Klein probleempje, kan geen gegevens weergeven uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christiaan de kleine

christiaan de kleine

24/02/2011 14:16:48
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb het volgende script zelf geschreven:
[script]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
include ("/includes/connect.php");
if(isset($_POST['action'])) {
    // Uit te voeren actie bepalen:
    $action = $_POST['action'];
    $name = $_POST['name'];
    if ($action === "View") {
            
    // $action == "View":
        if ($action == "View") {
            $Qviewgeneral = "SELECT Name, Birthday, Age, Place, Group  
               FROM general
               WHERE Name = '$name'"
;

            $Rviewgeneral = mysql_query($Qviewgeneral);
            while ($row = mysql_fetch_array($Rviewgeneral)) {
            $namegeneral = $row['Name'];
        }
    }
}
}


?>

<html>
<head>
<title>User list</title>


</head>

<form action="page.php" method="post">
Naam: <input type="text" name="name">
<input class="knop" name="action" type="submit" value="View" accesskey="v">
</form>
<P><P>
<body>
<table>
<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $namegeneral; ?>
</td>
</tr>
</table>
</body>
</html>
[/script]

En het is de bedoeling dat ik dan in een html tabel gegevens kan laten weergeven vanuit de database tabel. Alleen internet geeft het volgende aan:

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampplite\htdocs\medical\patient_card.php on line 17


Kan iemand mij helpen met het probleem?
Gewijzigd op 24/02/2011 14:19:50 door Christiaan de kleine
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:22:04
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 14:25:31
Quote Anchor link
Query is mislukt.
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/

Script is lek => sql-injection.
Gewijzigd op 24/02/2011 14:26:18 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

24/02/2011 14:27:55
Quote Anchor link
- Voeg eerst eens goede foutafhandeling toe: http://snipplr.com/view/45252/goede-foutafhandeling-mysql/
- Variabelen moeten buiten de quotes
- Gebruiken mysql_fetch_assoc
- Als je meerdere gegevens ophaalt kan je bijv. werken met array
- regel 5-6 onnodig variabelen kopiëren
- SQL injection mogelijk
- Maak je code overzichtelijk en gebruik tabs op de goede manier.
Gewijzigd op 24/02/2011 14:28:46 door Wouter J
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

24/02/2011 14:28:30
Quote Anchor link
- SanThe - op 24/02/2011 14:25:31:
Query is mislukt.


Zou dat ook de reden zijn met "Call to a member function fetch_array() on a non-object in"?
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

24/02/2011 14:34:09
Quote Anchor link
Maar op welke manier zou ik de gegevens wel kunnen lezen... Ik heb wel veel dingen al geprobeerd maar werkt niet...

SQL injection maakt niet uit, ik ben de enige die gebruikt op mijn eigen laptop
waarom array, dit werkt ook toch?? en ik moet nog meer gegevens ophalen vanuit meerde tabellen.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 14:39:13
Quote Anchor link
Je gebruikt een 'reserved word' als veldnaam. Dat kan niet.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

24/02/2011 14:40:06
Quote Anchor link
???????, waar?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 14:40:56
Quote Anchor link
Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:40:06:
???????, waar?


Google eens. Je mag zelf ook wat doen.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

24/02/2011 14:41:17
Quote Anchor link
waar denk je dat ik de hele tijd al mee bezig ben dan...
 

24/02/2011 14:41:38
Quote Anchor link
Jasper Geelen op 24/02/2011 14:28:30:
- SanThe - op 24/02/2011 14:25:31:
Query is mislukt.


Zou dat ook de reden zijn met "Call to a member function fetch_array() on a non-object in"?


Het borduurt verder op de foute query. Goede foutafhandeling ontbreekt, dus daardoor krijg je een foutmelding van php.

Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:34:09:
(...)
SQL injection maakt niet uit, ik ben de enige die gebruikt op mijn eigen laptop
waarom array, dit werkt ook toch?? en ik moet nog meer gegevens ophalen vanuit meerde tabellen.

Gebruik een array op regel 17. Better safe than sorry.

Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:40:06:
???????, waar?

Een zin maken is te veel moeite?

Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:41:17:
waar denk je dat ik de hele tijd al mee bezig ben dan...

reserved words mysql
Gewijzigd op 24/02/2011 14:42:40 door
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 14:42:55
Quote Anchor link
Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:41:17:
waar denk je dat ik de hele tijd al mee bezig ben dan...


http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/reserved-words.html
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

24/02/2011 14:44:35
Quote Anchor link
Die had ik ook al gevonden via google, maar kan niks vinden wat overeenkomt met mijn script?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 14:47:03
Quote Anchor link
Dan moet je toch echt beter gaan kijken. Hint: Het staat tussen de SELECT.
 

24/02/2011 14:48:00
Quote Anchor link
Nou het staat drie keer op die pagina.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

24/02/2011 14:50:17
Quote Anchor link
Karl Karl op 24/02/2011 14:41:38:
Jasper Geelen op 24/02/2011 14:28:30:
- SanThe - op 24/02/2011 14:25:31:
Query is mislukt.


Zou dat ook de reden zijn met "Call to a member function fetch_array() on a non-object in"?


Het borduurt verder op de foute query. Goede foutafhandeling ontbreekt, dus daardoor krijg je een foutmelding van php.

Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:34:09:
(...)
SQL injection maakt niet uit, ik ben de enige die gebruikt op mijn eigen laptop
waarom array, dit werkt ook toch?? en ik moet nog meer gegevens ophalen vanuit meerde tabellen.

Gebruik een array op regel 17. Better safe than sorry.

Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:40:06:
???????, waar?

Een zin maken is te veel moeite?

Christiaan de kleine op 24/02/2011 14:41:17:
waar denk je dat ik de hele tijd al mee bezig ben dan...

reserved words mysql


Uit de methode van de array kom ik niet, kan je me een klein beetje op weg helpen misschien daarmee?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/02/2011 14:55:11
Quote Anchor link
Zitten er dubbele waarden in het veld Name?
Zo nee, dan heeft de while() geen zin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.