Kortere if mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 14:45:00
Quote Anchor link
In geval van een SELECT query of andere query die resultaten oplevert, geeft mysql_query() een resultaatset terug, die zul je dus echt moeten toekennen aan een variabele.

Maar goed, mijn punt is dan ook niet dat het in het alledaagse gebruik veel voor zal komen, sterker nog het zal in de meeste gevallen gewoon goed gaan. Alleen in dat ene geval waar de code wel iets anders doet dan je verwacht, is het een stuk lastiger debuggen. Je verwacht dat AND hetzelfde doet als &&, maar dat is dus niet in alle gevallen zo.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 16:37:05
 
John D

John D

10/01/2010 15:31:00
Quote Anchor link
Toekennen geheel mee eens en in het geval van SELECT wordt er een dataset of een false teruggegeven en zou je de test bij een SELECT if($res = mysql_query() nooit mogen programmeren want $res is dan de dataset en niet een boolean. In het geval van INSERT, DELETE etc is de $res overbodig dus in het geval van dit MySQL voorbeeld is er feitelijk geen code toegestaan die iets anders doet dan je verwacht.

PHP en de MySQL() functies zijn helaas wat slordig van aard. In de andere SQL talen waarmee ik werk is het ondenkbaar dat je OF een dataset OF een false terugkrijgt. Een dataset en een boolean zijn gebruikelijk twee verschillende objecten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 
K i p

K i p

10/01/2010 16:31:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 10.01.2010 14:17:
Natuurlijk is ook dit een kwestie van smaak en gebruik van methoden waaraan je gewend bent. Alleen bij het gebruik van AND en OR zul je er dan dus wel voor moeten zorgen dat je bedacht bent op de 'functionaliteit' die ik in mijn vorige post al aangaf. Het werkt niet altijd zoals je zou verwachten!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($res = mysql_query($sql) && $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is en $continue TRUE is
}

if($res = mysql_query($sql) AND $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is, ongeacht de waarde van $continue!
}
?>

Ik houd het voorlopig gewoon bij || en && :-)
Je hebt geen gelijk. Ik heb de volgende code uitgevoerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
<?php
    /*
     * Connectie openen en de resource opslaan als $rConnectie
     */

    $connectie = mysql_connect ( 'host' , 'buser' , 'pass' );
    
    /*
     * Als de connectie gelukt is of als er geen database geselecteerd kan worden
     * de meegegeven error geven.
     */

    if ( !$connectie OR !mysql_select_db ( 'db' , $connectie ) )
        die ( 'Fout.' );
    
    /*
     * Voor testdoeleinden zetten we $continue op false.
     */

    $continue = false;
    
    /*
     * We maken een simpele SQL die niet fout gaat.
     */

    $sql = "
        SELECT    id
        FROM    gebruikers
    "
;
    
    /*
     * We voeren de SQL uit en vragen de variabele $continue erbij met &&
     */

    if ( $res = mysql_query ( $sql ) && $continue )
    {

      /*
       * Volgens Blanche:
       * Wordt uitgevoerd als query gelukt is en $continue TRUE is.
       * Als we hier uitkomen gebeurt er iets geks.
       */

      echo 'Blanche heeft geen gelijk met &&.';
    }

    else
    {
        /*
         * Het zal dus hier uitkomen omdat $continue false is.
         */

        echo 'Blanche heeft gelijk met &&.';
    }

    
    
    /*
     * Voor de zekerheid de waarde van $res erbij.
     */

    echo '<pre>';
    var_dump ( $res );
    echo '</pre>';
    
    
    echo '<br />';
    
    
    
    /*
     * We voeren de SQL nogmaals uit en vragen de variabele $continue erbij met AND
     */

    if ( $res = mysql_query ( $sql ) AND $continue )
    {

      /*
       * Volgens Blanche:
       * Wordt uitgevoerd als query gelukt is, ongeacht de waarde van $continue!
       */

      echo 'Blanche heeft gelijk. We komen door de if ondanks dat $continue een
      voorwaarde is die met AND aan de mysq_query() voorwaarde is gekoppeld..'
;
    }

    else
    {
        echo 'Blanche heeft geen gelijk. Mysql_query() geeft true en $continue is
        false. Toch komen we hier.'
;
    }

