Kleur probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 10:21:58
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje over een font color veranderen:
ik heb een variabel "$days" staat gekoppelt aan 2 Datums: De datum voor vandaag, en een "bepaalde" datum; voorbeeldje Datum "bepaald" 2012-01-05 (5 januari) Datum vandaag 2012-01-12.
Deze Datums Worden Vergeleken :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//$date1 = vandaag
//$date2 = bepaalde datum

$diff=abs(strtotime($date2) - strtotime($date1));
?>


Nu wil ik zeg maar als zeg maar het verschil (als Vandaag groter is dan de Bepaalde datum) in het voorbeeld zijn dat 7 Dagen maar dan negatief, als Het verschil dus negatief gaat lopen dat ik dan een soort:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
If ($days < 0) {
<
font color =/'#ff0000/'>$days</font>

}

?>

maar dat werkt dus blijkbaar niet, wie zou mij hierbij kunnen helpen om dus de negatieve getallen van 1 variabel "rood" te kunnen maken?

Alvast bedankt voor je aandacht :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:29:19
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 10:39:37
Quote Anchor link
Definieer twee classes in CSS, een voor negatieve en een voor positieve getallen.
Bij het echoen van je data doe je dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span>';
?>

En vervang de span tags met welke tag je het dan ook maar in wil zetten natuurlijk.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 11:00:28
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik 2 "soorten" getallen zou moeten defineren met maar een variabel, zeg maar 5 januari en vandaag schelen 7 dagen, maar vandaag en 19 januari schelen ook 7 dagen, maar dan wil ik zeg maar het verschil wat negatief is "rood" maar ik ben bang dat als ik doe wat jij zegt, dat er dan of een error komt, of De en het positieve verschil/negatieve verschil beide rood kleuren, zou je een voorbeeld kunnen geven van hoe de CSS er ongeveer uit ziet of is dat te moeilijk ofzo (heb geen ervaring met CSS),

wel bedankt alvast!:)
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 11:15:24
Quote Anchor link
Arjan vrolijk op 12/01/2012 11:00:28:
ik zou niet weten hoe ik 2 "soorten" getallen zou moeten defineren met maar een variabel, zeg maar 5 januari en vandaag schelen 7 dagen, maar vandaag en 19 januari schelen ook 7 dagen, maar dan wil ik zeg maar het verschil wat negatief is "rood" maar ik ben bang dat als ik doe wat jij zegt, dat er dan of een error komt, of De en het positieve verschil/negatieve verschil beide rood kleuren

Huh??
Je kan toch wel twee getallen van elkaar aftrekken? Het spijt me zeer, maar jouw redenatie begrijp ik echt niet. En zo te zien heb je dus ook nog niets geprobeerd.

Voor CSS: http://www.w3schools.com/cssref/pr_text_color.asp
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 11:40:28
Quote Anchor link
ik heb al een manier gevonden hoe het moet, bedankt voor het hulp met die CSS, echt handig!
alleen ik heb 1 vraagje ik heb html functie in me .PHP file en de css dat staat in me html ruimte, ik heb de ECHO die jij hebt gestuurd nu op de juiste plek geplaats.
alleen maakt het uit of de Style bestand van de CSS een .CSS file of een .PHP file is
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 11:53:51
Quote Anchor link
ik weet niet of ik je vraag goed begrijp of lees maar:

Je Style bestand en al je opmaak moet in een .CSS bestand..
deze moet je laden in de head:
{de zogeheten External style sheet }
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="naam_style_sheet.css" />
</head>

als je dit niet wilt of kan dan heb je nog 2 opties voor de css dat zijn;
Internal Style Sheet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<head>
<style type="text/css">
hr {color:red;}
p {margin-left:20px;}
body {background-image:url("img/bg.png");}
</style>
</head>

of de Inline Styles:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p style="color:red;margin-left:20px">This is a paragraph.</p>


