landen naar keuze er over heen plakken zodat deze op het einde resultaat ingekleurd worden en de rest wit blijft. Dat is de opzet. Eigenlijk zo ongeveer dezelfde techniek gebruiken als bij een watermerk over afbeelding maken. En dat is ook waar je op moet googelen denk ik zo.
Gewijzigd op 19/06/2010 20:18:39 door Piet Verhagen
 
- -

- -

20/06/2010 01:57:52
Quote Anchor link
Dit is wat ik zou doen:

Een gifje maken waarin alle landen staan, ieder land moet een andere kleur hebben.
Schrijf per land de rgb code op die erbij horen.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$image
= imagecreatefromgif( 'landkaart.gif' );

// een array met alle landen met bijbehorende rgb
$landen = array( 'Belgie' => array( 'R' => '0', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Nederland' => array( 'R' => '255', 'G' => '0', 'B' => '0' ), 'Luxemburg' => array( 'R' => '255', 'G' => '255', 'B' => '0' ) );

// een array met de landen die een user heeft 'veroverd', die zal je waarschijnlijk uit een database gaan halen
$landen_owned = array( 'Nederland' );

foreach( $landen as $land )
{

    $index = imagecolorclosest( $image, $land[ 'R' ], $land[ 'G' ], $land[ 'B' ] ); // Let op: R G B vervangen!

    if( in_array( $land, $landen_owned )
        imagecolorset( $image, $index, R, G, B ); //hier komt de rgb code van de speler
    else
        imagecolorset( $image, $index, 0, 0, 0 );
}

?>

Code is niet getest en zal misschien niet helemaal kloppen!
Gewijzigd op 20/06/2010 01:58:21 door - -
 
Jan DS

Jan DS

21/06/2010 19:53:08
Quote Anchor link
Alvast bedankt, hiermee raak ik wel een eind op weg.
 
Mark L

Mark L

21/06/2010 21:42:49
Quote Anchor link
Over een tijdje zul je hiervoor SVG kunnen gebruiken. Dit kan al toegepast worden, alleen werkt nog niet in elk browser (denk bv. aan Internet Explorer...)
Ik wacht met smart op HTML-5

Wie weet wat Internet Explorer 9 brengt. Het zal allicht beter zijn dan het voorgaande ;) Vooral nu ze verplicht de keuze moeten stellen voor andere browsers, waardoor ze dus gebruikers zullen missen als ze nu niet goed meedoen. Wie weet gaat IE zich aan de standaarden houden!


Ontopic:

Je zou ook PHP alle mogelijke combinaties kunnen laten maken, deze opslaan en dan die gebruiken. Dit kost in het vervolg minder server kracht.
 
Pim -

Pim -

21/06/2010 22:02:02
Quote Anchor link
@Mark, weet niet hoor. Je kan zeker een cache maken, maar alle mogelijke combinaties is echt veel... Stel 5 spelers en de 51 landen van Europa, dus 5^51 combinaties, dat is 4.4408921 × 10^35, met een aardige 5kb per kaart is dat 2.22044605 × 10^39 bytes, zeg maar 2.22044605 × 10^15 yottabytes, ik denk meer dan de hoevelheid informatie die er op de wereld bestaat ;)

Ook maar on topic:
Kijk een naar http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b8/Blank_Map_of_Europe_-w_boundaries.svg
Wat je beter kan doen is deze svg gebruiken en hem in php stoppen, en dan met een Content-Type en .htaccess de php-file als svg voordoen, zo hoef je geen enklele afbeelding te genereren.

Dat komt neer op:
Je pakt de xml van de svg (google eens op svg) en past deze met php (PHPDom, google) aan met de kleurtjes. De paden van de lijntjes zijn er al, je hoeft dan alleen de fill te verandren. Dus je doet een XPath (google) en verandert bij elk svg:path item het style attribuut. Alle landen zijn al aangegeven met landcode, moet lukken.

Alsnog een hoop werk, succes!

En trouwens de svg support:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scalable_Vector_Graphics#Native_support
Dus geen IE support, en als je zoekt naar omwegen:
http://www.planetsvg.com/content/svg-solutions-internet-explorer
Gewijzigd op 21/06/2010 22:13:08 door Pim -
 
Mitchel V

Mitchel V

22/06/2010 09:14:24
Quote Anchor link
of je maakt met css een landkaart...

hokjes van 25px bij 25px
en daar overheen zit een div met de lege plattegrond..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.