    
    
    /*
     * Voor de zekerheid de waarde van $res erbij.
     */

    echo '<pre>';
    var_dump ( $res );
    echo '</pre>';
?>
Dit leverde dit op:
Quote:
Blanche heeft gelijk met &&.

bool(false)


Blanche heeft geen gelijk. Mysql_query() geeft true en $continue is false. Toch komen we hier.

resource(4) of type (mysql result)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
John D

John D

10/01/2010 16:35:00
Quote Anchor link
Het gebruiken van if ( $res = mysql_query ( $sql ) in een SELECT hebben we uitgebreid behandeld, dat is FOUT! Je testprogramma bewijst dus niks.
Als je een resultaatset in $res terugkrijgt mag je die niet aftesten als boolean. Ga dus terug naar de tekentafel en try-trail-on-error again ;-)
 

10/01/2010 16:43:00
Quote Anchor link
John schreef op 10.01.2010 14:01:
Ik heb niet gezegd dat je het "door elkaar" moet gebruiken en ik raad dat zelfs altijd af!! Dat werkt juist optimaal verwarrend. Je probeert je gelijk te halen op verkeerde argumenten. Ik heb gesteld dat de leesbaarheid beter is wanneer je afstapt van het cryptische gedoe van || && en AND en OR gebruikt. Niet meer en niet minder.

Nee, je hebt gezegd dat de precedence gelijk is:
John schreef op 10.01.2010 13:53:
Ooievaar: je stelling is onjuist. De precedence is gelijk:
http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php

Later heb je dit erbij ge-edit:
John schreef op 10.01.2010 13:53:
Left associativity means that the expression is evaluated from left to right, right associativity means the opposite.

Daar staat duidelijk associativity en geen precedence. Dan heb je het tegen mij dat ik mijn gelijk probeer te halen op verkeerde argumeten, terwijl jij dingen door elkaar gaat halen. Ik heb steeds voet bij stuk gehouden. De precedence is belangrijk (kom ik later nog op terug).
Ik heb het niet tegen jou gehad over de leesbaarheid (kom ik later nog op terug), alleen maar dat jij geen gelijk had over dat de precedence gelijk is. Dit is dus gewoon een drogreden van jou, je probeert onder je fout uit te komen door de boel te verdraaien.

Blanche schreef op 10.01.2010 14:03:
@Ooievaar: dat is alleen van belang in de IMO onlogische situatie dat je && en AND door elkaar gebruikt. Waarom zou je dat willen doen?

Je hebt echter wel gelijk en dat geeft mij bovendien nog een extra reden om AND en OR af te raden. Die operators doen niet wat je zou verwachten, zie dit voorbeeld van php.net:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// The result of the expression (true && false) is assigned to $g
// Acts like: ($g = (true && false))

$g = true && false;

// The constant true is assigned to $h and then false is ignored
// Acts like: (($h = true) and false)

$h = true and false;
?>

Waar je dus zou verwachten dat $h het resultaat van de expressie 'true and false' (dus false) bevat, krijgt $h de waarde true. Als je daar niet op bedacht bent, wordt het leuk debuggen!

Waarom schrijf je bij wiskunde sin2x en niet sin(x)^2 ja, omdat je dat haakjes scheelt. Omdat het gewoon duidelijk is wat je bedoelt. Het zelfde geldt voor 5*2+4/2, hierbij doe je ook geen haakjes. Iedereen die de volgorde kent weet hoe het zit.
Met php is dit hetzelfde. Iedereen heeft wel meneer van dale wacht op antwoord geleerdt (is overigs niet juist, lees dat hier).
Verder doen die operators gewoon wat je van ze verwacht, als je naar de precedence lijst kijkt zie je dus dat = een hogere precedence heeft dan AND. Dat betekend dus dat wat er in jou voorbeeld gebeurd gewoon correct is. Zoals verwacht wordt er bij AND true aan $h toegeschreven.

