Kleine toets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Tamara

Tamara

25/06/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Dit bedoelt Jezpur:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
echo 'Prijs: ' . $prijs2 . '  ';
echo 'Prijs 65+: ' . $prijs1 .' ';


Probeer jezelf aan te leren door gelijk iets af te sluiten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '';


en dan tussen de '' verder uitbouwen... zo vergeet je geen haakjes!
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 20:58:48
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 15:35:00
Quote Anchor link
Dus dan moet het dit worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
echo 'Prijs: ' '. $prijs2 . '  ;
echo 'Prijs 65+: ' '. $prijs1 .' ;


EDIT: daar geeft hij een T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING error aan.. ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ane Lenstra
 

25/06/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Ane Marius de Jong schreef op 25.06.2008 15:35:
Dus dan moet het dit worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // kleurtjes
echo 'Prijs: ' '. $prijs2 . '  ;
echo 'Prijs 65+: ' '. $prijs1 .' ; ?>


EDIT: daar geeft hij een T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING error aan.. ?

Eerder dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // Kleurtjes
echo 'Prijs: ' . $prijs2 . ' ';
echo 'Prijs 65+: ' . $prijs1;?>

Let ook op de kleurtjes. Enkele quotes parsen geen vars, dubbele wel, maar om bijvoorbeeld echo "$blaat"; te doen is bad practice, het is onduidelijk, d'r komen sneller fouten. Die spatie bij prijs toegevoegd, want prijs 65+ komt er waarschijnlijk direct achteraan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 16:07:00
Quote Anchor link
Dan nog geeft hij foutmeldingen..

Moeten er verder nog {} om, bijvoorbeeld?

Ik sluit nu af met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
    if(empty($aErrors))
    {
        echo '<p>Je hebt ingevoerd:</p>';
        echo '<p>Leeftijd: '.$aData['leeftijd'].'<br />';
        echo 'Aantal zones: '.$aData['zones'].'</p>';
    }
    else
    
        header('Refresh: 3; url=form1.html');
        foreach($aErrors as $sError)
        {
            echo '<p style="color:red">'.$sError.'</p>';
        }
    }
else
{
    $aantalzones = $zones;
$prijs1 = 0.55 * ($aantalzones +1);
$prijs2 = 0.9 * ($aantalzones +1);
}

// Kleurtjes
echo 'Prijs: ' . $prijs2 . ' ';
echo 'Prijs 65+: ' . $prijs1 ;

?>
 

25/06/2008 16:10:00
Quote Anchor link
Ane Marius de Jong schreef op 25.06.2008 16:07:
Dan nog geeft hij foutmeldingen..

Joh, je meent het. En dan moet ik maar weten wat?

Verder is dat niet je hele script, want je hebt daar twee keer else staan, dus zou d'r twee keer if moeten staan, maar ik zie alleen maar één keer if (of ik kijk weer eens lomp). En volgens mij heb je de accolade bij de eerste if verkeerd staan.

Welke editor gebruik je? Kijk anders eens naar notepad++, die geeft kleurtjes aan....
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 16:14:00
Quote Anchor link
Klopt, dat is niet het hele script. Dat is de laatste helft. Ik gebruik phpDesigner 2008 (6.0.2) en die geeft kleurtjes aan..
 
Marcel

Marcel

25/06/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Mod edit:
Niet voorkauwen werd er in het begin van het topic vermeld
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marcel
 
Douwe

Douwe

25/06/2008 16:42:00
Quote Anchor link
@Marcel;
Niet voorkauwen!
En het is een beetje zinloos om alle leeftijden statisch neer te zetten... En denk je nou echt dat 150-jarigen kunnen internetten...?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

25/06/2008 16:42:00
Quote Anchor link
Tip

Vervang je hele option lijst doot

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$i
= 0;
while($i <= 150)
{

   echo "<option>".$i."</option>";
   $i++ ;
}

?>


Scheelt een plump code
 
Marcel

Marcel

25/06/2008 16:48:00
Quote Anchor link
In HTML zetten is sneller :-P Met een lus moet PHP het elke keer opnieuw doen :-P

Tot hoe oud "kan je internetten" Douwe?

volwassenen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
    <head>
        <title>
            
