Kleine toets

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Voor school moet ik wat met PHP doen, maar ik snap er niet veel van.. Ik zal even de 2 opdrachten hier neerzetten

Opdracht 1:

Afbeelding

Het is een formulier waarmee een rit met het openbaar vervoer in Amsterdam kan worden berekend. Deze prijs is afhankelijk van de leeftijd en van het aantal zones van het rit. De prijs wordt als volgt berekend:

Personen jonger dan 4 jaar reizen gratis
Voor personen van 65 jaar of ouder wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.55 * ($aantalzones +1)

Voor alle overige personen wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.9 * ($aantalzones +1)


a. Maak dit HTML formulier. De waarden moeten gepost worden naar ritprijs.php (10 punten)

b Maak de applicatie af met het bestand ritprijs.php waarmee de juiste prijs van een rit wordt berekend (15 punten).

Opdracht 2:

Uit een klein onderzoek naar de leeftijden van reizigers zijn de volgende waarden naar voren gekomen:

12, 34, 22, 3, 18, 67, 2, 15, 33, 55, 11

a. Maak een .php programma waarin je eerst deze waarden in een array met de naam $leeftijden zet (8 punten)

b. Breid het programma daarna uit met een mogelijkheid om het aantal volwassenen (leeftijd groter of gelijk aan 18) te bepalen met behulp van: de array, een for-each statement en een if-statement (12 punten)

------------------------------------------------------------------------------

Dat is dus de bedoeling.. Ik hoef niet perse antwoorden ofzo (zou het niet erg vinden), maar hoe werken de statements die ik moet gebruiken? Hoe stuur je de PHP-gegevens door, en hoe haal je ze op andere pagina's op?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ane Lenstra
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:42:02
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

25/06/2008 09:09:00
Quote Anchor link
Ik zou beginnen met een select in je formulier waarin men de leeftijd kan kiezen.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 10:19:00
Quote Anchor link
Handig ja, maar dat snap ik ook nog wel.. HTML is niet moeilijk, PHP is ontzettend lastig als je er weinig van weet..
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

25/06/2008 10:23:00
Quote Anchor link
he die eerste opddracht had ik pas voor iemand anders gemaakt:

censuur:
Beetje jammer als je het allemaal voor zou kauwen. Heb het dus maar even weggehaald, stuur hem liever de kant op waar die heen moet, dan leert hij er ook van.


Het was voor iemands school.

mod_edit:Robert Deiman:
Wel jammer dat je nu iemand zijn schoolwerk in zijn geheel gaat zitten voorkouwen.. Ze moeten er ook wat van leren, dus in de juiste richting sturen is een betere optie!!


EDIT: Daar zit wat in!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joris van Rijn
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/06/2008 10:25:00
Quote Anchor link
@Ane

Het formulier maken lukt wel, en een action toevoegen naar ritprijs.php lukt je ook vast wel. Het verwerken van je formulier kan je hier wel vinden:
http://phphulp.nl/php/tutorials/8/575/1487/


Voor de volgende opdracht krijg je een variabele die er zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sLeeftijden
= '12, 34, 22, 3, 18, 67, 2, 15, 33, 55, 11';
?>

Kijk voor het omzetten naar een array eens hier: explode

En voor de werking van de foreach
 
Wim Smit

Wim Smit

25/06/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Als je dit voor school moet doen, dan heb je toch lesstof over dit onderwerp gehad en zijn basis dingen als een array, een for-each statement en het doorsturen van gegevens via een formulier uitgelegd? Met de PHP handleiding erbij moet je er dan m.i. toch uit kunnen komen. Anders moet je je toch afvragen of je de juiste opleiding hebt gekozen...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/06/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Wim Smit schreef op 25.06.2008 10:27:
Als je dit voor school moet doen, dan heb je toch lesstof over dit onderwerp gehad en zijn basis dingen als een array, een for-each statement en het doorsturen van gegevens via een formulier uitgelegd? Met de PHP handleiding erbij moet je er dan m.i. toch uit kunnen komen. Anders moet je je toch afvragen of je de juiste opleiding hebt gekozen...


Precies, daarom heb ik ook aan joris gevraagd of hij niet meer wil voorkauwen, (pm) en Ane zelf een beetje de juiste richting op gestuurd, met de PHP handleiding. Moet hem toch wel lukken dacht ik zo.
 
Jelmer -

Jelmer -

25/06/2008 10:30:00
Quote Anchor link
http://www.i-cey.net/handleidingen/php-programmeren.php

Dat is op zich een goeie tutorial om te beginnen met programmeren. Helaas is hij niet helemaal af, en moet je teruggrijpen op andere tutorials om het formulier te verwerken.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

25/06/2008 10:38:00
Quote Anchor link
Nogmaals sorry.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/06/2008 10:42:00
Quote Anchor link
Joris schreef op 25.06.2008 10:38:
Nogmaals sorry.

