Kortere if mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

K i p

K i p

09/01/2010 23:39:00
Quote Anchor link
Kan dit korter?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$b ) OR ( $s == 'b' AND !$b2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:16:30
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
je zou eventueel een waarheidstabel kunnen maken.. en op basis hiervan kijken of het korten kan of niet.
 
Vdleije .

vdleije .

09/01/2010 23:58:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 09.01.2010 23:55:
Het kan in ieder geval beter, je bent een quote vergeten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b ) )
?>

in dat geval, jij ook!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if ( ( $s == 'a' AND !$bLid ) OR ( $s == 'b' AND !$bLid2 ) OR ( $s != 'a' AND $s != 'b' ) )
?>
 
K i p

K i p

10/01/2010 12:56:00
Quote Anchor link
wat is een waarheidstabel

ik bedoel eigenlijk meer of het logisch gezien korter kan worden opgeschreven omdat ik nu drie OR's gebruik
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 13:20:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Idd,

AND = &&
OR = ||

<=>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if(($s == 'a' && !$bLid) || ($s == 'b' && !$bLid2) || ($s != 'a' && $s != 'b'))
?>
 
John D

John D

10/01/2010 13:30:00
Quote Anchor link
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
 

10/01/2010 13:33:00
Quote Anchor link
Gerben schreef op 10.01.2010 13:20:
Waarschijnlijk niet.

En je kunt beter || gebruiken. OR en AND zijn echt SQL dingen.

Nee hoor, je kunt gewoon and, or, &&, en || gebruiken. Het heeft te maken met de de volgorde (links en rechts en boven naar beneden). Zie operators.precedence (ja, beetje vaag).
Verder denk ik dat als je een waarheidstabel wilt gebruiken dat je dan de boel om moet zetten naar binair e.d. dus daar wordt het langer van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 13:36:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:30:
Werkt OR en AND ook ? of werkt dat slechter of helemaal niet ?
Als het werkt dan bevorderd dat de leesbaarheid boven de cryptische || & tekens
Ben ik het niet mee eens. De || en && operators horen gewoon bij de programmeertaal en iedereen die een klein beetje ervaring heeft, herkent ze direct en weet dus direct wat de code doet.

Hoewel OR en AND zullen werken, is het niet gebruikelijk om dat binnen PHP toe te passen. Het zal eerder onduidelijkheid opleveren dan bovengenoemde methode als je bijvoorbeeld (om welke gekke reden dan ook) zou werken met variabelen $OR en $AND.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(($OR AND $AND) OR (($OR OR $AND) AND ($AND))
?>

Zomaar een gek voorbeeldje...

ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

10/01/2010 13:49:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 13:50:00
Quote Anchor link
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&. Jouw voorbeeld is leuk maar niet triviaal. "Iemand die een klein beetje ervaring heeft weet direct wat || en && betekenen" zeg je maar iemand die die ervaring niet heeft weet wel meteen wat AND en OR betekenen en doen, dus voordeel: leesbaarheid.
 
John D

John D

10/01/2010 13:53:00
Quote Anchor link
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php
Left associativity means that the expression is evaluated from left to right, right associativity means the opposite.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 

10/01/2010 13:56:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 13:50:
Blanche: Je houdt teveel vast aan "oude waarden" met "horen gewoon bij de programmeertaal". Alle programmeertalen worden meer een meer beschrijvend en helder leesbaar en zelfs OOP. Over een tijdje zijn || en && deprecated. Juist daarom zijn AND en OR nu ook mogelijk in plaats van || &&.

Lees mijn bericht. Er is een verschil in voorrang. && gaat boven AND.
John schreef op 10.01.2010 13:53:
Ooievaar schreef op 10.01.2010 13:49:
Blanche schreef op 10.01.2010 13:36:
ps. @Ooievaar: de werking van AND en OR en respectievelijk && en || is identiek. Daar zit geen verschil tussen.

Neen!
Er is wel een verschil. Verschil in volgorde. Die pagina waar ik naar toe link zou in het Nederlands iets als 'Operator voorrang' moeten heten.
Het gaat er over om de volgorde van belang. && is belangrijker dan AND. Dus als je && en AND door elkaar gebruikt gaat het erom welke eerder is.
Er is dus wel degelijk een verschil. Met dat verschil kan je er dus ook voor zorgen dat je geen haakjes nodig hebt.
Zie ook deze comment op php.net.
En dit stond dus ook gewoon uitgelegd op operators.precedence.


Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php

Bekijk even die pagina die je geeft. Lees die uitleg die er boven staat.
En dan de tabel bekijken.
&& staat hoger in de tabel dan AND
&& gaat voor AND.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
John D

John D

10/01/2010 14:01:00
Quote Anchor link
Ik heb niet gezegd dat je het "door elkaar" moet gebruiken en ik raad dat zelfs altijd af!! Dat werkt juist optimaal verwarrend. Je probeert je gelijk te halen op verkeerde argumenten. Ik heb gesteld dat de leesbaarheid beter is wanneer je afstapt van het cryptische gedoe van || && en AND en OR gebruikt. Niet meer en niet minder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:03:00
Quote Anchor link
@Ooievaar: dat is alleen van belang in de IMO onlogische situatie dat je && en AND door elkaar gebruikt. Waarom zou je dat willen doen?

Je hebt echter wel gelijk en dat geeft mij bovendien nog een extra reden om AND en OR af te raden. Die operators doen niet wat je zou verwachten, zie dit voorbeeld van php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// The result of the expression (true && false) is assigned to $g
// Acts like: ($g = (true && false))

$g = true && false;

// The constant true is assigned to $h and then false is ignored
// Acts like: (($h = true) and false)

$h = true and false;
?>

Waar je dus zou verwachten dat $h het resultaat van de expressie 'true and false' (dus false) bevat, krijgt $h de waarde true. Als je daar niet op bedacht bent, wordt het leuk debuggen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:06:00
Quote Anchor link
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.
 
John D

John D

10/01/2010 14:09:00
Quote Anchor link
SanThe: Dank and I rest my case!!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:17:00
Quote Anchor link
Natuurlijk is ook dit een kwestie van smaak en gebruik van methoden waaraan je gewend bent. Alleen bij het gebruik van AND en OR zul je er dan dus wel voor moeten zorgen dat je bedacht bent op de 'functionaliteit' die ik in mijn vorige post al aangaf. Het werkt niet altijd zoals je zou verwachten!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($res = mysql_query($sql) && $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is en $continue TRUE is
}

if($res = mysql_query($sql) AND $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is, ongeacht de waarde van $continue!
}
?>

Ik houd het voorlopig gewoon bij || en && :-)
 
John D

John D

10/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Blanche: je beide voorbeelden zou ik sowieso al nooit gebruiken. Ik vind het nogal gezocht, de $res is overbodig: mysql_query() returns TRUE on success.
Je code moet dus zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(mysql_query($sql) && $continue) {
}


if(mysql_query($sql) AND $continue) {
}

?>

En die wordt in beide gevallen hetzelfde geevalueerd.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 10.01.2010 14:06:
Ieder blijkbaar zijn eigen mening. Ik gebruik altijd OR en AND omdat ik dat veel duidelijker vind. Deze worden ook in diverse programmeertalen gebruikt.

Kleine aanvulling: Ik gebruik in situaties die Blanche aangeeft dan ook altijd haakjes om de verschillende prioriteiten aan te geven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.