Maar het is altijd aan te raden om het in een .CSS bestand te zetten zodat je opmaak en je html gescheiden blijft..
Gewijzigd op 12/01/2012 11:57:47 door Marco PHPJunky
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 12:03:19
Quote Anchor link
ja je begreep me vraag dus blijkbaar want dit wou ik dus weten, ik zit helemaal in de knoop want ik heb een .CSS bestand gemaakt met in me <head> van me .CSS een PHP code dus een interne Style sheet in een externe style sheet, dus nu begrijp ik waarom die het niet doet moet ik de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
weg laten uit de externe CSS of niet?
Gewijzigd op 12/01/2012 12:03:57 door arjan vrolijk
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/01/2012 12:07:35
Quote Anchor link
Als ik het goed heb:

je externe sheet include, en alleen CSS code houden. Geen HTML of PHP
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 12:29:31
Quote Anchor link
ik heb nu in me file dit
<head>
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="Style.css" />
</head>
(even wat verder)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<tr><td><span class='('($days < 0)':'negative','positive')>$days dagen</td></span>";
?>

en in me css dit:
<head>
<style type="text/css">
positive{
color:black;
}
negative{
color:red;
}
</style>
</head>
Alleen ik doe blijkbaar nogsteeds iets fouts, want hij geeft nog alleen zwarte letters aan
p.s.
nogsteeds Bedankt voor de moeite :
Erwin H
Marco PHPJunkie
Donny van Grondelle
:)
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 12:30:41
Quote Anchor link
een css file reageerd op een 'id' of 'class' of 'element'...
bv:
ID
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p id="para">Hello World in het midden en rood!</p>

word in je css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#para
{
text-align:center;
color:red;
}

CLASS
voor een class word dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<p class="center">deze tekst in het midden zetten.</p>

word in je .css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.center
{
text-align:center;
}


Dit kan natuurlijk ook samen in 1 css bestand staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#para
{
text-align:center;
color:red;
}

.center
{
text-align:center;
}

en dan in de html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p id="para">Hello World in het midden en rood!</p>
<p class="center">deze tekst in het midden zetten.</p>


Een ID word dus met een # aangegeven in je css
en een CLASS word aangegeven met een . ervoor.....

Je kan het ook zonder . of # en alleen een P neer zetten maar dan worden alle P elementen in je html ermee verbonden...

en kijk ook in de links hieronder want daar staat nog meer:
w3schools css
CSS tutorials

ps. natuurlijk is er nog veeeeeel meer mogelijk met een css bestand maar dat is voor later...
Gewijzigd op 12/01/2012 12:31:21 door Marco PHPJunky
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 12:48:37
Quote Anchor link
Dit klopt niet:
<td><span class='('($days < 0)':'negative','positive')>$days dagen</td></span>
Je moet eerst de span afsluiten en dan pas de td natuurlijk. Daarnaast de variabelen buiten quotes halen.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 13:21:41
Quote Anchor link
dus je bedoelt dit:
"<span class=(($days < 0) : negative,positive)><tr><td>$days dagen</td></span>";?
Gewijzigd op 12/01/2012 13:22:19 door arjan vrolijk
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 13:28:07
Quote Anchor link
ik denk dat hij hem zo bedoeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span></td>';
?>
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 13:42:28
Quote Anchor link
Precies. Overigens zou je ook die hele span weg kunnen laten en de CSS class mee kunnen geven in de td tag. In elk geval als $days het enige is dat in die td staat.
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 13:53:25
Quote Anchor link
Erwin H, Marco PHPJunkie,
Hartelijk bedankt voor de hulp, Het werkt zonder fouten(heb eerst wel veel fouten gemaakt, maakt niet uit, leer ik van).
Ik moet zeggen,zonder jullie hulp zat ik nu nog te kloten,

Jongens jullie zij beide geweldig!

Toevoeging op 12/01/2012 14:23:30:

ik heb wel een bonus vraag:
Is het mogelijk om : uit een access database die deze datum heeft :
2012-01-05 00:00:00
waar deze code onder staat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2=odbc_result($rs,"end time"); ?>

2012-01-05 van te maken met ongeveer zo iets
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2=odbc_result($rs,"Y-m-d [end time]"); ?>

dit hierboven is een fout hoor (al geprobeerd), maar ik vroeg het me alleen af of dat kon in php of zou ik dan in me access database moeten zijn?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/01/2012 14:34:40
Quote Anchor link
Wat wil je precies ?
moet het in je database goed staan ?
moet het alleen in je script (op het scherm) goed staan ?