Geen probleem, excuus was niet nodig, maar moest gewoon even gezegd worden.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 10:43:00
Quote Anchor link
Allen dank! Het was ook niet de bedoeling om alles te laten doen, want daar leer je niks van. Had ook geen zin gehad, want de leraar wil dat ik het uit kan leggen. Maar met de info en links die ik hier heb gekregen, kan ik de toets denk ik wel maken. Ik zal het eens proberen! Nogmaals heel erg bedankt!
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 12:00:00
Quote Anchor link
Weet iemand toevallig ook hoe je in een tekstveld in kan stellen dat alleen cijfers kunnen worden ingevoerd?
 
Wim Smit

Wim Smit

25/06/2008 12:02:00
Quote Anchor link
Met wat javascript lukt dat vast, met google moet vast een kant en klaar scriptje te vinden zijn.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/06/2008 12:33:00
Quote Anchor link
Of je controleert het pas als je het formulier post. Via ctype_digit bijv. ;-)
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 14:21:00
Quote Anchor link
Oke nu word het lastig!
Ik heb het formulier klaar, en ritprijs.php kan de gegevens uit form1.html halen

Quote:
Personen jonger dan 4 jaar reizen gratis
Voor personen van 65 jaar of ouder wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.55 * ($aantalzones +1)

Voor alle overige personen wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.9 * ($aantalzones +1)


Nu moet hij aan de hand van die gegevens de prijzen berekenen.

Met welke variabele kan ik dit het beste doen doen?
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

25/06/2008 14:24:00
Quote Anchor link
$i = 22;
$k = 3;
echo $i + $k;

Wat ik wil zeggen, je kan in php gewoon de rekenkundige operators gebruiken die je in het echte leven ook gebruikt
+, -, *, /
Wil je kwadraten, hogere machten, wortels, grotere machts wortels, gonio, ed gebruiken verwijs ik door naar de math pagina van php.net

Edit:

$aantalzones = 2;
$prijs1 = 0.55 * ($aantalzones +1);

$prijs2 = 0.9 * ($aantalzones +1);

echo 'Prijs 65+'.$prijs1.'<br />Prijs normaal:'.$prijs2
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Ooooow oke
Dus je wijst 22 aan "$i", om hem vervolgens in echo op te vragen en te gebruiken?

Ik ga eens even wat dingen proberen, bedankt!
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 14:59:00
Quote Anchor link
Ik heb nu voor ritprijs.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
///Het is een formulier waarmee een rit met het openbaar vervoer in Amsterdam kan worden berekend. Deze prijs is afhankelijk van de leeftijd en van het aantal zones van het rit. De prijs wordt als volgt berekend:

Personen jonger dan 4 jaar reizen gratis
Voor personen van 65 jaar of ouder wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.55 * ($aantalzones +1)

Voor alle overige personen wordt de prijs als volgt berekend:
$prijs= 0.9 * ($aantalzones +1)



a.    Maak dit HTML formulier. De waarden moeten gepost worden naar ritprijs.php (10 punten)

b    Maak de applicatie af met het bestand ritprijs.php waarmee de juiste prijs van een rit wordt berekend (15 punten).
///

<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $aErrors = array();
    $aData = array();
    
    $aFormulierVelden = array('leeftijd', 'zones');
    foreach($aFormulierVelden as $sVeld)
    {

        if(isset($_POST[$sVeld]))
        {
    
            $sValue = trim($_POST[$sVeld]);
            
            $aData[$sVeld] = $sValue;
        }

        else
        {
            $aErrors[] = 'Het veld '.$sVeld.' is niet gepost!';
        }
    }

    
    if(empty($aErrors))
    {

        echo '<p>Je hebt ingevoerd:</p>';
        echo '<p>Leeftijd: '.$aData['leeftijd'].'<br />';
        echo 'Aantal zones: '.$aData['zones'].'</p>';
    }

    else
    
        header('Refresh: 3; url=form1.html');
        foreach($aErrors as $sError)
        {

            echo '<p style="color:red">'.$sError.'</p>';
        }
    }

else
{
    $aantalzones = $zones;
$prijs1 = 0.55 * ($aantalzones +1);
$prijs2 = 0.9 * ($aantalzones +1);
}
{

echo 'Prijs:'.$prijs2.';
echo '
Prijs 65+:'.$prijs1.';
}

?>


Hij (PHPDesigner) geeft echter bij de laatste echo constant foutmeldingen aan.. Iemand enig idee?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/06/2008 15:09:00
Quote Anchor link
Je sluit de echo niet af? Kijk maar eens naar de kleuren.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

25/06/2008 15:15:00
Quote Anchor link
Mmm ik zie het..
Hoe sluit ik die echo af? Ik zie namelijk geen verschil ten opzichte van de andere echo's, die eerder in de code voorkomen
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/06/2008 15:17:00
Quote Anchor link
Ik wel. Je opent een echo met '. Dan sluit je hem om die variabele te plaatsen ('). En dan na de variabele open je hem weer ('). Datzelfde geldt overigens voor je tweede echo daar. Je opent 2x maar sluit maar 1x af ;-).
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.