Blanche schreef op 10.01.2010 14:17:
Natuurlijk is ook dit een kwestie van smaak en gebruik van methoden waaraan je gewend bent. Alleen bij het gebruik van AND en OR zul je er dan dus wel voor moeten zorgen dat je bedacht bent op de 'functionaliteit' die ik in mijn vorige post al aangaf. Het werkt niet altijd zoals je zou verwachten!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($res = mysql_query($sql) && $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is en $continue TRUE is
}

if($res = mysql_query($sql) AND $continue) {
  // Wordt uitgevoerd als query gelukt is, ongeacht de waarde van $continue!
}
?>

Ik houd het voorlopig gewoon bij || en && :-)

Probeer het volgende voorbeeld (met dank aan Maarten) eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
if(isset($_GET['a']) AND $_GET['a'] == 'aap' || $_GET['a'] == 'banaan')
{

echo 'In if';
}


if(isset($_GET['a']) && $_GET['a'] == 'aap' || $_GET['a'] == 'banaan')
{

echo 'In if';
}

?>

Er worden nu geen haakjes gebruikt, maar wel de 'veilige' && en ||. Als je dit nu uitvoert dan krijg je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice:  Undefined index:  a in C:\xampp\htdocs\test\eval.php(5) : eval()'d code on line 8

De foutmelding komt dus voor de tweede if.
Bij de eerste if krijg je geen notice, je kunt die uitschrijven naar (zie dus ook operators.precedence):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
a en (b of c)

Als a false is zal php nooit beginnen aan het tweede gedeelte, want dat maakt niet uit of die nou true of false is. De uitkomst blijft dan gewoon false. Zie ook deze waarheidstabel.
De tweede if kan je omschrijven naar dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
(a en b) of c

Nu hebben ze allemaal dezelfde voorrang (net als bij keer en delen), dus wordt deze vergelijking van links naar rechts opgelost.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2010 16:43:00
Quote Anchor link
@Kip: Ik geloof je graag. Als dat daadwerkelijk de uitkomst is, heb ik het in dat geval niet bij het rechte eind. Ik ben er dan onterecht vanuit gegaan dat een toewijzing in een if-statement hetzelfde evalueert als zonder if-statement.

De evaluatie van de verschillende statements is hier wel duidelijk te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$a
= true;
$b = false;

$x = $a && $b;
var_dump($x); // bool(false)

$x = $a AND $b;
var_dump($x); // bool(true)
?>

Zet je de laatste in een if-statement, dat evalueert hij wel weer naar FALSE. En als je daar even langer over nadenkt, is het logisch: de haakjes zorgen dat het statement wel goed uitgevoerd wordt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
John D

John D

10/01/2010 16:59:00
Quote Anchor link
Ik vrees toch dat er onderweg in de code en de conclusies sprake is van appelen met peren vergelijken. Mag je een comparison operator qua orde in een lijstje interpreteren en een hogere orde (precedence) geven dan een boolean operator of niet of omgekeerd ? Naar mijn mening is het lijstje http://www.php.net/manual/en/language.operators.precedence.php op zich al verwarrend omdat er teveel type operators in staan. Dit druist eigenlijk in tegen de regels van het programmeren. Er zou per type een lijstje moeten staan toch ?
 

10/01/2010 20:08:00
Quote Anchor link
Van boven naar beneden, hoog naar laag.
Vrij normaal tabelletje is dit, zo ziet het er in andere talen ook ongeveer uit:
http://www.difranco.net/cop2220/op-prec.htm
http://www.cppreference.com/wiki/operator_precedence
http://java.sun.com/docs/books/tutorial/java/nutsandbolts/operators.html
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms190276.aspx
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa691323(VS.71).aspx
http://www.codehouse.com/javascript/precedence/

@Blanche: Erg jammer en slecht dat jij dit niet eens weet, het staat zelfs in de meeste beginnersboeken (zoals Easy computing gids PHP 5, wat niet echt een geweldig goed boek is).
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.