        </title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
        <style type="text/css" media="screen">
            html { font: 12px arial; }
            label { width: 100px; float: left; }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div id="container">
            <form action="" method="post">
                <p>
                    <label for="waarden">Waarden:</label>
                    <input type="text" name="waarden" id="waarden" value="12, 34, 22, 3, 18, 67, 2, 15, 33, 55, 11" />
                </p>
                <p>
                    <label>&nbsp;</label>
                    <input type="submit" value="Geef aantal volwassenen" />
                </p>
            </form>
            <?php
                if ( $_SERVER [ 'REQUEST_METHOD' ] == 'POST' )
                {

                    if ( !empty ( $_POST [ 'waarden' ] ) )
                    {

                        $aWaarden = explode ( ',' , $_POST [ 'waarden' ] );
                        if ( !empty ( $aWaarden ) )
                        {

                            $iAantalVolwassenen = 0;
                            
                            foreach ( $aWaarden as $sWaarde )
                                if ( intval ( $sWaarde ) >= 18 )
                                    $iAantalVolwassenen++;
                            echo 'Aantal volwassenen: ' . $iAantalVolwassenen;
                        }
                    }
                }

            ?>

        </div>
    </body>
</html>
 
Douwe

Douwe

25/06/2008 16:54:00
Quote Anchor link
@Marcel;
Kunnen internetten kan in theorie altijd, maar mensen van boven de 80 (kijk maar naar die twee mensen met hun eiken huwelijk) lijden redelijk vaak aan dementie, dus wordt internetten een heel groot stuk moeilijker. Er zijn natuurlijk 80+-ers die nog zeer vitaal zijn, maar ook hier weer een groot deel heeft geen zin aan Internet te beginnen. Er zijn logischerwijs ook mensen die op die leeftijd wel internetten, maar zeg nou zelf: Denk je echt dat de oudste mens ter wereld, met een leeftijd van 115 (Edna Parker) (tot 150 is dus sowieso zinloos) gaat internetten? Ik zou de grens op 100 houden.



En ik heb zo het vermoeden dat bij een verschil van 147 regels tekst PHP sneller is dan HTML, het is sowieso veel overzichtelijker het met een loopje te doen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

25/06/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Slechte research heren.
Waarom zou je mensen de leeftijd 150 laten kiezen, terwijl de oudste persoon levend op aarde nog maar 115 is.
(bron: [url:http://nl.wikipedia.org/wiki/Oudste_mens]WikiPedia[/url])
Dus denk de volgende keer even logisch na voordat je totaal zinlose gegevens gaat verzinnen.
We heten niet allemaal MySQL...
 
Douwe

Douwe

25/06/2008 17:00:00
Quote Anchor link
@Nico;
Hoezo slechte research? Ik heb ook op Wikipedia gekeken, ik zeg ook in mijn post dat 150 zinloos is doordat 115 jaar het oudste is.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

25/06/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Als je je echt verveelt kun je natuurlijk wikipdia gaan uitlezen en de lengte van je lijst laten afhangen van wat volgens wikipedia de oudste mens is
 
Marcel

Marcel

25/06/2008 17:06:00
Quote Anchor link
ja, of je laat mensen gewoon invullen dat ze 65+ zijn… zeikerds, echt waar
Quote:
En ik heb zo het vermoeden dat bij een verschil van 147 regels tekst PHP sneller is dan HTML, het is sowieso veel overzichtelijker het met een loopje te doen.
Waar slaat dat op? Als je PHP er bij stopt, is dat gewoon extra werk, klaar. HTML hoeft niet geparsed te worden ofzo voordat het wordt opgestuurd naar de gebruiker.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

25/06/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Ik had het eigenlijk meer tegen degene die het getal 150 dit script heeft in geholpen.
Ik vind het zelf namelijk nogal onprofessioneel staan als er allemaal loze getalletjes op een site staan.
Als je ergens je geboorte jaar in moet vullen, staat het toch ook stom als je het jaar 1378 kan invullen.
Of als je bij je lengte 837 cm kan invullen.
Je moet rekening houden met het ergste, maar je moet niet gaan overdrijven.
 
Douwe

Douwe

25/06/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Jacco,
Wikipedia heeft jammer genoeg niet zoiets:
<td id="oudsteleeftijd">115</td>
Dan zou het nog wel te doen zijn, nu is het heel moeilijk om door een script de precieze <td> te vinden waarin dat staat...
 
Marcel

Marcel

25/06/2008 17:14:00
Quote Anchor link
Zucht… ontopic graag. Op volwassenen.php was geen commentaar geloof ik?
 
Douwe

Douwe

25/06/2008 17:45:00
Quote Anchor link
Ok ^^
Op volwassen.php geen echt commentaar, alleen dat het weer voorkauwen is...
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

26/06/2008 12:20:00
Quote Anchor link
Die volwassen.php snap ik even niet
Wat voor stappen zitten er in dat script?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.