------------

hoe staat het in je database ?
hoe gaat het in je database ?
wat voor (veld) type heeft het ?
Gewijzigd op 12/01/2012 14:36:15 door Marco PHPJunky
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 14:38:22
Quote Anchor link
wat ik wil: dat ga ik wel ff duidelijk maken,
de Codes die te maken hebben met de datum waarvan ik de Tijd van wel wil hebben zijn deze codes
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php


  
$conn
=odbc_connect('Licentie_database','','');
if (!$conn)
  {
exit("Connection Failed: " . $conn);}

  
  
$sql="SELECT * FROM events WHERE Update_nodig <> 0 ORDER BY [end time] ";
$rs=odbc_exec($conn,$sql);
if (!$rs)
  {
exit("Error in SQL");}
  
  
  
echo "<table><tr>";
echo "<th>Dagen Resterend</th>";
echo "<th>Verval datum</th>";
echo "<th>Licentie van:</th>";
echo "<th>Klant</th>";
while (odbc_fetch_row($rs))
  {

  $date1= date("Y-m-d");
  $date2=odbc_result($rs,"end time");
  $diff=abs(strtotime($date2) - strtotime($date1));
  $iLV=odbc_result($rs,"Title");
  $iKlant=odbc_result($rs,"Location");
  
  $years = floor($diff / (365*60*60*24));
  $months = floor(($diff - $years * 365*60*60*24) / (30*60*60*24));
  $days = floor(($diff + $years * 365*60*60*24 + $months*30*60*60*24)/ (60*60*24));

if ($date2 < $date1)
{

$days = $days *-1;
   }

  if ($days < 60)
  {

  echo '<tr><td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$days.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$date2.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$iLV.'</span></td>';
  echo '<td><span class="'.(($days<0)?'negative':'positive').'">'.$iKlant.'</span></td></tr>';
  }
 
  }

  
  
  
odbc_close($conn);
echo "</table>";

?>


Toevoeging op 12/01/2012 14:43:15:

maar wat het probleem is : Bekijk regel 26 en 42 dat is de "bepaalde datum" Die "Datum" komt uit en acces database en Die staat zeg maar YYYY-mm-dd XX:XX:XX, nu wil ik een aanpassing maken, met de uit de database gehaalde "end time" dat in plaats van op me pagina staat een bepaalde Datum: YYYY-mm-dd XX:XX:XX, dat er dan een Bepaalde datum staat met : YYYY-mm-dd.

(De XX:XX:XX staat voor onze 24 uur die we in een dag hebben dus van 00:00:00 tot 23:59:59)
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 14:52:31
Quote Anchor link
je kan ofwel in SQL al DATE() gebruiken om alleen de datum uit het veld te halen, en niet datum en tijd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT DATE(datum_kolom)
FROM events
WHERE....


Of de php date() functie gebruiken om de datum + tijd die je uit je database hebt gehaald te formateren zoals jij het wilt.
http://php.net/manual/en/function.date.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo date('Y-m-d', $datum);
?>
Gewijzigd op 12/01/2012 14:57:06 door Erwin H
 
Arjan vrolijk

arjan vrolijk

12/01/2012 15:06:17
Quote Anchor link
je bedoeld ongeveer dit : ik heb tussen (zie boven) regel 11 en 12 dit gezet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $datum="SELECT DATE [end time] FROM events"; ?>

en nu heb ik van $date2 dit gemaakt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $date2= date("Y-m-d",$datum); ?>

of was dit niet het gene wat je bedoelde?
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 15:21:12
Quote Anchor link
Die rechte haken, is dat iets specifieks voor jouw database systeem? In MySQL bestaat dat niet, maar aangezien je dat niet gebruikt kan ik dat verder niet plaatsen.

Maar die query moet je niet ertussen zetten. In de Query op regel 11 gebruik je nu "SELECT * FROM....", vervang die * door alle kollommen die je wilt selecteren, dat is uberhaupt een betere methode. En als je dan de datum kolom selecteert maak je daar DATE(end_time) van (of met rechte haken als dat in jouw systeem moet).
Als het goed is krijg je dan meteen alleen de datum uit je database (zonder tijd) en heb je de tweede optie, de php functie, dus niet meer nodig.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

12/01/2012 15:25:20
Quote Anchor link
Laat maar, slecht gelezen.
Gewijzigd op 12/01/2012 15:25:42 door Jacco Brandt
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.